Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΩΝΒασίλης Ανδρεάδης: Η δημοτική περιουσία δεν είναι δική σου για να την...

Βασίλης Ανδρεάδης: Η δημοτική περιουσία δεν είναι δική σου για να την κάνεις ότι θέλεις

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στην «Αγκίδα» ο δημοτικός σύμβουλος και πρώην αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Κορδελιού Ευόσμου Βασίλης Ανδρεάδης μίλησε, μεταξύ άλλων, και για το Θεματικό Ευρυζωνικό Πάρκο Νεολαίας Ελευθερίου Κορδελιού (πρώην κοιμητήρια).

Αγκίδα: Να μιλήσουμε για το Θεματικό Ευρυζωνικό Πάρκο Νεολαίας Ελευθερίου Κορδελιού, τα πρώην κοιμητήρια;

Βασίλης Ανδρεάδης: Άλλη πονεμένη ιστορία το ΘΕΠΑΝ. Υπήρχε μία μελέτη τριών εκατομμυρίων ευρώ για βιοκλιματική αναβάθμιση. Η μελέτη κόστισε εκατό χιλιάδες ευρώ, αν θυμάμαι καλά, την οποία είχε κάνει η διοίκηση Λαφαζανίδη, αλλά δεν έγινε καμία κίνηση εξαιτίας του ιδιοκτησιακού καθεστώτος. Τώρα, δυστυχώς, λυπάμαι που βλέπω αυτήν τη διοίκηση, που κατά κάποιο τρόπο είναι συνέχεια εκείνης της διοίκησης τουλάχιστον πολιτικά -άλλωστε το λένε και οι ίδιοι-, να θέλει να κανονίσει το ιδιοκτησιακό καθεστώς όχι υπέρ του δήμου, αλλά υπέρ της Εκκλησίας, αψηφώντας εντελώς τα συμφέροντα του δήμου και των δημοτών. Ένα πάρκο που διαμορφώθηκε με χρήματα των δημοτών, που χτίστηκαν κτίρια σ’ αυτό με χρήματα των δημοτών. Αυτά που γίνονται είναι αδιανόητα.

Η διοίκηση θα πρέπει να έρχεται σε διαβούλευση όχι μόνο με τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης αλλά και με τους πολίτες. Δεν μπορεί ένα ακίνητο που υπάρχουν σ’ αυτό Δημοτικές Υπηρεσίες, που το έχουμε τόσα χρόνια, που έχουμε χτίσει κτίρια, ξαφνικά με μία απόφαση της διοίκησης να παραχωρείται χωρίς καμία άλλη ενέργεια. Σε τέτοια σημαντικά θέματα θα πρέπει να συμφωνούμε όλοι μαζί. Όταν καθόμαστε σ’ ένα τραπέζι όλες οι παρατάξεις, βλέπουμε ότι τα συμφέροντα του δήμου και των δημοτών εξυπηρετούνται καλύτερα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι με τα Δημοτικό Τέλη, που βρήκαμε τη λύση και υπάρχει μείωση κατά 10%. Άλλο τέτοιο παράδειγμα είναι που η διοίκηση ήθελε να πληρώσει ενοίκιο για τα γήπεδα στο στρατόπεδο Παπακυριαζή και εξαιτίας της αντίδρασης της αντιπολίτευσης γλίτωσε ο δήμος 12.000 ευρώ το χρόνο. Κάτι τέτοιο δεν έγινε στο ΘΕΠΑΝ. Η δημοτική περιουσία δεν είναι δική σου για να την κάνεις ότι θέλεις. Είναι περιουσία των δημοτών.

Αγκίδα: Επειδή στον Ελληνικό λαό υπάρχει έντονο το θρησκευτικό συναίσθημα και επειδή υπάρχει μεγάλη εκτίμηση στο ρόλο και στο έργο της Εκκλησίας, δεν θα έπρεπε ο δήμαρχος να πάρει τους επικεφαλής των παρατάξεων και να πάνε στο Μητροπολίτη για να λύσουν το ζήτημα, όπως ζητάει από τους επικεφαλής να πάνε όλοι μαζί στα ΕΛΠΕ, ώστε να μην φτάσουμε στο σημείο που έχουμε φτάσει;

Βασίλης Ανδρεάδης: Όταν μιλάω για συναίνεση σε σημαντικά θέματα, εννοώ ακριβώς αυτό. Εμείς δεν είμαστε ενάντια στα συμφέροντα της Εκκλησίας. Προφανώς και η Εκκλησία αποτελεί ένα σημαντικό στοιχείο στην Ελλάδα και κανένας δεν αμφισβητεί το θρησκευτικό και κοινωνικό της ρόλο με τη βοήθεια που παρέχει σε όσους έχουν ανάγκη. Αν όμως επισκεφθούμε όλοι μαζί τον Μητροπολίτη θα βρούμε λύση, γιατί ο Μητροπολίτης είναι άνθρωπος συζητήσιμος που βρίσκει λύσεις. Θα μπορούσε να βρεθεί μία λύση ώστε να εξυπηρετηθούν και τα συμφέροντα της Εκκλησίας, αλλά να μη θιγούν τα συμφέροντα του δήμου. Νομίζω σε τέτοια σημαντικά θέματα αυτό πρέπει να γίνεται.

Αγκίδα: Πιστεύετε δηλαδή ότι στην υπόθεση του ΘΕΠΑΝ η ευθύνη βαρύνει καθαρά τη διοίκηση με τους χειρισμούς που έκανε;

Βασίλης Ανδρεάδης: Ήταν πλήρης αστοχία της διοίκησης του δήμου και του ίδιου του δημάρχου.

«Η μελέτη για το 25ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου ήταν ολοκληρωμένη κατά 95%»
Καταπέλτης ο Βασίλης Ανδρεάδης για τη διαχείριση της πανδημίας από τη διοίκηση και το δήμαρχο
«Αυτή η καραμέλα περί νέας διοίκησης πρέπει να σταματήσει κάποια στιγμή»
«Από τα πιο ντροπιαστικά πράγματα η λήψη της χορηγίας»
Ο Βασίλης Ανδρεάδης εξέφρασε την πρόθεση να είναι υποψήφιος δήμαρχος
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ