Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΈργα που μπήκαν οι βάσεις τους κατά την περίοδο της αντιδημαρχίας του...

Έργα που μπήκαν οι βάσεις τους κατά την περίοδο της αντιδημαρχίας του Νέστορα Λαφαζανίδη

Στη συνέντευξη παραχώρησε στην Αγκίδα ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας, Δημοτικής Αστυνομίας και ΚΕΠ, Νέστορας Λαφαζανίδης, εκτός από τα έργα που ολοκληρώθηκαν, εκτός από τα έργα που δρομολογήθηκαν και βρίσκονται σε εξέλιξη, παρουσίασε και τα έργα των οποίων οι βάσεις μπήκαν κατά τη θητεία του στην αντιδημαρχία Τεχνικών Υπηρεσιών. Σ’ αυτό, το τρίτο μέρος της συνέντευξης θα παρουσιάσουμε αυτά τα έργα:

  1. Υπάρχει προφορική συμφωνία για το οικόπεδο Ζαΐρη και γίνονται συζητήσεις όσον αφορά τα ακίνητα που θα δοθούν στον ιδιοκτήτη για την ανταλλαγή. Το οικόπεδο προορίζεται για να ανεγερθεί το 12ο δημοτικό σχολείο.
  2. Για το οικόπεδο Μπουγιουκλή ο δήμος θα κινηθεί δικαστικά προκειμένου να οριστεί τιμή μονάδος. Θα υπάρξουν εξελίξεις το καλοκαίρι του 2022.
  3. Ύστερα από συζητήσεις με το αρμόδιο υπουργείο, υπάρχει προφορική δέσμευση για να επιτραπεί στο δήμο να ρίξει το φράχτη του στρατοπέδου και να γίνει η διάνοιξη της Ιπποδρομίου. Ο δήμος αναμένει γραπτώς την απάντηση του υπουργείου καθώς ο διοικητής του στρατοπέδου δεν δέχεται να παραχωρήσει τα μέτρα αν δεν πάρει αντίστοιχα μέτρα σε αποθήκη και επιμένει ενώ ο υπουργός συμφωνεί με το δήμο.
  4. Δεν υπήρχε υπάλληλος του δήμου που να μπορεί να προχωρήσει στην τακτοποίηση των αυθαίρετων δημοτικών κτιρίων. Γίνεται προσπάθεια να προχωρήσει η διαδικασία με άτομο πλησίον σύνταξης.
  5. Χάραξη πορείας ποδηλατόδρομου βρίσκεται στο master plan του δημάρχου για την πράσινη διαδρομή. Η ιδέα είναι περιπατητικοί δρόμοι, πεζόδρομοι και ποδηλατόδρομοι που θα ενώνουν όλο το δήμο.
  6. Είναι σε εξέλιξη η μελέτη υγρομόνωσης για το 6ο Γυμνάσιο Ευόσμου. Γίνεται συγκέντρωση στοιχείων για παρόμοια κτίρια που έχουν τέτοιο πρόβλημα ώστε να επιλυθεί μέσω ΣΑΤΑ Σχολείων ή μέσω χρηματοδοτούμενου προγράμματος.
  7. Η συντήρηση του πεζόδρομου του Κορδελιού έχει μεγάλο κόστος και επιπλέον θα φαινόταν ως μπάλωμα γι’ αυτό αποφασίστηκε να γίνει όλος ο δρόμος.
  8. Οι συζητήσεις με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για το κολυμβητήριο άνωθεν της περιφερειακής οδού δεν έχουν οδηγήσει σε κάποια ουσιαστική εξέλιξη. Η υπόθεση του κολυμβητηρίου έχει ακόμα πολύ δρόμο.
  9. Εργασίες στο Θεματικό Ευρυζωνικό Πάρκο Νεολαίας Ελευθερίου Κορδελιού. Έχει προγραμματιστεί η απομάκρυνση του σκελετού της τέντας του πρώην κυλικείου, η σφράγιση του κυλικείου, ο ελαιοχρωματισμός των κτιρίων και του αμφιθεάτρου, η απομάκρυνση επικίνδυνων κατασκευών που εγκαταστάθηκαν παλιότερα, η απομάκρυνση παλαιών κορμών που έχουν κοπεί, ο ελαιοχρωματισμός του χώρου του σιντριβανιού, η επαναλειτουργία του σιντριβανιού με μεταφορά και εγκατάσταση του παλιού σιντριβανιού από την πλατεία Ευόσμου, η τοποθέτηση επιπλέον παγκακιών.
  10. Σύμβαση με εταιρεία καθαρισμού πινακίδων και γκράφιτι. Σημειακό βάψιμο με αντισπρέι μπογιά σε κεντρικά σημεία, έτσι ώστε να βάφονται να μπορούν να σβηστούν με απλό καθαρισμό. Η ανάθεση επρόκειτο να γίνει στα τέλη του 2021, αλλά έκλεισε ο προϋπολογισμός. Εξελίξεις θα υπάρξουν σύντομα.
  11. Είχε προγραμματιστεί να φωτιστεί το πάρκινγκ που βρίσκεται στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως στον Εύοσμο λόγω κλοπών. Θα στρωθεί επίσης με ξύσμα ασφάλτου.
  12. Συντήρηση πλατείας Ευόσμου. Αναμένεται η ολοκλήρωση του διαγωνισμού προμήθειας των πλακακιών για να αντικαταστήσουν όσα χρειάζεται. Έγινε συντήρηση στα παγκάκια και βάφτηκαν οι κολώνες φωτισμού.
  13. Ενσωμάτωση τμήματος Χωροταξίας στην Πολεοδομία γιατί αυτά τα τμήματα πρέπει να είναι μαζί. Μόνο στο δικό μας δήμο αυτά τα τμήματα είναι ξεχωριστά. Αναμένονται ενέργειες από το Γραφείο Προσωπικού για τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας.
  14. Έγινε έρευνα να βρεθούν κατάλληλοι χώροι για το συνεργεία και την αποθήκη του δήμου. Το συμπέρασμα ήταν πως ο μόνος κατάλληλος χώρος είναι αυτός που ήδη βρίσκονται τα συνέργεια στην οδό Ξανθίππης. Με την ολοκλήρωση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου θα πρέπει να γίνουν και μελέτες για το κτίριο που θα φιλοξενήσει όλα τα συνεργεία καθώς και το στόλο.
  15. Έγινε τοπογραφική αποτύπωση από ειδικό συνεργάτη για 4 οικόπεδα άνωθεν της περιφερειακής οδού προκειμένου να δημιουργηθούν οι παιδικές χαρές, οι οποίες δεν εντάχθηκαν στο «Φιλόδημος» που βρίσκεται σε εξέλιξη.
  16. Επιλέχθηκαν, σε συνεργασία με την αντιδήμαρχο Αθλητισμού, τα σημεία που θα τοποθετηθούν όργανα καλλισθενικής γυμναστικής και αναμένεται η ολοκλήρωση της τοποθέτησης εντός του 2022.
  17. Αναμένεται η υλοποίηση της συντήρησης ανοιχτών αθλητικών χώρων εντός του 2022.
  18. Μετά από συνεννόηση με Δήμαρχο και Αντιδήμαρχο εστάλη αίτημα σχετικά στοιχεία για την υπογείωση των καλωδιώσεων υψηλής τάσης μεταλλικών πυλώνων (γραμμή 3) μεταξύ των οδών Ανδρομάχης και Μουσών. Μετά από μεγάλη πίεση που άσκησε ο δήμος, ο ΑΔΜΗΕ κοστολόγησε την εν λόγω υπογείωση. Κατόπιν προτάσεως του Δημάρχου ζητήθηκε επιπρόσθετα από τον ΑΔΜΗΕ ο προσδιορισμός του κόστους υπογείωσης των καλωδίων υψηλής τάσης του εναέριου δικτύου της γραμμής 1 και γραμμής 2 (κατάργηση των αρχικών 3 πυλώνων των εν λόγω γραμμών). Παρά τη νέα μεγάλη πίεση, ο ΑΔΜΗΕ δεν έχει ανταποκριθεί ακόμα. Στις 8 Δεκεμβρίου 2021 έγινε αυτοψία. Έχουν αποσταλεί όλα τα σχετικά έγγραφα και σχέδια στον αρμόδιο υπάλληλο κι εκείνος ενημέρωσε για τις δυσκολίες υλοποίησης της υπογείωσης κάτωθεν της εσωτερικής περιφερειακής και υποσχέθηκε ταχεία αντίδραση αναφορικά με την κοστολόγηση. Παράλληλα έχει γίνει (18.02.2021) αίτημα χρηματοδότησης 1.000.000 Ευρώ προς το ΥΠΕΝ (υπόψιν: Υπουργού κ. Κ. Σκρέκα), χωρίς να έχει υπάρξει αντίδραση ως σήμερα. Μετά την τελική κοστολόγηση πρέπει να απευθυνθεί ο δήμος στο Γραφείο Προγραμματισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων για χρηματοδότηση.
  19. Πρέπει να ανατεθεί το ταχύτερο δυνατό η διορθωτική της 37 πράξης εφαρμογής σε σχετικό μελετητικό γραφείο για τη διάνοιξη της οδού Ανδρομάχης.
  20. Σε συνεννόηση με την ΕΥΑΘ γίνονται παρεμβάσεις και καθαρίζονται αγωγοί όπου υπάρχει πρόβλημα.
  21. Μελέτη τοπογραφικών. Γίνεται συγκέντρωση στοιχείων για τοπογραφικά που χρειάζεται ο δήμος.
Το έργο του Νέστορα Λαφαζανίδη στην αντιδημαρχία Τεχνικών Υπηρεσιών
Τα έργα που δρομολογήθηκαν επί αντιδημαρχίας Νέστορα Λαφαζανίδη και βρίσκονται σε εξέλιξη
Ο Νέστορας Λαφαζανίδης θα δώσει όλες του τις δυνάμεις στη νέα αντιδημαρχία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ