Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΤο καλύτερο ανέκδοτο του Δημοτικού Συμβουλίου της 30ης Μαρτίου 2022

Το καλύτερο ανέκδοτο του Δημοτικού Συμβουλίου της 30ης Μαρτίου 2022

Σκληρή κόντρα υπήρξε για το ποιος θα πει το καλύτερο ανέκδοτο μεταξύ του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Γιώργου Ρούμελη και του αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών, Κώστα Σωτηράκη, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου της 30ης Μαρτίου 2022.

Κώστας Σωτηράκης και Γιώργος Ρούμελης λάνσαραν το ίδιο ανέκδοτο με διαφορετικούς τρόπους. Είπαν και ξαναείπαν πως ο κοινωνικός συντελεστής δεν έχει εμπορικές αξίες! Δηλαδή ήθελαν να πουν πως αντί ο δήμος να πάρει τον κοινωνικό συντελεστή από μια οικοδομή που χτίζεται στο χ σημείο, στο οποίο το τετραγωνικό μέτρο έχει αξία 1.000 ευρώ, μπορεί να το πάρει σε μια άλλη οικοδομή στο σημείο ψ που η αξία του τετραγωνικού μέτρου είναι 500, 200 ή 100 ευρώ!

Το ερώτημα είναι εάν κάποιος από τους δύο κυρίους θα έλεγε τα ίδια εάν επρόκειτο για τη δική του προσωπική περιουσία. Δηλαδή εάν δικαιούνταν οι δύο κύριοι να πάρουν κάπου 10 τετραγωνικά μέτρα, τα οποία θα είχαν αξία 10.000 ευρώ, θα πήγαιναν ποτέ να τα πάρουν κάπου αλλού που η αξία τους θα ήταν 1.000 ευρώ, 2.000 ευρώ, 5.000 ευρώ ή ακόμα και 9.000 ευρώ;

Έχει σημασία πού θα πάρει ο δήμος τον κοινωνικό συντελεστή; Και βέβαια έχει αφού τον κοινωνικό συντελεστή τον λαμβάνει ο δήμος για να αποζημιώσει χώρους που προορίζονται για τους κατοίκους του δήμου. Έχει λοιπόν σημασία εάν έχει στα χέρια του ένα τετραγωνικό μέτρο που κοστίζει 1.000 ευρώ ή ένα τετραγωνικό μέτρο που κοστίζει 500 ευρώ. Όπως και να το κάνεις άλλο να έχεις 1.000 ευρώ στην τσέπη για να πληρώσεις και άλλο να έχεις 500 ευρώ.

Τελικά στην κόντρα για το καλύτερο ανέκδοτο κέρδισε ο κύριος Σωτηράκης αφού επέμενε να επαναδιατυπώνει το ανέκδοτο πιο σθεναρά και πιο ανυποχώρητα από τον κύριο Ρούμελη.

Αιμίλιος Καλομ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ