Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΤο έργο του Νέστορα Λαφαζανίδη στην αντιδημαρχία Τεχνικών Υπηρεσιών

Το έργο του Νέστορα Λαφαζανίδη στην αντιδημαρχία Τεχνικών Υπηρεσιών

Συνέντευξη παραχώρησε στην Αγκίδα ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας, Δημοτικής Αστυνομίας και ΚΕΠ, Νέστορας Λαφαζανίδης, στην οποία παρουσίασε το έργο της αντιδημαρχίας Τεχνικών Υπηρεσιών κατά την προηγούμενη περίοδο που ο ίδιος ήταν αντιδήμαρχος. Η συνέντευξη του κυρίου Λαφαζανίδη θα παρουσιαστεί τμηματικά, ξεκινώντας από τα έργα που ολοκληρώθηκαν πλήρως. Κατόπιν θα παρουσιαστούν τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη και έπειτα αυτά που βρίσκονται σε αρχικό στάδιο.

Έργα που ολοκληρώθηκαν από την Τεχνική Υπηρεσία κατά την περίοδο της αντιδημαρχίας του Νέστορα Λαφαζανίδη

  1. Ολοκληρώθηκε η μελέτη για την ανάπλαση του οικοπέδου Χατζησώμου. Η παραλαβή της μελέτης έγινε στις  31 Δεκεμβρίου 2021. Εντάχθηκε στο πρόγραμμα Τρίτσης και αναμένεται η έγκριση της χρηματοδότησης. Το οικόπεδο αυτό βρίσκεται περίπου στο τέρμα της οδού Καραολή Δημητρίου προς την οδό Μοναστηρίου και στο χώρο αυτό θα δημιουργηθεί πάρκο που θα έχει παιδική χαρά, αρχαία παιχνίδια χαραγμένα στο έδαφος, άλλες δραστηριότητες για παιδιά και κυλικείο.
  2. Ολοκληρώθηκε το Τοπογραφικό της πλατείας Ευόσμου.
  3. Όσον αφορά το 25ο Δημοτικό Σχολείου Ευόσμου ολοκληρώθηκε ο έλεγχος παθητικής πυροπροστασίας. Μετά τις αλλαγές στην παθητική πυροπροστασία, τροποποιήθηκε ανάλογα και η ενεργητική πυροπροστασία. Όλες οι τροποποιήσεις που προέκυψαν μεταφέρθηκαν στην Αρχιτεκτονική Μελέτη και στις υπόλοιπες Μελέτες Ηλεκτρομηχανολογικών (τεχνικές περιγραφές + σχέδια). Υπολείπονται οι τελικές υπογραφές από την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου.
  4. Έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή σκάλας εξόδου στο 20ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου. Η κατασκευή έγινε από την Υπηρεσία και αναμένεται να δοθεί η άδεια στα μέσα του Φεβρουαρίου 2022, ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία προκειμένου να ανοίξει η πόρτα και να χρησιμοποιηθεί η σκάλα.
  5. Ολοκληρώθηκε η μελέτη ανάπλασης, υπάρχουν τα τεύχη δημοπράτησης των πάρκων Σμύρνης και Ελπίδας και αναμένεται να ορίσει η Υπηρεσία ποιος θα αναλάβει τη διενέργεια του διαγωνισμού. Για τα συγκεκριμένα έργα υπάρχει εγκεκριμένη χρηματοδότηση.
  6. Βρέθηκαν οι χώροι και επιλύθηκε το ιδιοκτησιακό καθεστώς ώστε να δημιουργηθούν 15 πράσινες γωνίες στο δήμο. Στις γωνίες αυτές θα υπάρχουν καλαίσθητοι μεγάλοι κάδοι ανακύκλωσης που θα λειτουργούν και ανταποδοτικά. Θα γίνεται συλλογή πόντων από όσους θέλουν ώστε να τους δίνετε ανταποδοτικά για παράδειγμα εισιτήριο για θεατρική παράσταση. Κατατέθηκε η πρόταση και αναμένεται η έγκριση της χρηματοδότησης.
  7. Κατατέθηκε πρόταση στο Πράσινο Ταμείο για αποζημίωση δύο χώρων πρασίνου. Βρέθηκαν μόνο δύο χώροι γιατί το Πράσινο Ταμείο έθετε ως προϋπόθεση να είναι αυτοί οι χώροι καθαροί, να μην έχουν, για παράδειγμα, αυθαίρετες κατασκευές.
  8. Ολοκληρώθηκε η υποβολή πρότασης χρηματοδότησης έργου διαμόρφωσης χώρου πρασίνου και παιδικής χαράς στην οδό Αναγεννήσεως άνωθεν της περιφερειακής οδού. Σώθηκε η μελέτη καθώς κινδύνευε με απένταξη. Έχει ληφθεί η έγκριση και προχωράει η διαδικασίας υλοποίησής του έργου. Αναμένεται ανάρτηση του διαγωνισμού μέσα στην άνοιξη του 2022.
  9. Ολοκληρώθηκε η κυκλοφοριακή μελέτη για τη νησίδα της οδού Ανδρέα Παπανδρέου. Θα προχωρήσει η υλοποίησή της μόλις ολοκληρωθεί η επισκευή του υπόγειοθ πάρκινγκ.
  10. Ολοκληρώθηκαν οι μελέτες για την κατασκευή 5 κόμβων στην οδό 25ης Μαρτίου στον Εύοσμο. Η μελέτη είναι έτοιμη για υλοποίηση καθώς έχει και τεύχη δημοπράτησης. Εφόσον το κόστος είναι χαμηλό, που μάλλον θα είναι, ο δήμος θα προχωρήσει στην κατασκευή τους με ίδιους πόρους.
  11. Ολοκληρώθηκε από την Υπηρεσία η μελέτη διαγραμμίσεων και είναι στην διαδικασίας υλοποίησης. Έμειναν κάποιοι τελευταίοι δρόμοι για να γίνει η διαγράμμιση και οι διαβάσεις. Το έργο δεν ολοκληρώθηκε μέχρι τώρα εξαιτίας των καιρικών συνθηκών. Η εκτίμηση είναι ότι θα ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Μαρτίου 2022. Οι διαγραμμίσεις αυτές έγιναν με υλικό που δεν θα σβήσει.
  12. Έχει γίνει καταγραφή αλλά όχι ολοκληρωμένη έρευνα σημείων για κυκλοφοριακή μελέτη. Τα σημεία που κρίθηκε αναγκαίο να γίνει κυκλοφοριακή μελέτη είναι κυρίως στην περιοχή του Εύοσμου πάνω από την οδό 25ης Μαρτίου και άνωθεν της περιφερειακής οδού.
  13. Έγινε μελέτη μονοδρομήσεων και θα προκύψει κυκλοφοριακή μελέτη.
  14. Έγινε παραλαβή της προμήθειας για ανανέωση και επικαιροποίηση πινακίδων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και ξεκίνησε το έργο της αποκατάστασης των πινακίδων.
  15. Ολοκληρώθηκαν τα τοπογραφικά για την ανάπλαση των οδών Καραολή & Δημητρίου, Μεγάλου Αλεξάνδρου, Πολυτεχνείου , 25ης Μαρτίου, 28ης Οκτωβρίου.
  16. Ολοκληρώθηκε η επικαιροποίηση της μελέτης της οδού Εθνικής Αντιστάσεως στο Κορδελιό.
  17. Ολοκληρώθηκαν οι μελέτες για την μετατροπή τεσσάρων παιδικών σταθμών σε βρεφονηπιακούς και η κατασκευή όπου ζητήθηκε. Έμεινε μόνο το ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, για το οποίο έγινε οι μελέτη και θα υλοποιηθεί έως το τέλος του καλοκαιριού του 2022.
  18. Ολοκληρώθηκαν οι μελέτες ανάπλασης για ένταξη σε πρόγραμμα χρηματοδότησης των οδών α. Καραολή & Δημητρίου (Εύοσμος) μαζί με πάρκο, χώρο πρασίνου (οικόπεδο Χατζησώμου), β. Μεγάλου Αλεξάνδρου (Εύοσμος), γ. 28ης Οκτωβρίου (Εύοσμος), δ. Αλεξάνδρου Παπάγου – Μουσών (Εύοσμος-Κορδελιό), ε. Μαιάνδρου (Εύοσμος), στ. 25ης Μαρτίου (Εύοσμος) και ζ. Πολυτεχνείου (Κορδελιό). Επίσης επικαιροποίηση των μελετών που είχε η υπηρεσία στο Κορδελιό για τις οδούς Εθνικής Αντιστάσεως (Παπανδρέου-Μιαούλη), Σιατίστης, Αθανασίου Διάκου, Μελίνας Μερκούρη και Κρήτης.
  19. Ολοκληρώθηκε η οριοθέτηση χώρων για προκάτ αίθουσες και η τοποθέτησή τους.
  20. Ολοκληρώθηκε το τοπογραφικό για το οικόπεδο πίσω από τα ΕΠΑΛ στην οδό Νυμφαίου με Τριών Ιεραρχών.
  21. Ολοκληρώθηκε η μελέτη υγρομόνωσης του υπόγειο πάρκινγκ στο Κορδελιό. Αναμένονται τα τεύχη δημοπράτησης και ίσως μέσα στο καλοκαίρι να ξεκινήσουν εργασίες.
  22. Ολοκληρώθηκε η μελέτη υγρομόνωσης και η εγκατάσταση στο κτίριο της Κοινωνικής Υπηρεσίας στην οδό Μαβίλη.
  23. Ολοκληρώθηκε η μελέτη υγρομόνωσης και η εγκατάσταση στο κτίριο που στεγάζεται ο Σύλλογος Ποντίων Ευόσμου «Παναγία Κρεμαστή».
  24. Ολοκληρώθηκε η μελέτη υγρομόνωσης στο ΘΕΠΑΝ. Η εγκατάσταση θα γίνει το επόμενο διάστημα.
  25. Ολοκληρώθηκε η μελέτη υγρομόνωσης για το ΔΑΚ και η αλλαγή κερκίδων και φωτισμού.
  26. Ολοκληρώθηκε η μελέτη ενεργειακής αναβάθμισης του φωτισμού των οδών. Θα αντικατασταθούν όλες οι λάμπες με ενεργειακές για καλύτερο φωτισμό με μικρότερο κόστος.
  27. Ολοκληρώθηκε η μελέτη ενεργειακής αναβάθμισης των γυμναστηρίων του 1ου και 2ου Γυμνασίου Ελευθερίου-Κορδελιού και του 2ου Γυμνασίου Ευόσμου.
  28. Ολοκληρώθηκε η διαστασιολόγηση του αρχείου της Πολεοδομίας και της Τεχνικής Υπηρεσίας για ψηφιοποίηση.
  29. Είναι σε εξέλιξη η συντήρηση σχολείων που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα «Φιλόδημος».
  30. Είναι σε εξέλιξη η επικαιροποίηση της μελέτης του σταδίου άνωθεν περιφερειακής οδού.
  31. Ολοκληρώθηκε το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας που αφορά και τα ΑμΕΑ και γενικά τον τρόπο που κινείται ο πληθυσμός μέσα στην πόλη. Αναμένεται να προκύψει ανάδοχος μέχρι την άνοιξη του 2022 ώστε να ξεκινήσουνε οι μελέτες από τον ίδιο.
  32. Ολοκληρώθηκε και είναι σε φάση διαγωνισμού το πρόγραμμα του Φιλόδημος «Μηχανήματα έργου».
  33. Ολοκληρώθηκε η υποβολή φακέλου στο πρόγραμμα Τρίτσης για προσεισμικό έλεγχο σε όλα τα δημοτικά κτίρια και σε όλα τα σχολεία.
  34. Ολοκληρώθηκε η υποβολή φακέλου στο πρόγραμμα Τρίτσης για ψηφιοποίηση που αφορά και το αρχείο του δήμου και την εξυπηρέτηση των πολιτών.
  35. Ολοκληρώθηκε η υποβολή φακέλου στο πρόγραμμα Τρίτσης για την Αστική Αναζοωγόνηση των προς ανάπλαση οδών που αναφέρθηκαν παραπάνω.
  36. Ολοκληρώθηκε η υποβολή φακέλου στο πρόγραμμα Τρίτσης για ωρίμανση μελετών. Είναι κυκλοφοριακές μελέτες, Η/Μ, αρχιτεκτονικές, υδραυλικές. Αφορά την περιοχή άνωθεν της περιφερειακής οδού που περικλείεται από τις οδούς Παπάγου, Αναγεννήσεως, Γεννηματά, Ακαδήμου.
  37. Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για την πυρασφάλεια των σχολικών μονάδων, προέκυψε ανάδοχος και είναι ήδη προς διεκπεραίωση.
  38. Έγινε ανάθεση τροποποιήσεων ρυμοτομίας σε γραφείο αρμόδιο για τέτοια θέματα. Αφορά ένα κομμάτι των τροποποιήσεων του δήμου μας καθώς οι περιπτώσεις είναι πολλές και δεν επαρκούσε το ποσό. Δόθηκε προτεραιότητα στην περίπτωση της Ακαδήμου.
  39. Υπάρχει έτοιμη μελέτη για τις αυλές που τοποθετήθηκαν προκάτ. Θα έχουν παιχνίδια, πλαστικό τάπητα, σκίαστρα, παγκάκια κτλ.
  40. Ολοκληρώθηκε η λήψη άδειας από το δήμο προκειμένου να μεταφέρει ηλικιωμένους με λεωφορείο στα Κοιμητήρια.
  41. Ολοκληρώθηκε η εύρεση οικοπέδου για να παραχωρηθεί στον ΟΑΣΘ προκειμένου να δημιουργηθεί σταθμός.
  42. Ολοκληρώθηκε η εύρεση οικοπέδου για Πυροσβεστικό Σταθμό.
  43. Ολοκληρώθηκε και είναι σε φάση διαγωνισμού για επιλογή αναδόχου η ηλεκτροκίνηση. Συμπεριλαμβάνει τους σταθμούς φόρτισης.
  44. Ολοκληρώθηκε και είναι σε φάση διαγωνισμού για επιλογή αναδόχου τα στέγαστρα στάσεων ΟΑΣΘ.
  45. Έγινε η απομάκρυνσή όλου του αρχείου των όμορων δήμων. Ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου πιέζει για την απομάκρυνση και της διοικητικής υποστήριξης (εξελίξεις θα υπάρξουν 1 Μαρτίου του 2022).
  46. Ολοκληρώθηκε το σιντριβάνι της πλατείας Ευόσμου και το γυάλινο σιντριβάνι του Κορδελιού.
  47. Ολοκληρώθηκε η επέκταση οδοφωτισμού σε διάφορα σημεία του δήμου, αλλά κυρίως στην περιοχή Δημοκρατίας κάτω από την περιφερειακή οδό, στην προέκταση Σμύρνης άνωθεν της περιφερειακής οδού και στην οδό Εκάλης άνωθεν της περιφερειακής οδού. Υπάρχει προγραμματισμός για δρόμους άνωθεν της περιφερειακής οδού γιατί κυρίως εκεί υπάρχει πρόβλημα.
  48. Ολοκληρώθηκε η τοπογραφική αποτύπωση τεσσάρων οικοπέδων άνωθεν της περιφερειακής οδού για παιδικές χαρές.
  49. Έγινε μια φορά το 2020 καθαρισμός ρεμάτων σε συνεργασία με την Περιφέρεια. Χρειάζεται να γίνει άλλη μια φορά μέχρι το 2023.
  50. Ολοκληρώθηκε η δημιουργία λαϊκής αγοράς βιολογικών προϊόντων.
  51. Ολοκληρώθηκαν οι ασφαλτοστρώσεις.
Τα έργα που δρομολογήθηκαν επί αντιδημαρχίας Νέστορα Λαφαζανίδη και βρίσκονται σε εξέλιξη
Έργα που μπήκαν οι βάσεις τους κατά την περίοδο της αντιδημαρχίας του Νέστορα Λαφαζανίδη
Ο Νέστορας Λαφαζανίδης θα δώσει όλες του τις δυνάμεις στη νέα αντιδημαρχία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ