Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΟ δήμαρχος ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο για τις ενέργειες της διοίκησης στην...

Ο δήμαρχος ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο για τις ενέργειες της διοίκησης στην Αθήνα

Ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου, Κλεάνθης Μανδαλιανός, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου της 2ας Μαρτίου 2022, ενημέρωσε τους δημοτικούς συμβούλους για τις ενέργειες των στελεχών της διοίκησης που επισκέφτηκαν πρόσφατα κυβερνητικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες στην Αθήνα.

  • Έγινε επίσκεψη στον αρμόδιο για το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο. Μάρτιο με Απρίλιο θα αρχίσει η δεύτερη φάση του ΓΠΣ και θα ολοκληρωθεί σε δυόμιση χρόνια περίπου.
  • Επίσκεψη στην ΕΤΑΔ για ένα μικρό κομμάτι του οικοπέδου «Μαρόκου», όπου βρίσκονται τα γήπεδα τένις, το οποίο έμεινε εκτός της παραχώρησης στο δήμο. Πρέπει να διορθωθεί το λάθος που έγινε. Επίσης έγινε μια μικρή κουβέντα για την παραχώρηση του οικοπέδου που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Σιατίστης με Εθνικής Αντιστάσεως στο Κορδελιό, για το οποίο οι περίοικοι διαμαρτύρονται πως έχει γίνει εστία μόλυνσης. Είναι σε καλό δρόμο αυτή η υπόθεση. Θα δοθεί το οικόπεδο στο δήμο για να αξιοποιηθεί.
  • Επίσκεψη στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας για τη διάνοιξη της Ιπποδρομίου. Υπήρξε υπόσχεση ότι θα προχωρήσει η διάνοιξη και οι όποιες αντιρρήσεις από τον έναν στρατοπεδάρχη θα καμφθούν. Μάλιστα ο ίδιος παράγοντας του υπουργείο με τον οποίο έγινε συνάντηση στην Αθήνα, επισκέφτηκε τον Εύοσμο και το συγκεκριμένο σημείο της Ιπποδρομίου και δεσμεύτηκε ότι θα γίνει επιτέλους η διάνοιξη.
  • Επίσκεψη στο Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Παιδείας για το καθεστώς του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, για το επιπλέον προσωπικό που χρειάζεται για να συντηρηθεί το κτίριο, για τα προβλήματα της σχολικής στέγης που υπάρχουν στο δήμο, για τη χρηματοδότηση που χρειάζονται οι σχολικές επιτροπές εξαιτίας των μεγάλων αυξήσεων στους λογαριασμούς ρεύματος και φυσικού αερίου. Επίσης θίχτηκε το πρόβλημα που υπάρχει με τη φύλαξη των σχολείων και την αναγκαιότητα ύπαρξης σχολικών φυλάκων. Η αντιπροσωπεία του δήμου ζήτησε στα ΕΠΑΛ να εγγράφονται κατά προτεραιότητα οι ντόπιοι μαθητές.
  • Επίσκεψη στις Κτιριακές Υποδομές όπου κατατέθηκε η μελέτη του 25ου δημοτικού σχολείου Ευόσμου. Τέλος Μαρτίου θα γίνει η δημοπράτηση και σε έξι μήνες από τότε θα αρχίσει η οικοδόμηση του σχολείου. Κατατέθηκαν επίσης οι μελέτες του 4ου Λυκείου και του 7ου Γυμνασίου. Ήδη έχουν περάσει επιτροπές καταλληλόλητας και έχουν δει τους χώρους αυτών των δύο σχολείων άνωθεν της περιφερειακής οδού. Ο επικεφαλής των επιτροπών θα συντάξει έγγραφο καταλληλόλητας για να προχωρήσουν περαιτέρω οι εργασίες. Επίσης ζητήθηκε πλήρης εξοπλισμός για το 24ο δημοτικό σχολείο Ευόσμου που ολοκληρώνεται και οι Κτιριακές Υποδομές δεσμεύτηκαν ως προς αυτό.
  • Επίσκεψη για το στάδιο άνωθεν της περιφερειακής οδού. Το στάδιο θα δημοπρατηθεί από την ίδια την Αναπτυξιακή Εταιρεία του Δημοσίου προκειμένου να εξοικονομηθεί χρόνος και για να αποφευχθεί όσο γίνεται η γραφειοκρατία.
  • Επίσκεψη στου υπουργείο Ενέργειας και στον κύριο Σκρέκα. Εθίγη το θέμα της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης. Ζήτησε η αντιπροσωπεία του δήμου να εγκριθούν οι νέοι περιβαλλοντικοί όροι και να επιβληθούν πρόστιμα σε περίπτωση που τα ΕΛΠΕ ή η όποια βιομηχανία βρεθεί να μην έχει εκπληρώσει αυτό το οποίο είχε υποσχεθεί. Η αντιπροσωπεία ζήτησε να γίνεται περαιτέρω ενημέρωση για τις μετρήσεις της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Ο κύριος Σκρέκας διαβεβαίωσε ότι το θέμα της οδηγίας SEVESO έχει λυθεί. Το πώς είναι λυμένο δεν το εξήγησε. Αυτό θα φανεί, όπως τόνισε ο δήμαρχος, τις επόμενες ημέρες.
  • Επίσκεψη στο υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών όπου τέθηκε το θέμα του ρέματος της Διαλογής. Δυστυχώς αυτό είναι εκτός σχεδίου και πρέπει να αναζητήσει ο δήμος την επίλυση σε επίπεδο Περιφέρειας. Υπήρξε δέσμευση ότι θα αποκατασταθεί από το ίδιο το υπουργείο ο φωτισμός της περιφερειακής οδού που είναι ελλιπής, ανεπαρκής και προβληματικός.
  • Επίσκεψη γνωριμίας στο δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη. Η αντιπροσωπεία του δήμου ζήτησε από τον κύριο Μπακογιάννη έγκαιρη ειδοποίηση προκειμένου να ενταχθεί ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου σε προγράμματα που θα βοηθήσουν την αναβάθμιση του τόπου.

Τα. Σ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ