Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΩΝΟ Νέστορας Λαφαζανίδης θα δώσει όλες του τις δυνάμεις στη νέα αντιδημαρχία

Ο Νέστορας Λαφαζανίδης θα δώσει όλες του τις δυνάμεις στη νέα αντιδημαρχία

Ο Νέστορας Λαφαζανίδης θα δώσει όλες του τις δυνάμεις στη νέα αντιδημαρχία, όπως έκανε στην προηγούμενη, αλλά θα ήθελε να παραμείνει στην αντιδημαρχία Τεχνικών Υπηρεσιών

Μετά την παρουσίαση στην Αγκίδα του έργου που έκανε στην αντιδημαρχία Τεχνικών Υπηρεσιών ο Νέστορας Λαφαζανίδης, ακολούθησε συζήτηση στην οποία τόνισε ότι όλες αυτές οι μελέτες που έγιναν ανοίγουν το δρόμο για την υλοποίηση των έργων, αφού μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν μοχλός πίεσης προκειμένου να γίνουν τα έργα και επίσης αφού υπάρχουν είναι πολύ πιο εύκολο να βρεθεί χρηματοδότηση. Όπως τόνισε ο Νέστορας Λαφαζανίδης, το πρώτο που ρωτάνε στα υπουργεία και στις αρμόδιες υπηρεσίες όταν ζητάς χρηματοδότηση είναι για την ύπαρξη μελετών.

Στην ερώτηση αν είναι ευχαριστημένος από το έργο που έγινε στην αντιδημαρχία Τεχνικών Υπηρεσιών επί των ημερών του, ο Νέστορας Λαφαζανίδης απάντησε πως έθεσε υψηλούς στόχους γιατί δεν είχε την εμπειρία να ξέρει ότι πολλά πράγματα κινούνται αργά κι έτσι κατά αυτήν την έννοια δεν είναι ευχαριστημένος γιατί θα ήθελε να γίνουν κι άλλα πράγματα. Με βάση όμως τις αντικειμενικές συνθήκες, τα εμπόδια που υπήρξαν, την υποστελέχωση της Υπηρεσίας και την πανδημία, τα όσα έγιναν ήταν το μέγιστο από αυτά που αντικειμενικά θα μπορούσαν να υλοποιηθούν. Η επίδραση της πανδημίας φαίνεται και από το πρόγραμμα «Τρίτσης» που τα χρήματα δόθηκαν αλλού, ενώ θα μπορούσαν να δοθούν σε έργα. Το προσωπικό επίσης είναι λιγοστό και αυτό το λιγοστό προσωπικό ήταν σε επιτροπές με αποτέλεσμα να μην μπορούν να γίνουν πράγματα που θα μπορούσαν να υλοποιηθούν. Η εργασία των μηχανικών, τόνισε ο κύριος Λαφαζανίδης, δεν είναι να βρίσκονται στις επιτροπές, αλλά να κάνουν μελέτες.

Στην ερώτηση αν είναι ευχαριστημένος από το έργο των ειδικών συνεργατών της αντιδημαρχίας Τεχνικών Υπηρεσιών είπε ότι επίσης με βάση τις αντικειμενικές συνθήκες είναι κατά ένα μεγάλο ποσοστό ευχαριστημένος, αφού ουσιαστικά αυτοί προσλήφθηκαν για να καλύψουν τα κενά της υποστελέχωσης της Υπηρεσίας και ανταπεξήλθαν. Οι ειδικοί συνεργάτες δεν γνώριζαν τη διοικητική δουλειά και χρειάστηκε κάποιο χρονικό διάστημα μέχρι να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του προσωπικού, να συνεργαστούν και να αποδώσουν έργο. Οι όποιες καθυστερήσεις ήταν απόλυτα δικαιολογημένες. Η δουλειά των ειδικών συνεργατών, κατέληξε ο κύριος Λαφαζανίδης, συνέβαλε σημαντικά προκειμένου να γίνει η προετοιμασία για τα επόμενα χρόνια.

Στο ερώτημα αν θα έπρεπε να αλλάξει αντιδήμαρχος, εφόσον δεν υπήρχε κάποιο σημαντικό πρόβλημα, σε μια τόσο σημαντική αντιδημαρχία που πρέπει να υπάρχει συνέχεια προκειμένου να υλοποιηθεί το έργο που ξεκίνησε, ο αντιδήμαρχος απάντησε ότι το σίγουρο είναι πως πρέπει να υπάρχει συνέχεια, αλλά θεωρεί πως ο δήμαρχος ίσως να ήθελε να δοκιμάσει κάποια πράγματα όπως να δώσει περισσότερη προσοχή στο Ελευθέριο Κορδελιό γι’ αυτό κινήθηκε με αυτόν τον τρόπο. Αυτή άλλωστε ήταν η εξήγηση που έδωσε ο δήμαρχος στο Νέστορα Λαφαζανίδη για την αλλαγή των αντιδημαρχιών, ότι δηλαδή πρέπει να δυναμώσει το Ελευθέριο Κορδελιό. Ο κύριος Λαφαζανίδης συνέχισε λέγοντας ότι δεν ξέρει κατά πόσο μπορεί να πετύχει αυτή η κίνηση και ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να πάψει να παρακολουθεί την υλοποίηση των έργων που δρομολόγησε στην αντιδημαρχία Τεχνικών Υπηρεσιών. Ολοκληρώνοντας την απάντησή του για την αντικατάσταση του στην αντιδημαρχία Τεχνικών Υπηρεσιών, ο Νέστορας Λαφαζανίδης είπε ότι θα ήθελε στην αυτοδιοικητική του πορεία να περάσει απ’ όλες τις αντιδημαρχίες για να δει πώς λειτουργούν και να έχει άποψη για όλα, γι’ αυτό θα δώσει όλες του τις δυνάμεις και στη νέα αντιδημαρχία, αλλά του ταίριαζε πιο πολύ η αντιδημαρχία Τεχνικών Υπηρεσιών εξαιτίας του ότι είναι πάνω στο αντικείμενό του γιατί και ο ίδιος είναι μηχανικός.

Ο Νέστορας Λαφαζανίδης εξέφρασε την άποψη ότι είναι δύσκολο να χειριστεί κάποιος την ενιαία αντιδημαρχία Τεχνικών Υπηρεσιών επειδή ο δήμος είναι τεράστιος και το προσωπικό την Τεχνικής Υπηρεσίας είναι λίγο, γι’ αυτό θα έπρεπε να χωριστεί σε αντιδημαρχία Μελετών και Πολεοδομίας και σε αντιδημαρχία Συντηρήσεων και Οδοποιίας. Ο κύριος Λαφαζανίδης τόνισε πως μερικές φορές είχε τόσο πολλή δουλειά στην οδοποιία που δεν μπορούσε να αφιερώσει χρόνο στις συναντήσεις για τις μελέτες. Ο αντιδήμαρχος επανέλαβε ότι θα ήθελε να παραμείνει σε κάποια από αυτές τις αντιδημαρχίες των Τεχνικών Υπηρεσιών, αλλά δεν δυσανασχετεί που βρίσκεται στην αντιδημαρχία Πολεοδομίας, Δημοτικής Αστυνομίας και ΚΕΠ για την οποία θα μοχθήσει.

Τα έργα που ολοκληρώθηκαν κατά την αντιδημαρχία του Νέστορα Λαφαζανίδη στην Τεχνική Υπηρεσία

Τα έργα που δρομολογήθηκαν επί αντιδημαρχίας Νέστορα Λαφαζανίδη και βρίσκονται σε εξέλιξη

Έργα που μπήκαν οι βάσεις τους κατά την αντιδημαρχία του Νέστορα Λαφαζανίδη

Ο Νέστορας Λαφαζανίδης στηρίζει το δήμαρχο παρά τη διαφορετική άποψη για την ενιαία παρέλαση
Ο Νέστορας Λαφαζανίδης για τη δυσοσμία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ