Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΤελικά τα ΚΑΠΗ του δήμου Κορδελιού Ευόσμου υπολειτουργούν

Τελικά τα ΚΑΠΗ του δήμου Κορδελιού Ευόσμου υπολειτουργούν

Ο τέως δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου, Πέτρος Σούλας, ρώτησε τη διοίκηση Μανδαλιανού, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 27ης Ιουλίου 2022, γιατί δεν λειτουργούν τα ΚΑΠΗ του δήμου μας ενώ στους άλλους δήμους λειτουργούν.

Η απάντηση της αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής, Φωτεινής Πεσματζόγλου Δεβετζή, ήταν πως τα ΚΑΠΗ λειτουργούν κανονικά.

Ακούγοντας το πρώτο μέρος της απάντησης της κυρίας Πεσματζόγλου, καταλαβαίνει κάποιος πως τα ΚΑΠΗ λειτουργούν κανονικά. Όμως η απάντηση της αντιδημάρχου είχε και συνέχεια.

Η κυρία Πεσματζόγλου πρόσθεσε πως λειτουργούν κανονικά οι συνταγογραφήσεις και οι φυσιοθεραπείες, ενώ συνέχισε λέγοντας:

«Μόνο τα κυλικεία δεν λειτουργούν γιατί έχει γίνει καταγγελία και πρέπει ξανά το Σεπτέμβριο να γίνει δημοπρασία. Το Σεπτέμβριο ευελπιστούμε ότι θα πάνε όλα καλά για τα ΚΑΠΗ. Έχουμε ετοιμάσει τη χορωδία, τον χοράρχη, τους γυμναστές, τα πάντα· θα λειτουργήσουν όμως από το Σεπτέμβριο αυτά τα τμήματα των δραστηριοτήτων. Τα κυλικεία δεν λειτουργούν. Ελεύθερα μπορεί να πάει ο καθένας και μάλιστα είχα ζήτηση από τα μέλη των ΚΑΠΗ να τους κάνουμε παγκάκια έξω από τα ΚΑΠΗ, διότι φοβούνται ακόμη να μπούνε σε κλειστούς χώρους».

Άρα τα ΚΑΠΗ του δήμου Κορδελιού Ευόσμου δεν λειτουργούν κανονικά. Υπολειτουργούν. Κανονικά θα λειτουργήσουν μάλλον από το Σεπτέμβριο. Λειτουργία των ΚΑΠΗ, με καφέ από το σπίτι ή delivery, κανονική δεν τη λες.

Η απάντηση όμως της αντιδημάρχου έχει κι ένα εκπληκτικό στοιχείο. Η διοίκηση Μανδαλιανού έχει έτοιμο το χοράρχη για τα ΚΑΠΗ. Η διοίκηση που διέλυσε τη Φιλαρμονική του δήμου, που την άφησε χωρίς αρχιμουσικό, που δεν έχει κάνει ακόμη τίποτα για να φτιάξει Φιλαρμονική, αυτή η ίδια διοίκηση δηλώνει πως έχει έτοιμο χοράρχη για τα ΚΑΠΗ.

Ο κύριος Σούλας αναφέρθηκε επίσης στο γεγονός ότι κάποτε τα ΚΑΠΗ λειτουργούσαν ως χώροι καταφυγής σε περιόδους καύσωνα.

Απάντηση σ’ αυτή του την παρατήρηση ο κύριος Σούλας δεν πήρε από την αντιδήμαρχο. Η απάντηση στον κύριο Σούλα όμως είναι πως καλά που φέτος δεν είχαμε μεγάλους καύσωνες, γιατί τότε ζήτω που καήκαμε αν περιμέναμε από τη διοίκηση του δήμου να πάρει μέτρα ανακούφισης των κατοίκων.

Κιμ. Ο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ