Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑ«Μια εκδήλωση είναι σοβαρός λόγος διακοπής συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου;»

«Μια εκδήλωση είναι σοβαρός λόγος διακοπής συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου;»

Αμέσως μετά την αποχώρηση του δημάρχου από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου της Τετάρτης 1 Δεκεμβρίου 2021 για το ΘΕΠΑΝ, ζήτησε και έλαβε το λόγο επί της διαδικασίας ο δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Ανδρεάδης για να ρωτήσει τα εξής:

«Είναι σοβαρός λόγος και αναφέρεται πουθενά στον κανονισμό ότι πρέπει να διακοπεί συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου επειδή υπάρχει παράλληλα μία εκδήλωση, όσο σπουδαία κι αν είναι και επειδή την προβάλλουν τα κανάλια;»

Στην εύλογη αυτή ερώτηση του Βασίλη Ανδρεάδη αυτό που είχε να πει ο πρόεδρος Γιώργος Ρούμελης ήταν ότι «αυτή η ειρωνεία δεν γίνεται ανεκτή»! Στην αντίδραση του κυρίου Ανδρεάδη ότι κάνει διαδικαστική ερώτηση και δεν ειρωνεύεται, ο πρόεδρος σε οξύ τόνο του είπε «κατεβάστε τους ειρωνικούς τόνους και πείτε ό,τι θέλετε», ενώ συνέχισε λέγοντας «άκρατος ειρωνεία». Στην επανάληψη της ερώτησης αν είναι σοβαρός λόγος για να διακοπεί η συνεδρίαση, ο πρόεδρος απάντησε: «Ναι είναι. Έχει διαρκέσει πάνω από τρεις ώρες το ίδιο θέμα».

Όταν είπε ο κύριος Ρούμελης ότι έχει διαρκέσει πάνω από τρεις ώρες η συζήτηση του ίδιου θέματος, το συγκεκριμένο θέμα είχε κάτι παραπάνω από μία ώρα που συζητιόταν, ενώ από την αρχή της συνεδρίασης είχαν περάσει δύο ώρες. Ο κύριος Ανδρεάδης κατέβηκε από το βήμα τονίζοντας ότι είναι απαράδεκτο να διακοπεί η συνεδρίαση με αιτιολογία την εκδήλωση.

Αξιοσημείωτο γεγονός είναι τα άλλα μέτρα και τα άλλα σταθμά του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου. Ενώ χρέωσε τον κύριο Ανδρεάδη με ειρωνεία, δεν ρώτησε το δήμαρχο αν αστειεύεται με τη δήλωσή του ότι θα αποχωρήσει για να πάει στην εκδήλωση. Του φάνηκαν του προέδρου ειρωνικά όσα είπε ο κύριος Ανδρεάδης, ενώ του φάνηκαν πολύ φυσιολογικά αυτά που είπε ο κύριος δήμαρχος. Τελικά πραγματικά ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου έχει αυτοαναγορευτεί σε πρόεδρο του δημάρχου.

Κ. Τσ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ