Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΤίναξε στον αέρα ο δήμαρχος τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Τίναξε στον αέρα ο δήμαρχος τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Η χθεσινή συνεδρίαση της 1ης Δεκεμβρίου 2021 του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου με θέμα το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Θεματικού Ευρυζωνικού Πάρκου Νεολαίας Ελευθερίου Κορδελιού (πρώην κοιμητήρια), «τινάχτηκε στον αέρα» από τον ίδιο τον δήμαρχο Κορδελιού Ευόσμου. Η συνεδρίαση ξεκίνησε στις 17:30 και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου προέταξε άλλο θέμα γιατί ισχυρίστηκε ότι ήταν επείγον. Το θέμα του ΘΕΠΑΝ άρχισε να συζητείται στις 18:20 περίπου. Στις 19:30 ο δήμαρχος πήρε το λόγο και είπε ότι ο ίδιος πρέπει να πάει στην εκδήλωση στο θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης». Η εκδήλωση, την οποίο επικαλέστηκε ο δήμαρχος, ήταν πράγματι σπουδαία, αλλά σπουδαιότερη από τη συζήτηση για την περιουσία του δήμου σίγουρα δεν ήταν.

Στο ερώτημα του Λευτέρη Αλεξανδρίδη γιατί, αφού υπήρχε αυτή η εκδήλωση, δεν συγκλήθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο άλλη μέρα, ο πρόεδρος Γιώργος Ρούμελης απάντησε ότι δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς και να το καθυστερήσει άλλο! Αναρωτιόμαστε για ποιο λόγο. Ζήτησε από τους επικεφαλής των παρατάξεων να συγκληθεί άλλη μέρα το Δημοτικό Συμβούλιο, εξαιτίας της εκδήλωσης, και του είπαν όχι;

Ο δήμαρχος δεν μπήκε καν στον κόπο να ζητήσει από το Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίσει διακοπή της συνεδρίασης για άλλη μέρα. Σηκώθηκε όρθιος και είπε ότι ο ίδιος θα αποχωρήσει έτσι κι αλλιώς. Την κατάσταση έσωσε ο Κώστας Σωτηράκης, ο οποίος ζήτησε το λόγο για να πει στους δημοτικούς συμβούλους το αυτονόητο, να τους ζητήσει δηλαδή εκείνοι να αποφασίσουν τη διακοπή της συνεδρίασης και την επανάληψή της άλλη μέρα.

Παρά την προσπάθεια του κυρίου Σωτηράκη να σώσει την κατάσταση, ο δήμαρχος, πριν μπει σε ψηφοφορία η πρόταση του Κώστα Σωτηράκη, αποχώρησε, ρωτώντας τους δημοτικούς συμβούλους που διαμαρτύρονταν «θα σας απολογηθώ;»! Δηλαδή εάν δεν απολογηθεί ο δήμαρχος στο Δημοτικό Συμβούλιο γιατί εγκαταλείπει μία συνεδρίαση για μία εκδήλωση, πού θα απολογηθεί;

Τελικά η συνεδρίαση για το ΘΕΠΑΝ διακόπηκε με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και θα επαναληφθεί την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου.

Κ. Τσ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ