Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΗ αποδοχή της δωρεάς από την ELPEDISON ως υπερασπιστικό στοιχείο των ΕΛΠΕ

Η αποδοχή της δωρεάς από την ELPEDISON ως υπερασπιστικό στοιχείο των ΕΛΠΕ

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου της 7ης Ιουλίου 2021, ο τέως πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου με τη διοίκηση του Πέτρου Σούλα, Γιώργος Χατζηβρέττας, αναφέρθηκε ξανά στην αποδοχή της δωρεάς της ELPEDISON και στη μη ανάκλησή της, λέγοντας πως ήταν να γίνει ένα δικαστήριο κατά στελεχών των Ελληνικών Πετρελαίων και να συζητηθεί η υπόθεσή τους στη 1 Μαρτίου 2021. Λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό, το δικαστήριο αναβλήθηκε για 14 Δεκέμβρη του 2021.

«Θέλω να ελπίζω κύριε πρόεδρε ότι τα στελέχη των ΕΛΠΕ που είναι κατηγορούμενοι, όποιοι είναι, δεν τους γνωρίζω τους ανθρώπους ούτε ξέρω καν τα ονόματά τους, θέλω να πιστεύω όμως ότι δεν θα λάβουν την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής ως αποδεικτικό στοιχείο, ως πειστήριο, ως τεκμήριο, να το επικαλεστούν στο δικαστήριο για το ότι αυτοί έχουν λάβει όλα τα κατάλληλα μέτρα για τη μείωση, την ελάττωση ή, όπως θέλετε, την εξάλειψη των δυσμενών συνεπειών της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Διότι αν αυτό συμβεί κάποιοι τότε θα φέρουν μεγάλες ευθύνες απέναντι στον κόσμο πραγματικά! Δηλαδή δεν ήτανε μόνο το ποσό, που είναι όντως αμελητέο, αλλά οι συνέπειες αυτής της πράξης ίσως να είναι δυσμενείς για την εξέλιξη του αγώνα που γίνεται εδώ και χρόνια και από τους κατοίκους, κυρίως του Κορδελιού, αλλά και από το Δημοτικό Συμβούλιο», είπε ο Γιώργος Χατζηβρέττας.

Η αποδοχή της χορηγίας της ELPEDISON ίσως τελικά αποδειχτεί μια τεράστια κολυμβήθρα του Σιλωάμ όχι μόνο για ηθικούς λόγους, αλλά και για δικαστικούς λόγους! Το πιο πιθανό είναι να συμβεί αυτό που ανέφερε ο κύριος Γιώργος Χατζηβρέττας. Στο δικαστήριο μάλιστα ίσως να δούμε και καμιά ευχαριστήρια επιστολή του δήμου προς τον όμιλο γιατί γέμισε το Πασχαλινό τραπέζι κάποιων αναξιοπαθούντων, ίσως δηλαδή να δούμε και κάτι παραπάνω από αυτό που φοβάται ο Γιώργος Χατζηβρέττας ότι θα δούμε.

Κ. Τσ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ