Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ!! ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ...

Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ!! ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!!

Οι πρώτοι μήνες του 2022 που διανύουμε δεν έφεραν δυστυχώς την πολυπόθητη ηρεμία και γαλήνη που επιθυμούμε οι άνθρωποι. Μέσα στην καταστροφική πανδημία του κορονοϊού όπου όλος ο πλανήτης μας θρηνεί εκατομμύρια νεκρούς, σε 21 χώρες αυτήν την στιγμή για διάφορους λόγους εξελίσσονται πόλεμοι με καταστροφικές συνέπειες.
Το Αγγλικό λεξικό της Οξφόρδης ορίζει τον «πόλεμο» ως: “(1) Κατάσταση ένοπλης σύγκρουσης μεταξύ διαφορετικών χωρών ή διαφορετικών ομάδων εντός μιας χώρας. (2) μια κατάσταση ανταγωνισμού ή εχθρότητας μεταξύ διαφορετικών ανθρώπων ή ομάδων, ή (3) μια διαρκής εκστρατεία ενάντια σε μια ανεπιθύμητη κατάσταση ή δραστηριότητα. Υπάρχουν πολλοί πιθανοί λόγοι για να ξεκινήσει πόλεμος μεταξύ-ή πιο συχνά, εντός-εθνών. Μεταξύ αυτών είναι το οικονομικό κέρδος, το εδαφικό κέρδος, η θρησκεία, ο εθνικισμός, ο εμφύλιος πόλεμος και η πολιτική επανάσταση. Συχνά, οι ηγέτες των χωρών γίνονται πρωταρχικά κίνητρα σύγκρουσης υποκινώντας μια εδαφική διαμάχη, προσπαθώντας να ελέγξουν τους φυσικούς πόρους μιας άλλης χώρας ή ασκώντας αυταρχική εξουσία στους ανθρώπους”..
Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα είναι οδυνηρός για όλους μας και η αβεβαιότητα για την πορεία της οικονομίας θα επικρατεί όλη την χρονιά αφού ο υψηλός πληθωρισμός της ενέργειας απειλεί και την ανάπτυξη. Οι επιδοτήσεις δεν επαρκούν, νοικοκυριά και επιχειρήσεις θα δοκιμαστούμε μέσα σε ένα ανασφαλές παγκόσμιο περιβάλλον.
Απέναντι σε αυτές τις δυσμενείς συνθήκες, απέναντι σε κυβερνήσεις και ηγέτες που έχουν επεκτατικές βλέψεις και δεν επιδιώκουν τον ειρηνικό διάλογο για την επίλυση των διαφορών τους, μόνο μία λύση υπάρχει. Οι άνθρωποι να υψώσουμε το ανάστημα μας απέναντι σε κάθε αυταρχικό ηγέτη, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να νικήσουμε. Να στηρίξουμε Έχουμε υποχρέωση σεβόμενοι την ιστορία του τόπου μας και τις δοκιμασίες που έζησαν οι πρόγονοι μας από παρόμοιες καταστάσεις, να σταθούμε στο πλευρό του κάθε συνανθρώπου μας που ζει το δράμα ενός πολέμου. Να τον συμπαρασταθούμε, να τον φροντίσουμε, να τον φιλοξενήσουμε. Η παράταξη μας “Ξεκινάμε από την Αρχή” θα συνδράμει σε κάθε κάλεσμα για βοήθεια, σε κάθε έκκληση που θα γίνει. Καθώς ξεκινάει η διαδρομή της Ορθοδοξίας προς το Πάσχα του Κυρίου μας οφείλουμε ως καλοί Χριστιανοί και άνθρωποι να μην αφήσουμε κανέναν συνάνθρωπο μας να ζήσει ένα Γολγοθά που δεν μπορεί να αντέξει!!
Από τη σελίδα της παράταξης του Γιάννη Καμαρινού στο facebook
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ