Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΟμόφωνο ψήφισμα κατά της μετεγκατάστασης σχολών από το ΔΙΠΑΕ Θεσσαλονίκης

Ομόφωνο ψήφισμα κατά της μετεγκατάστασης σχολών από το ΔΙΠΑΕ Θεσσαλονίκης

Το παρακάτω ψήφισμα κατατέθηκε από τη Μαρία Πασχαλίδου, εκ μέρους της παράταξης του Γιάννη Καμαρινού, στο Δημοτικό Συμβούλιο Κορδελιού Ευόσμου, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της 11ης Μαΐου 2022, ενάντια στη μετεγκατάσταση τμημάτων του Διεθνούς Πανεπιστημίου (πρώην ΤΕΙ Σίνδου) και ψηφίστηκε ομόφωνα:

«Η υποβάθμιση της δυτικής Θεσσαλονίκης συνεχίζεται. Εν αγνοία όλων και ειδικότερα των φοιτητών ΜΑΣ (Μηχανικών Παραγωγής & Διοίκησης και Μηχανικών Πληροφορικής & Ηλεκτρονικών Συστημάτων) πάρθηκε η απόφαση μετεγκατάστασης 6.000 φοιτητών στις Σέρρες.

Χωρίς καμία διαβούλευση, χωρίς καμία ενημέρωση πάρθηκε μια καταστροφική απόφαση εις βάρος των φοιτητών μας και της πόλης μας.

Δεν είναι λύση οι συγχωνεύσεις ούτε οι μειώσεις και φυσικά η κατάργηση τμημάτων εκπαίδευσης.

Εμείς θα υποστηρίξουμε τη θέση των φοιτητών και καθηγητών οι οποίοι είναι αντίθετοι με αυτή την απόφαση. Οι δυο αυτές σχολές είναι αναγκαίες και συμβατές με την περιοχή η οποία είναι προστατευόμενη NATURA.

Σε μια περιοχή επιβαρυμένη από το περιβάλλον, τη χαμηλή ποιότητα ζωής και την υποβάθμιση που συνεχώς υφίσταται δεν γίνεται να επιτραπεί μια συνειδητή απόφαση για την μη εξέλιξη, αναβάθμιση κι ανάπτυξή της.

Ζητούμε από όλους τους φορείς κι όσους εμπλέκονται ειδικότερα, το ΔΙΠΑΕ και το Υπουργείο Παιδείας, να ανακαλέσουν και να αναθεωρήσουν την απόφασή τους αυτή.

Είμαστε αντίθετοι κι απέναντι σε κάθε είδους απόφαση όπου θίγονται οι φοιτητές μας, η δυτική Θεσσαλονίκη κι όλοι οι φορείς όπου δεν ενημερώθηκαν για το οτιδήποτε.

Να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες με τη συμμετοχή όλων μας ώστε να μην υλοποιηθεί αυτή η άδικη απόφαση.

Να μην προχωρήσει καμία συγχώνευση, μεταφορά ή κατάργηση Τμήματος του ΔΙΠΑΕ.

Να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη ολοκλήρωση σπουδών των φοιτητών με όλους τους απαραίτητους όρους.

Να εξασφαλιστεί άμεσα η αύξηση της χρηματοδότησης για την πρόσληψη του αναγκαίου μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού και τη βελτίωση των υποδομών.

Να κατοχυρωθούν τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων, με πλήρη αντίστοιχα εργασιακά δικαιώματα, με μοναδική προϋπόθεση το πτυχίο και την πρακτική άσκηση ενταγμένη σε αυτό».

Οι τέσσερις τελευταίες παράγραφοι με πλάγια γράμματα ήταν πρόταση προσθήκης στο ψήφισμα από το Θανάση Κοκονά, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, και έγιναν δεκτές επίσης ομόφωνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ