Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΠιο δυνατός κρίκος του Δημοτικού Συμβουλίου της 30ης Μαρτίου 2022 ο Βασίλης...

Πιο δυνατός κρίκος του Δημοτικού Συμβουλίου της 30ης Μαρτίου 2022 ο Βασίλης Ανδρεάδης

Πιο δυνατός κρίκος της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου της 30ης Μαρτίου 2022 ο υποψήφιος δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Βασίλης Ανδρεάδης.

Πιο αδύναμος κρίκος ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Κώστας Σωτηράκης.

Κατά τη συγκεκριμένη συνεδρίαση ο αντιδήμαρχος εισήγαγε ξανά προς ψήφιση, χωρίς να έχει αλλάξει ούτε λέξη, την πρόταση εταιρείας για μεταφορά πάνω από την περιφερειακή οδό του κοινωνικού συντελεστή που έπρεπε να αποδώσει στο δήμο κάτω από την περιφερειακή οδό. Τη συγκεκριμένη πρόταση ο κύριος Σωτηράκης την είχε εισαγάγει προς ψήφιση και στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 16ης Μαρτίου, αλλά την είχε αποσύρει μετά τα όσα αναλυτικά είχε πει για την υπόθεση ο δημοτικός σύμβουλος Λεωνίδας Ναθαναηλίδης.

Ο κύριος Σωτηράκης έκρινε ως συμφέρουσα για το δήμο μια ανταλλαγή, την οποία η αντιπολίτευση έκρινε ασύμφορη. Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, χωρίς να υπάρχουν έγγραφα από εκτιμητές, προσπάθησε να πείσει το Δημοτικό Συμβούλιο ότι τα ακίνητα που ήθελε να ανταλλάξει ο δήμος έχουν την ίδια αξία. «Η αξία τους είναι η μέρα με τη νύχτα», είπε ο κύριος Ναθαναηλίδης, ο οποίος πρόσθεσε πως εάν η αξία ήταν η ίδια «ο ενδιαφερόμενος θα έφερνε έγγραφα από εκτιμητές και θα μας τα έτριβε στη μούρη». Ο Λεωνίδας Ναθαναηλίδης απευθυνόμενος ευθέως στη διοίκηση Μανδαλιανού είπε ότι «θέλετε να ζημιώσετε το δήμο».

Παρά τα όσα ειπώθηκαν και από τον κύριο Ναθαναηλίδη και από τον κύριο Κοντσίδη και από τον κύριο Μπαλτά, ο κύριος Σωτηράκης προσπάθησε να θέσει το ζήτημα σε ψήφιση παρακάμπτοντας το θέμα της αξίας των ακινήτων που έπρεπε να ανταλλαγούν και ρίχνοντας το βάρος στο γεγονός ότι τα τρία μαγαζιά άνωθεν της περιφερειακής οδού μπορεί ο δήμος να τα κάνει ΚΔΑΠ. Όμως ο δήμος στη συγκεκριμένη ανταλλαγή μπορεί να πάρει μόνο το ένα ακριανό μαγαζί. Το άλλο ακριανό μαγαζί θα το πάρει σε άλλη ανταλλαγή. Το μεσαίο όμως μαγαζί ανήκει σε ιδιώτη. Πώς θα γίνει το ΚΔΑΠ αφού το μεσαίο μαγαζί δεν είναι σίγουρο ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί;

Ο κύριος Σωτηράκης μίλησε με τον ιδιοκτήτη του μεσαίου καταστήματος κι εκείνος είπε ότι θα το νοικιάσει στο δήμο, αλλά δεν έστειλε επιστολή στο Δημοτικό Συμβούλιο και φυσικά καμία κουβέντα δεν έγινε για το ενοίκιο με το οποίο θα δοθεί στο δήμο το συγκεκριμένο ακίνητο. Με βάση λοιπόν το γεγονός ότι ο δήμος θα το είχε ανάγκη, ο ιδιοκτήτης θα μπορούσε να ζητήσει ένα υπέρογκο ποσό και το αποτέλεσμα θα ήταν είτε ο δήμος να πληρώνει τα μαλλιά της κεφαλής του για ένα ακίνητο που δεν άξιζε τόσα είτε να μην πληρώσει και να αφήσει τα άλλα δύο καταστήματα να συνεχίσουν να καταστρέφονται χωρίς να μπορεί να τα χρησιμοποιήσει.

Ο κύριος Σωτηράκης, κάνοντας πως δεν καταλαβαίνει αυτά που έλεγαν δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, τόνισε πως η απόφαση είναι κατ’ αρχήν και θα τεθεί ξανά προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ήταν τόσο επίμονα αποπροσανατολιστική η προσπάθειά του να τονίσει το «κατ’ αρχήν», που ανάγκασε τον κύριο Ναθαναηλίδη να φωνάξει από τα έδρανα ότι «κι εμείς λέμε ότι κατ’ αρχήν ζημιώνεται ο δήμος».

Ευτυχώς στο σημείο αυτό παρενέβη ο Βασίλης Ανδρεάδης και ρώτησε τον πρόεδρο, προκειμένου το Δημοτικό Συμβούλιο να μην μπλέκεται με τις αντικειμενικές και εμπορικές αξίες, αν θα έπαιρνε ποτέ εκείνος δύο μαγαζιά μεταξύ των οποίων θα βρισκόταν ένα μαγαζί που ανήκει σε κάποιον άλλον και θα περίμενε αν θα του το νοικιάσει και σε ποια τιμή, προκειμένου να μπορέσει να χρησιμοποιήσει τα δικά του ακριανά μαγαζιά. Ο κύριος Ανδρεάδης αναρωτήθηκε εάν θέλει ο δήμος να έχει τις ίδιες ιστορίες που είχε με το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών. «Θα το κάνατε ποτέ αυτό στην προσωπική σας ζωή; Προφανώς όχι. Ούτε εγώ θα το έκανα. Πώς θέλουμε αυτό το πράγμα να το κάνουμε στο δήμο;», τόνισε ο Βασίλης Ανδρεάδης.

Ο κύριος Ρούμελης, προς τιμήν του, απευθύνθηκε στον κύριο Σωτηράκη και του είπε η κατ’ αρχήν απόφαση να παρθεί μόνο εφόσον ο εργολάβος εξασφαλίσει στο δήμο και τα τρία μαγαζιά «αλλιώς υγεία και καλή καρδιά»! Με την πρόταση του κυρίου Ρούμελη συμφώνησε, προς τιμήν του, και ο κύριος δήμαρχος κι έτσι τελικά ψηφίστηκε ότι η ανταλλαγή θα γίνει μόνο εάν ο εργολάβος μπορεί να εξασφαλίσει ότι θα περάσουν στην κυριότητα του δήμου και τα τρία καταστήματα. Με την πρόταση τελικά συμφώνησε και ο κύριος Σωτηράκης. Εξαιτίας της καθοριστικής παρέμβασης του Βασίλη Ανδρεάδη αποτράπηκε μια ασύμφορη για το δήμο ανταλλαγή.

Ατίρκα

Το καλύτερο ανέκδοτο του Δημοτικού Συμβουλίου της 30ης Μαρτίου 2022
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ