Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΗ διοίκηση Μανδαλιανού δεν θέλει να λύσει το πρόβλημα της δυσοσμίας

Η διοίκηση Μανδαλιανού δεν θέλει να λύσει το πρόβλημα της δυσοσμίας

Η διοίκηση Μανδαλιανού κωλυσιεργεί να πάρει μέτρα πίεσης των ΕΛΠΕ προκειμένου να περιοριστεί και να εξαλειφθεί η δυσοσμία, επειδή ακριβώς δεν θέλει να πιέσει τα ΕΛΠΕ, δεν θέλει τελικά να λύσει το πρόβλημα.

Η διοίκηση Μανδαλιανού προσπαθεί να δρομολογήσει νέες μετρήσεις για να εξακριβώσει τα επίπεδα της δυσοσμίας στο δήμο προκειμένου να προσφύγει στη Δικαιοσύνη. Μα έχει τέτοιου είδους μετρήσεις από το ΑΠΘ και η κατάσταση της δυσοσμίας ποτέ δεν άλλαξε στο δήμο.

Επιπλέον ποιος μπορεί να πιστέψει τις καλές προθέσεις της διοίκησης Μανδαλιανού όταν ο ίδιος ο δήμαρχος, αμέσως σχεδόν μετά την εκλογή του, άρχισε στο Δημοτικό Συμβούλιο και σε Μέσα Ενημέρωσης να λέει ότι το πρόβλημα μειώθηκε και ότι είναι υποκειμενικές οι μύτες των κατοίκων που το διαπιστώνουν;

Αλλά ακόμα και να κάνει η διοίκηση Μανδαλιανού νέες μετρήσεις, σε τι θα ωφελήσουν όταν το 2021 κι ενώ είχαν γίνει κάποια έργα στα ΕΛΠΕ χωρίς να αλλάξει δραματικά η κατάσταση με τη δυσοσμία, ο διευθυντής του διυλιστηρίου σε συνέντευξή του στη «ΜτΚ» δεν μιλούσε για «απόλυτη εξάλειψη» αλλά για εξάλειψη «πιθανών πηγών οσμών εντός των εγκαταστάσεών μας» και συμπλήρωνε ότι «δεν υπάρχουν διαπιστωμένες πηγές στο διυλιστήριο της Θεσσαλονίκης» και «κανείς δεν μπορεί να υποστηρίξει με επιστημονικά δεδομένα πως οι πηγές των οσμών βρίσκονται ή βρίσκονται αποκλειστικά εντός των εγκαταστάσεών μας»;

Η διοίκηση Μανδαλιανού δεν θέλει να «ζυμώσει» και στο ζήτημα των ΕΛΠΕ γι’ αυτό θα συνεχίσει να «κοσκινίζει» όχι δέκα ημέρες, αλλά και δέκα χρόνια και όσο χρειαστεί, εάν οι κάτοικοι κάνουν το λάθος να την ξαναψηφίσουν. Ποιος μπορεί να ξεχάσει το δήμαρχο Κλεάνθη Μανδαλιανό να προσπαθεί να «σερβίρει» στο Δημοτικό Συμβούλιο την απίστευτη άποψη διευθυντικού στελέχους των ΕΛΠΕ ότι για δύο ημέρες που ο δήμος πνίγηκε στη βρωμιά έφταιγαν οι εργαζόμενοι της βιομηχανίας που έκαναν κάποια πατάτα; Ποιος μπορεί να ξεχάσει το δήμαρχο να προτείνει και να ξαναπροτείνει στους δημοτικούς συμβούλους να πάνε όλοι μαζί για να δούνε τα έργα που έκαναν τα ΕΛΠΕ για τον περιορισμό της δυσοσμίας, τη στιγμή μάλιστα που ο διευθυντής του διυλιστηρίου έλεγε τα παραπάνω στη «ΜτΚ»;

Εάν ο κύριος Μανδαλιανός και η διοίκησή του ήθελαν να λύσουν το πρόβλημα και εάν στη λύση συμπεριελάμβαναν τις μετρήσεις για τη διαπίστωση της κατάστασης επί μονίμου βάσεως, θα έπρεπε από την ημέρα της εκλογής τους να προχωρήσουν μαζί με την Περιφέρεια στη δημιουργία σταθμού ή σταθμών που θα έδιναν συνεχή στοιχεία και άλλα δεδομένα για επιστημονική επεξεργασία. Δεν το έκανε ο κύριος Μανδαλιανός. Ο κύριος Μανδαλιανός λάνσαρε την ιστορία των νέων μετρήσεων ακριβώς στο χρόνο που έπρεπε ώστε να σπρώξει το πρόβλημα μετά τις επόμενες δημοτικές εκλογές.

Η διοίκηση Μανδαλιανού δεν θέλει να πιέσει τα ΕΛΠΕ για τη δυσοσμία και δεν θα το κάνει.

Η διοίκηση Μανδαλιανού καταπάτησε ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που έλεγε ότι ο δήμος δεν θα ξαναπάρει χορηγία από τον όμιλο ΕΛΠΕ όσο δεν λύνεται το πρόβλημα της δυσοσμίας και πήρε χορηγία μέσω της Οικονομικής Επιτροπής σε έκτακτη συνεδρίαση τη Μεγάλη Πέμπτη του 2021.

Η διοίκηση Μανδαλιανού έχει κλείσει γερά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας το πρόστιμο στα ΕΛΠΕ από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για εκείνο το φακέλωμα δημοτικών συμβούλων και πολιτών που έκανε εταιρεία για λογαριασμό των ΕΛΠΕ.

Η διοίκηση Μανδαλιανού έχει κλείσει γερά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας εκείνη τη δέσμευση στον τέως δήμαρχο Πέτρο Σούλα για κατασκευή με δικά τους έξοδα κλειστού γυμναστηρίου στο δήμο, προκειμένου ο δήμος να τους αφήσει να γκρεμίσουν το κλειστό γυμναστήριο στο Αθλητικό Πάρκο της ΕΚΟ.

Χαρίλαος Ταπαρίδης

Πρόστιμο 30.000 ευρώ στα ΕΛΠΕ για την υπόθεση φακελώματος πολιτών, πολιτικών και φορέων του δήμου Κορδελιού Ευόσμου
Τελικά για τη δυσοσμία φταίνε κάποιοι εργαζόμενοι στα ΕΛΠΕ;!
Ο Κλεάνθης Μανδαλιανός δεν είπε ποτέ ότι μειώθηκε η δυσοσμία!
Δηλαδή τα ΕΛΠΕ διαψεύδουν τον δήμαρχο Κορδελιού Εύοσμου;
Καμία κουβέντα της διοίκησης Μανδαλιανού για το κλειστό γυμναστήριο που πρέπει να χτίσουν τα ΕΛΠΕ
«Να μας δώσουν τα ΕΛΠΕ το κλειστό γυμναστήριο που μας είχαν τάξει»
Ομόφωνα η διοίκηση του δήμου αποφάσισε να πάρει τη χορηγία της ELPEDISON
Από το Δεκέμβρη του 2020 είχε τη χορηγία της ELPEDISON ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου
Η αποδοχή της δωρεάς από την ELPEDISON ως υπερασπιστικό στοιχείο των ΕΛΠΕ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ