Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΤα έργα που δρομολογήθηκαν επί αντιδημαρχίας Νέστορα Λαφαζανίδη και βρίσκονται σε εξέλιξη

Τα έργα που δρομολογήθηκαν επί αντιδημαρχίας Νέστορα Λαφαζανίδη και βρίσκονται σε εξέλιξη

Στη συνέντευξη παραχώρησε στην Αγκίδα ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας, Δημοτικής Αστυνομίας και ΚΕΠ, Νέστορας Λαφαζανίδης, παρουσίασε, εκτός από τα έργα που ολοκληρώθηκαν, τα έργα που όταν εκείνος ήταν αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών δρομολογήθηκαν και βρίσκονται σε εξέλιξη. Σ’ αυτό, το δεύτερο μέρος της συνέντευξης θα παρουσιάσουμε αυτά τα έργα:

  1. Συντάχθηκε η μελέτη του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου από ειδικό συνεργάτη, ο οποίος έκανε τη μελέτη από την αρχή επειδή άλλαξαν κάποια στοιχεία, χρησιμοποιώντας βέβαια όσα στοιχεία παρέμειναν τα ίδια και μπορούσε να τα κρατήσει. Είναι σε φάση διαγωνισμού οι υποστηρικτικές μελέτες. Αναμένεται η ψήφιση της επιτροπής διαγωνισμού δώστε να προχωρήσει ο διαγωνισμός και να προκύψει ανάδοχος.
  2. Συντάχθηκε από ειδικό συνεργάτη η μελέτη για το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών που θα στεγαστεί στην Πολεοδομία Ευόσμου. Είναι σε φάση διαγωνισμού οι υποστηρικτικές μελέτες. Αναμένεται η ψήφιση της επιτροπής διαγωνισμού ώστε να προχωρήσει ο διαγωνισμός και να προκύψει ανάδοχος. Στα μέσα του Μαρτίου το ΚΕΠ θα είναι έτοιμο.
  3. Γκρεμίστηκαν τα 2/3 των κτισμάτων που βρίσκονται στο οικόπεδο Χατζησώμου. Σταμάτησαν οι εργασίες λόγω πληροφορίας ότι έπρεπε να εκδοθεί άδεια κατεδάφισης. Παρ’ όλο που τελικά δεν χρειαζόταν, εκδόθηκε άδεια στις αρχές Φεβρουαρίου του 2022 και αναμένεται μέσα στο μήνα να κατεδαφιστούν και τα υπόλοιπα κτίσματα, καθώς και να απομακρυνθούν τα μπάζα.
  4. Έγινε η σύνταξη του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού της πλατείας από ειδικό συνεργάτη. Αναμένονται παρατηρήσεις από τους μελετητές της Υπηρεσίας (σύμφωνα με πληροφορίες δεν υπάρχουν παρατηρήσεις) και αναμένεται το πρώτο τρίμηνο του 2022 να γίνει ανάρτηση του διαγωνισμού.
  5. Έχει δρομολογηθεί η κυκλοφοριακή μελέτη για την οδό Αναγεννήσεως άνωθεν της περιφερειακής οδού και είναι σε πολύ καλή κατεύθυνση. Με τη συγκεκριμένη μελέτη ασχολείτο ο πρώην ειδικός συνεργάτης του δήμου Σταύρος Κωνσταντινίδης.
  6. Επικαιροποιείται η μελέτη της Φιλίππου Φλώρου στο Κορδελιό.
  7. Η Υπηρεσία προχωράει το κτηματολόγιο το οποίο θα είναι έτοιμο πιθανότατα στο τέλος του 2022.
  8. Έγιναν οι τροποιήσεις για τις αποζημιώσεις απλό την Εγνατία στην περιφερειακή.
  9. Έχει γίνει από ειδικό συνεργάτη η αποτύπωση του χώρου που βρίσκεται το παρκάκι επί της Μαιάνδρου κάτω από το ύψος της Μεγάλου Αλεξάνδρου, εκεί που ο δρόμος κάνει ζικ ζακ. Έχει γίνει επίσης και το σχέδιο για το πώς θα γίνει ο δρόμος. Το έργο θα προχωρήσει το επόμενο διάστημα.
  10. Έγινε κρασπέδωση σε ένα μόνο κομμάτι του πάρκινγκ πίσω από την πλατεία Ευόσμου, ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα με τα αμάξια της πολυκατοικίας που βρίσκεται δίπλα. Παραδόθηκε έτοιμο σχέδιο για την πλήρη διαμόρφωση του χώρου.
  11. 4ο Λύκειο – 7ο Γυμνάσιο Ευόσμου. Σε απάντηση πρόσκλησης από το Γραφείο Περιφερειάρχη προκειμένου να προχωρήσει η ανέγερση Σχολικών Μονάδων Κεντρικής Μακεδονίας με τη μέθοδο ΣΔΙΤ προτάθηκε η ανέγερση του 4ου Λυκείου – 7ου Γυμνασίου Ευόσμου (στο Ο.Τ. Γ632 άνωθεν της Εσωτερικής Περιφερειακής Οδού Θεσ/νίκης). Όλα τα στοιχεία που έκτοτε έχουν ζητηθεί (οικοδομική άδεια, διάγραμμα κάλυψης, τοπογραφικό, κατόψεις, περιγραφή χώρων κ.α.), έχουν αποσταλεί αθροιστικά στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (Αντιπεριφερειάρχη κ. Μπίλλια) και στην συνεργαζόμενη εταιρεία “Deloitte”, με τελευταία ημερομηνία αποστολής την 14.01.2021. Η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι έχουν αποσταλεί όλα τα απαιτούμενα στοιχεία-έγγραφα-σχέδια από την “Deloitte” στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και πλέον θα πρέπει να αναμένονται εξελίξεις. Αναφορικά με το κτηριολογικό πρόγραμμα, το Υπουργείο Παιδείας χορηγεί προτεινόμενο δυναμικότητας 290 μαθητών/τριών για το 4ο Λύκειο Ε και 250 μαθητών/τριών για το 7ο Γυμνάσιο Ε αντίστοιχα, υπό την προϋπόθεση να αποφανθεί θετικά για τον χώρο η Επιτροπή Καταλληλόλητας. Αν αυτό συμβεί πιθανόν να ζητηθεί από το δήμο η αποστολή επιπρόσθετων στοιχείων σχετικών με το Τοπογραφικό Διάγραμμα και το ιδιοκτησιακό καθεστώς του οικοπέδου (έχουν ενημερωθεί ήδη η αρμόδια Υπηρεσία και ο ειδικός συνεργάτης). Επίσης έχει ενημερωθεί και έχει προβεί στις αρχικά απαραίτητες ενέργειες για τη συγκρότηση της Επιτροπής Καταλληλότητας η Αντιδημαρχεία Παιδείας.
  12. ΕΕΕΚ. Σε απάντηση πρόσκλησης από το Γραφείο Περιφερειάρχη προκειμένου να προχωρήσει η ανέγερση Σχολικών Μονάδων Κεντρικής Μακεδονίας με τη μέθοδο ΣΔΙΤ (Αρ. Πρωτ. Γ.Π.Κ.Μ./ οικ.1369 – 12.05.2020), προτάθηκαν: α) η ανέγερση του 4ου Λυκείου – 7ου Γυμνασίου Ευόσμου (στο Ο.Τ. Γ632 άνωθεν της Εσωτερικής Περιφερειακής Οδού Θεσ/νίκης), β) η ανέγερση νέου κτιρίου (στο Ο.Τ. Γ564 άνωθεν της Εσωτερικής Περιφερειακής Οδού Θεσ/νίκης) για τη μεταφορά – λειτουργία του ΕΕΕΕΚ -Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, το οποίο στεγάζεται σήμερα στην οδό Ελ. Βενιζέλου 27 & Καραϊσκάκη στο Ελευθέριο Κορδελιό. Όλα τα στοιχεία που έκτοτε έχουν ζητηθεί (οικοδομική άδεια, διάγραμμα κάλυψης, τοπογραφικό, κατόψεις, κτηριολογικό πρόγραμμα κ.α.), έχουν αποσταλεί αθροιστικά στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (Αντιπεριφερειάρχη κ. Μπίλλια) και στην συνεργαζόμενη εταιρεία “Deloitte”, με τελευταία ημερομηνία αποστολής την 14.01.2021. Η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι έχουν αποσταλεί όλα τα απαιτούμενα στοιχεία-έγγραφα-σχέδια από την  “Deloitte” στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και πλέον αναμένονται εξελίξεις.
  13. Είναι έτοιμος ο φάκελος για τα αντιπλημμυρικά έργα, με προτεραιότητα την περιοχή της Ελπίδας στην οποίαν υπάρχουν πλημμυρικά φαινόμενα. Η υποβολή του φακέλου θα γίνει έως την άνοιξη του 2022.
  14. Είναι σε εξέλιξη το βάψιμο των σχολείων εσωτερικά και εξωτερικά. Μέχρι τώρα βάφτηκαν περίπου 50 σχολεία.
  15. Ύστερα από έρευνα επιλέχτηκαν δύο σημεία για πάρκα σκύλων, που ήταν και τα μόνο κατάλληλα. Το ένα θα είναι πάνω από τον υποσταθμό της ΔΕΗ στη Μουσών και το άλλο στο ρέμα της Ολυμπιάδος.
  16. Για την πλημμύρα στο υπόγειο του 6ου δημοτικού σχολείου Κορδελιού έγινε συνάντηση με εξωτερικό συνεργείο και προτάθηκε να μπει γεώτρηση καθώς είναι μεγάλο το βάθος. Αναμένονται ενέργειες από την Τεχνική Υπηρεσία.
  17. Γίνεται συντήρηση των LED STOP πινακίδων που βρέθηκαν στις αποθήκες της Υπηρεσίας από το 2013 και θα γίνει εγκατάσταση στις διασταυρώσεις της οδού 25ης Μαρτίου στον Εύοσμο και στη διασταύρωση των οδών Φιλίππου Φλώρου με Πολυτεχνείου στο Κορδελιό.
  18. Έγιναν συζητήσεις για την οδό Ακαδήμου με την Περιφέρεια ως προς την υποχρέωση τους να διαμορφώσουν την οδό σύμφωνα με τα πρότυπα ενός σύγχρονου δρόμου. Ο δήμος έδωσε στην Περιφέρεια τη μελέτη που έκανε η Τεχνική Υπηρεσία του δήμου και πήρε την υπόσχεση ότι θα εντάξουν το έργο στο ΕΣΠΑ 2021-2027. Θα γίνουν εκ νέοι συναντήσεις για να υπάρξει ενημέρωση από την Περιφέρεια σχετικά με την εξέλιξη των αιτημάτων του δήμου.
  19. Έγινε η διαβούλευση για τις αποζημιώσεις της Εγνατίας, καθώς και η δημοσίευση που προβλεπότανε. Ξεμπλόκαρε το θέμα που είχε λιμνάσει και αναμένονται εξελίξεις στις αρχές της άνοιξης του 2022.
  20. Έγιναν συζητήσεις με την Περιφέρεια για το ΕΣΠΑ 2021-2027. Ο δήμος θα προσπαθήσει να εντάξει σ’ αυτό το υπόλοιπο 50% των αγωγών ομβρίων πάνω από την περιφερειακή οδό. Επίσης ο δήμος θα προσπαθήσει ο κόμβος του Κορδελιού στην περιφερειακή οδό να γίνει όπως ο κόμβος της οδού Μακρυγιάννη που έχει πάρκο από πάνω.
  21. Γίνονται έρευνες από την Υπηρεσία και από δικηγόρο για το ιδιοκτησιακό καθεστώς του ΘΕΠΑΝ.
  22. Έχει εγκατασταθεί το 50% των LED φαναριών και αναμένεται μέχρι το τέλος τους 2022 να εγκατασταθεί και το υπόλοιπο 50%. Επίσης θα εγκατασταθούν σειρήνες που ζητήθηκαν από την πολιτική άμυνα.
  23. Έχει προγραμματιστεί η συντήρηση του πάρκου πάνω από το πάρκινγκ του Κορδελιού. Θα γίνει βάψιμο και καθαρισμός όπου έχουν βάψει με σπρέι και μετά θα γίνει βάψιμο με αντισπρέι μπογιά, ώστε να βγαίνει το σπρέι με έναν απλό καθαρισμό.
  24. Έγινε έρευνα αγοράς από ειδικό συνεργάτη για βυθιζόμενα πασαλάκια που χρησιμοποιούνται στις πλατείες. Λόγω αύξησης των τιμών στην αγορά, χρειάζεται επικαιροποίησης. Εκτιμώμενος χρόνος υλοποίησης του έργου είναι το καλοκαιροί του 2022.
  25. Έγιναν συζητήσεις με διάφορες εταιρείες για το φωτισμό της Τρίτση ώστε οι αλλαγές που θα γίνουν να μην χαλνάνε την αρχιτεκτονική του χώρου. Αναμένεται διαγωνισμός από την Υπηρεσία. Εκτιμώμενος χρόνος υλοποίησης του έργου είναι το καλοκαίρι του 2022.
  26. Έγινε έρευνα αγοράς και συζητήσεις με προμηθευτές για το Χριστουγεννιάτικο διάκοσμο σε κεντρικά σημεία του δήμου. Λόγω κολλήματος της Υπηρεσίας και των συνθηκών κορονοϊού, το έργο θα προχωρήσει το 2022.
Το έργο του Νέστορα Λαφαζανίδη στην αντιδημαρχία Τεχνικών Υπηρεσιών
Έργα που μπήκαν οι βάσεις τους κατά την περίοδο της αντιδημαρχίας του Νέστορα Λαφαζανίδη
Ο Νέστορας Λαφαζανίδης θα δώσει όλες του τις δυνάμεις στη νέα αντιδημαρχία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ