Ο Βασίλης Ανδρεάδης εξέφρασε την πρόθεση να είναι υποψήφιος δήμαρχος

0
149
TEST

Ο Βασίλης Ανδρεάδης, δημοτικός σύμβουλος, πρώην αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και ιατρός παθολόγος στο επάγγελμα, στη συνέντευξη που παραχώρησε στην «Αγκίδα» εξέφρασε την πρόθεση να αναλάβει την ηγεσία της παράταξης με την οποία εξελέγη δημοτικός σύμβουλος, υπό την προϋπόθεση της αποδοχής και της στήριξης από τα στελέχη της, της επιδίωξης ταυτόχρονα της διεύρυνσής της με όλες τις υγιείς πολιτικές δυνάμεις του δήμου και με δεδομένη την ανακοίνωση του Γιάννη Καμαρινού ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφιος δήμαρχος. Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη του Βασίλη Ανδρεάδη.

Αγκίδα: Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου είπε σε μια από τις τελευταίες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου ότι δεν ήταν έτοιμα τα χαρτιά για την ανέγερση του 25ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου. Μίλησε για έλλειψη στατικής μελέτης.

Βασίλης Ανδρεάδης: Όταν έφυγα το 2018 από την αντιδημαρχία Τεχνικών Υπηρεσιών η μελέτη ήταν σχεδόν έτοιμη. Υπήρχαν τα πάντα. Εκκρεμούσαν κάποια σχέδια με τις άδειες. Δεν έδινε η Διεύθυνση Υγιεινής, αν θυμάμαι καλά, άδεια γιατί είχε κοντά πυλώνες υψηλής τάσης ηλεκτρικού ρεύματος. Περιβαλλοντολογικές εκκρεμότητες και υγιεινής. Τέτοια πράγματα εκκρεμούσαν. Κάποιες άδειες, κάποιες υπογραφές εκκρεμούσαν. Η μελέτη σα μελέτη ήταν τακτοποιημένη στα πάντα.

Αγκίδα: Δηλαδή Μπορούσε να είχε απορροφηθεί η χρηματοδότηση και να χτίζεται τώρα το 25ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου;

Βασίλης Ανδρεάδης: Η χρηματοδότηση ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ υπήρχε επί δημαρχίας του Πέτρου Σούλα και επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, για τα οποία είχαμε πάρει παράταση που λήγει στο τέλος του έτους. Η καθυστέρηση είναι τρομερή. Η μελέτη ήταν σχεδόν έτοιμη το καλοκαίρι του 2018. Μέχρι το 2019 είχε προχωρήσει ακόμα περισσότερο. Θεωρώ ότι όταν έφυγε η προηγούμενη διοίκηση μπορεί να ήταν σχεδόν έτοιμη. Δεν μπορεί δύο χρόνια να μην τελειώνει η μελέτη.

Αγκίδα: Άρα είναι αδικαιολόγητη οποιαδήποτε κουβέντα γίνεται για ελλείψεις στη μελέτη;

Βασίλης Ανδρεάδης: Δηλαδή για να καταλάβετε ξεκίνησε στο τέλος του 2016 όταν ανέλαβα εγώ αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, και στη διετία, όταν αποχώρησε από την αντιδημαρχία, την είχαμε ολοκληρώσει κατά 95%. Δηλαδή δεν μπορεί το υπολειπόμενο 5% να παίρνει άλλα δύο χρόνια.

Αγκίδα: Εάν για την οικονομία της συζήτησης παραδεχτούμε ότι δεν ήταν εντελώς έτοιμη η μελέτη, ότι είχε ατέλειες, μία διοίκηση, δύο χρόνων πλέον, δικαιολογείται να προσπαθεί να ρίξει την ευθύνη στους προηγούμενους;

Βασίλης Ανδρεάδης: Για το συγκεκριμένο θέμα όχι. Πάντα προκύπτουν θέματα. Μπορεί, δηλαδή, η μελέτη να ήταν εντελώς έτοιμη, να την καταθέταμε και να γυρνούσε πίσω με παρατηρήσεις. Δεν θα έπρεπε να τη διορθώσουμε; Δεν μπορούν να περνάνε έτσι δύο χρόνια. Επαναλαμβάνω ότι εμείς κάναμε λιγότερο από δύο χρόνια για να εκπονήσουμε το σύνολο της μελέτης. Έμειναν κάποια μικρά διαδικαστικά βήματα να γίνουν και δεν μας ενημερώνει η διοίκηση. Στις ερωτήσεις που γίνονται στο Δημοτικό Συμβούλιο κανένας δεν λέει συγκεκριμένα ποιο είναι το πρόβλημα.

Αγκίδα: Ακούστηκε πολλές φορές, κατά τη συζήτηση του Τεχνικού Προγράμματος του δήμου, το περί νέας διοίκησης. Πόσο καιρό πιστεύετε ότι μπορούν να δικαιολογούνται πράγματα με αυτόν τον ισχυρισμό και πόσο νέα είναι αυτή η διοίκηση;

Βασίλης Ανδρεάδης: Αυτή η καραμέλα περί νέας διοίκησης πρέπει να σταματήσει κάποια στιγμή. Είναι μία διοίκηση δύο ετών και αν κοιτάξεις το Τεχνικό Πρόγραμμα οι νέες μελέτες που προχωράνε είναι ελάχιστες, σχεδόν καθόλου. Από τα συνεχιζόμενα έργα, ενώ έχει περίπου είκοσι, τα επτά έχουν συμβασιοποιηθεί. Εκτός από το έβδομο που είναι διαγραμμίσεις οδών και διαβάσεων και είναι μια μελέτη του 2020 -αφορά το μικρότερο ποσό-, τα υπόλοιπα έξι έργα είναι μελέτες του 2018, δηλαδή οι πυροπροστασίες, η διαμόρφωση αύλιων χώρων από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων που είχα κάνει σε τρία σχολεία, οι παρεμβάσεις στις παιδικές χαρές. Τα θυμάμαι γιατί είχαν γίνει το 2018, δηλαδή οι περισσότερες φέρουν την υπογραφή μου.

Αγκίδα: Δηλαδή το μόνο νέο έργο αυτής της διοίκησης ήταν οι διαγραμμίσεις;

Βασίλης Ανδρεάδης: Το μόνο νέο έργο το οποίο συμβασιοποιήθηκε, που ήταν δηλαδή συνεχιζόμενο έργο και συμβασιοποιήθηκε, ήταν οι διαγραμμίσεις. Δηλαδή οι ασφαλτοστρώσεις είναι από μελέτη του 2018. Η συντήρηση κτιρίων είναι από το «Φιλόδημος», το οποίο είχαμε εκπονήσει εμείς. Το πράσινο στις σχολικές αυλές ήταν πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, το οποίο το είχα κάνει εγώ. Τα ξέρω, γιατί, όπως σας είπα, τα περισσότερα έχουν την υπογραφή μου.

Έχουν νέα συνεχιζόμενα έργα στο Τεχνικό Πρόγραμμα, από τα οποία όμως δεν έχει συμβασιοποιηθεί κανένα. Πότε θα συμβασιοποιηθούνε και πότε θα γίνουν; Γι’ αυτό πιστεύω ότι αυτό το Τεχνικό Πρόγραμμα θα υλοποιηθεί κατά μικρό ποσοστό. Δεν ξέρω αν σχεδιάζουν να γίνουν κάποια έργα το 2023 που θα είναι προεκλογική περίοδος. Είναι πάγια τακτική αυτή να φαίνεται στην προεκλογική περίοδο ότι γίνονται κάποια έργα.

Αυτά που γράφουν στα νέα έργα, δεν είναι κανένα όχι σε φάση ωρίμανσης, αλλά ούτε σε αρχική φάση. Δεν υπάρχει τίποτα. Για συντήρηση και επισκευές σχολείων περιμένουν το πρόγραμμα «Τρίτση». Ανακατασκευή πεζοδρομίων, δεν υπάρχει τίποτα. Απλά το έβαλαν. Μονώσεις ταρατσών. Στον ηλεκτροφωτισμό έβαλαν 80.000 ευρώ. Δεν έχει γίνει τίποτα.

Στις δε συνεχιζόμενες μελέτες, ακόμα και σ’ αυτές που είναι μόνο τέσσερις, ακόμα και η μελέτη για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας είναι πάνω σε ένα ΣΒΑΚ που είχαμε πει να φτιάξουμε εμείς και το έφεραν προς επικαιροποίηση με τα διπλά και τα τριπλά χρήματα. Οι μελέτες για την αναθεώρηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου είχαν φτάσει από την προηγούμενη διοίκηση μέχρι ένα σημείο και τώρα θεώρησαν ότι θα πρέπει να δώσουμε άλλα 108.000 ευρώ για να το τελειώσουμε. Την απόφαση την πήραμε στον πρώτο χρόνο της διοίκησης. Τώρα διανύουμε τον τρίτο. Εμείς είχαμε αποφασίσει το ΓΠΣ να το κάνουμε μόνοι μας με τους ειδικούς συνεργάτες. Καταθέσαμε τους φακέλους. Αντιμετωπίζαμε πάρα πολλά προβλήματα όσον αφορά τις Υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, δηλαδή καθυστερούσαν πάρα πολύ. Αποφασίσαμε, γιατί κάποια πράγματα δεν μπορούσαν να τα τελειώσουν οι συνεργάτες, να δώσουμε μια μελέτη έξω με 20.000 ευρώ. Κατόπιν ήρθαν οι εκλογές και εξελέγη νέα διοίκηση. Αυτή η διοίκηση δίνει 108.000 ευρώ και το έργο δεν προχωράει. Υποτίθεται ότι, όταν δίνεις αυτά τα χρήματα, θα είναι πλήρης η μελέτη και θα τελειώνουμε και μάλιστα πιο γρήγορα.

Καινούργια έργα στο Τεχνικό Πρόγραμμα δεν υπάρχουν. Είναι λυπηρό αυτό γιατί και το 2014, που είχε αναλάβει η διοίκηση Σούλα της οποίας ήμουν μέλος τότε, δεν είχαμε βρει ούτε μία μελέτη. Μία μόνο μελέτη υπήρχε και αυτή ήταν ανέφικτη. Ήταν η βιοκλιματική αναβάθμιση του Θεματικού Ευρυζωνικού Πάρκου Ελευθερίου Κορδελιού, που δεν μπορούσε να γίνει εξαιτίας του ιδιοκτησιακού καθεστώτος. Καμία άλλη μελέτη δεν βρήκαμε έτοιμη.

Βρήκαμε και δύο έργα που τελείωναν. Το ένα ήταν η ανάπλαση της Τρίτση, που τελείωνε εκείνην την εποχή και το Πολυλειτουργικό, που πάλι τελείωνε εκείνην την εποχή.

Όσον αφορά το Πολυλειτουργικό Κέντρο, απεντάχθηκε ένα κομμάτι του, το οπτικοακουστικό σύστημα που ήταν στις 300.000 ευρώ περίπου. Απεντάχθηκε γιατί είχαν γίνει τα capital control και δεν μπορούσε ο ανάδοχος να το εκτελέσει. Η μελέτη για τα οπτικοακουστικά μέσα είχε γίνει από το 2014-2015, αλλά επειδή το 2015 έγιναν τα capital control ο ανάδοχος δήλωσε αδυναμία να τρέξει το πρόγραμμα και μάλιστα τον κηρύξαμε έκπτωτο. Τότε ήμουν πρόεδρος στην Οικονομική Επιτροπή. Καταφέραμε το 2017 να το επανεντάξουμε σε πρόγραμμα, το οποίο μας έδινε πάλι τα 300.000 ευρώ, το βάλαμε πάλι στο πρόγραμμα και συμβασιοποιήθηκε. Το 2019 ήταν ο ανάδοχος έτοιμος για να το λειτουργήσει. Το Πολυλειτουργικό λειτούργησε αυτή τη στιγμή χωρίς η διοίκηση να κάνει ούτε μία κίνηση. Δεν έχουν κάνει τίποτα. Το παρέλαβαν έτοιμο για να λειτουργήσει.

Αγκίδα: Να μιλήσουμε για το Θεματικό Ευρυζωνικό Πάρκο Νεολαίας Ελευθερίου Κορδελιού, τα πρώην κοιμητήρια;

Βασίλης Ανδρεάδης: Άλλη πονεμένη ιστορία το ΘΕΠΑΝ. Υπήρχε μία μελέτη τριών εκατομμυρίων ευρώ για βιοκλιματική αναβάθμιση. Η μελέτη κόστισε εκατό χιλιάδες ευρώ, αν θυμάμαι καλά, την οποία είχε κάνει η διοίκηση Λαφαζανίδη, αλλά δεν έγινε καμία κίνηση εξαιτίας του ιδιοκτησιακού καθεστώτος. Τώρα, δυστυχώς, λυπάμαι που βλέπω αυτήν τη διοίκηση, που κατά κάποιο τρόπο είναι συνέχεια εκείνης της διοίκησης τουλάχιστον πολιτικά -άλλωστε το λένε και οι ίδιοι-, να θέλει να κανονίσει το ιδιοκτησιακό καθεστώς όχι υπέρ του δήμου, αλλά υπέρ της Εκκλησίας, αψηφώντας εντελώς τα συμφέροντα του δήμου και των δημοτών. Ένα πάρκο που διαμορφώθηκε με χρήματα των δημοτών, που χτίστηκαν κτίρια σ’ αυτό με χρήματα των δημοτών. Αυτά που γίνονται είναι αδιανόητα.

Η διοίκηση θα πρέπει να έρχεται σε διαβούλευση όχι μόνο με τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης αλλά και με τους πολίτες. Δεν μπορεί ένα ακίνητο που υπάρχουν σ’ αυτό Δημοτικές Υπηρεσίες, που το έχουμε τόσα χρόνια, που έχουμε χτίσει κτίρια, ξαφνικά με μία απόφαση της διοίκησης να παραχωρείται χωρίς καμία άλλη ενέργεια. Σε τέτοια σημαντικά θέματα θα πρέπει να συμφωνούμε όλοι μαζί. Όταν καθόμαστε σ’ ένα τραπέζι όλες οι παρατάξεις, βλέπουμε ότι τα συμφέροντα του δήμου και των δημοτών εξυπηρετούνται καλύτερα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι με τα Δημοτικό Τέλη, που βρήκαμε τη λύση και υπάρχει μείωση κατά 10%. Άλλο τέτοιο παράδειγμα είναι που η διοίκηση ήθελε να πληρώσει ενοίκιο για τα γήπεδα στο στρατόπεδο Παπακυριαζή και εξαιτίας της αντίδρασης της αντιπολίτευσης γλίτωσε ο δήμος 12.000 ευρώ το χρόνο. Κάτι τέτοιο δεν έγινε στο ΘΕΠΑΝ. Η δημοτική περιουσία δεν είναι δική σου για να την κάνεις ότι θέλεις. Είναι περιουσία των δημοτών.

Αγκίδα: Επειδή στον Ελληνικό λαό υπάρχει έντονο το θρησκευτικό συναίσθημα και επειδή υπάρχει μεγάλη εκτίμηση στο ρόλο και στο έργο της Εκκλησίας, δεν θα έπρεπε ο δήμαρχος να πάρει τους επικεφαλής των παρατάξεων και να πάνε στο Μητροπολίτη για να λύσουν το ζήτημα, όπως ζητάει από τους επικεφαλής να πάνε όλοι μαζί στα ΕΛΠΕ, ώστε να μην φτάσουμε στο σημείο που έχουμε φτάσει;

Βασίλης Ανδρεάδης: Όταν μιλάω για συναίνεση σε σημαντικά θέματα, εννοώ ακριβώς αυτό. Εμείς δεν είμαστε ενάντια στα συμφέροντα της Εκκλησίας. Προφανώς και η Εκκλησία αποτελεί ένα σημαντικό στοιχείο στην Ελλάδα και κανένας δεν αμφισβητεί το θρησκευτικό και κοινωνικό της ρόλο με τη βοήθεια που παρέχει σε όσους έχουν ανάγκη. Αν όμως επισκεφθούμε όλοι μαζί τον Μητροπολίτη θα βρούμε λύση, γιατί ο Μητροπολίτης είναι άνθρωπος συζητήσιμος που βρίσκει λύσεις. Θα μπορούσε να βρεθεί μία λύση ώστε να εξυπηρετηθούν και τα συμφέροντα της Εκκλησίας, αλλά να μη θιγούν τα συμφέροντα του δήμου. Νομίζω σε τέτοια σημαντικά θέματα αυτό πρέπει να γίνεται.

Αγκίδα: Πιστεύετε δηλαδή ότι στην υπόθεση του ΘΕΠΑΝ η ευθύνη βαρύνει καθαρά τη διοίκηση με τους χειρισμούς που έκανε;

Βασίλης Ανδρεάδης: Ήταν πλήρης αστοχία της διοίκησης του δήμου και του ίδιου του δημάρχου.

Αγκίδα: Πώς βλέπετε τη διαχείριση της πανδημίας από το δήμο;

Βασίλης Ανδρεάδης: Και αυτό το ζήτημα και το προηγούμενο και άλλα επικαλύπτονται από την εσωστρέφεια της διοίκησης του δήμου και τηn απόφαση των μελών την να διοικήσουν με το «αποφασίζουμε και διατάζουμε». Ενώ η πανδημία κλείνει δύο χρόνια περίπου, ουδέποτε έγινε σύγκληση των επικεφαλής των παρατάξεων, ουδέποτε τέθηκε το θέμα να μαζευτούμε, όσοι τουλάχιστον έχουμε κάποια σχέση -είμαστε ιατροί εγώ ο δήμαρχος και ο πρόεδρος της Κοινότητας Ευόσμου- μαζί με τους επικεφαλής, ώστε να συζητήσουμε πέντε βήματα για να βοηθήσουμε κι εμείς στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Αντί να γίνει αυτό, ο δήμαρχος αρχικά έβγαζε τα rapid test άχρηστα και ακατάλληλα. Ξαφνικά κάποιος συνεργάτης του δημοσιογράφος στο facebook διαπίστωσε, όταν τα rapid test άρχισε να τα επιβάλλει η πολιτεία, ότι έρχονται νέα rapid test, που ήταν τα παλιά αλλά τα ονόμασαν νέα για να δικαιολογήσουν αυτά που έλεγαν πριν και άρχισαν να υποστηρίζουν τα rapid test. Στο θέμα του εμβολιασμού υπάρχει πλήρης αδράνεια. Δεν έγινε καμία κίνηση και ακόμη και τώρα δεν γίνεται ούτως ώστε να προσπαθήσουμε να πείσουμε τον κόσμο να εμβολιαστεί. Ο δήμαρχος είπε ότι θα κάνουμε κάποια βήματα έστω κι αργά, αλλά δεν βλέπω να γίνονται ούτε αυτά.

Αγκίδα: Δεν θα έπρεπε εσείς μαζί με τον δήμαρχο και τον πρόεδρο της Κοινότητας Ευόσμου να πάτε στα σχολεία για να μιλήσετε στους μαθητές και να καλέσετε και τους γονείς να έρθουν και να σας ακούσουν;

Βασίλης Ανδρεάδης: Καταρχάς θα έπρεπε να καλέσουμε το προσωπικό του δήμου σε μία συγκέντρωση και να μιλήσουμε και ο δήμαρχος και εγώ, για να καταλάβουν ότι δεν υπάρχει πολιτική κόντρα σε αυτό, για να τους πείσουμε να εμβολιαστούν. Θα έπρεπε αυτό να προβληθεί προς τα έξω και μετά να προχωρήσουμε και σε άλλες δράσεις σε σχολεία, σε συλλόγους, να βγάλουμε ένα σποτάκι. Θα μπορούσαμε να κάνουμε αρκετά πράγματα σε αυτήν την κατεύθυνση. Θα έπρεπε όλα αυτά να γίνουν από το καλοκαίρι. Ο δήμος είναι υποχρεωμένος να προστατέψει τους πολίτες του. Μπορεί να μην υποχρεούται από το νόμο να προάγει τη δημόσια υγεία γιατί αυτό είναι δουλειά του κράτους, αλλά οφείλει να είναι κοντά στους κατοίκους, στην καθημερινότητά τους και να τους προστατέψει.

Αγκίδα: Ήρθαν κονδύλια για την αντιμετώπιση του covid-19. Δεν θα έπρεπε ένα μέρος των χρημάτων να πάει σε μια καμπάνια;

Βασίλης Ανδρεάδης: Και γι’ αυτό το ζήτημα δεν έγινε ποτέ καμία συζήτηση, δεν συγκεντρώθηκαν οι επικεφαλής των παρατάξεων και οι υγειονομικοί για να συζητήσουν πόσα χρήματα από τα κονδύλια, που ήρθαν, μπορούν να χρησιμοποιηθούν και πώς. Συνεχίζει ο δήμαρχος και η διοίκηση το «αποφασίζουμε και διατάζουμε» παρά το γεγονός ότι δεν έχει την πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο. Το μόνο που έχει στο μυαλό της η διοίκηση του δήμου είναι πώς θα καταφέρει να δικαιολογηθεί επικοινωνιακά, δηλαδή να πει ψέματα στον κόσμο και αυτό φαίνεται και στο μήνυμα που βγάλαμε για τον εμβολιασμό. Δηλαδή ενώ δεν έκαναν καμία ενέργεια, παρότι εμείς τους λέμε για παραπάνω από ένα χρόνο να κάνουν ενέργειες για τα rapid test και τον εμβολιασμό, όταν πιεστήκανε πάρα πολύ από τις καταστάσεις, από τους θανάτους και από τον επιπολασμό του covid-19, έφεραν στο Δημοτικό Συμβούλιο προς ψήφιση ένα μήνυμα για να πουν ότι κάτι έκαναν και να καλυφθούν. Αυτό το μήνυμα μπορούσε να γίνει από την πρώτη στιγμή. Χρειαζόταν όλο κι όλο δυο λεπτά συζήτηση. Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν κάνουν τίποτα και μετά απλά προσπαθούν επικοινωνιακά να δείξουν ότι κάτι έκαναν.

Αγκίδα: Με δεδομένο ότι στη Θεσσαλονίκη υπάρχει μεγάλος αριθμός διασωληνωμένων εκτός Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, δεκάδες νεκροί καθημερινά και μεγάλη διασπορά του covid-19, πιστεύετε ότι έχει ευθύνες η διοίκηση του δήμου γι’ αυτήν την κατάσταση από το δικό της μετερίζι και παρόλο που είπατε πως γενικά η δημόσια υγεία είναι ευθύνη του κράτους; Έχει ευθύνες και όσον αφορά την καμπάνια για τους εμβολιασμούς που δεν κάνει και όσον αφορά την καμπάνια που δεν έκανε από την αρχή της πανδημίας και όσον αφορά τις παρεμβάσεις που δεν έκανε ώστε να αυξηθούν τα δρομολόγια των λεωφορείων προκειμένου να μην επικρατεί ασφυκτική κατάσταση μέσα σ’ αυτά;

Βασίλης Ανδρεάδης: Έχει ευθύνη όλη η διοίκηση, αλλά θα έλεγα ότι έχει ευθύνη προσωπικά ο δήμαρχος, γιατί από την αρχή βλέπουμε μία στάση η οποία, όσον αφορά τον κορονοϊό, είναι λίγο αποστασιοποιημένη. Και το λέω αυτό δημοσίως για να το καταλάβετε κι εσείς. Πρόσφατα, πριν από δύο τρεις μήνες, μας έλεγε ο δήμαρχος ότι δεν βλέπει να έρχεται τέταρτο κύμα με τη σφοδρότητα που ζήσαμε τα προηγούμενα, ότι όλα πάνε ομαλά. Σας είπα ότι στην αρχή υπήρχε μία αμφισβήτηση των rapid test από τον ίδιο τον δήμαρχο. Δεν βλέπω να καταλαβαίνει το μέγεθος του προβλήματος που υπάρχει αυτή τη στιγμή με τον κορονοϊό και δεν νομίζω να θέλει να συμμετέχει στη λύση του. Νομίζω ότι δεν είναι στις προτεραιότητές του. Όλοι βλέπαμε ότι θα έρθει και τέταρτο κύμα, όλοι βλέπαμε ότι είμαστε πίσω στους εμβολιασμούς, όλοι βλέπαμε ότι θα μείνει αυτή τη φορά ανοιχτή η αγορά οπότε θα υπάρχουν πολλές επαφές, ο ίδιος όμως έλεγε ότι όλα είναι καλά και δεν χρειάζεται να κάνουμε κάτι παραπάνω.

Αγκίδα: Ποια θέματα πιστεύετε ότι ιεραρχεί ως σημαντικά η διοίκηση του δήμου;

Βασίλης Ανδρεάδης: Από την πρώτη στιγμή το θέμα της επικοινωνίας. Δηλαδή να μπορεί να περνάει στον κόσμο μηνύματα, έστω και ψέματα, για να δείχνουν ότι κάνουν έργο δίχως να κάνουν τίποτα. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα των έργων που δεν τα εκπόνησε αυτή η διοίκηση και τα βγάζουν φωτογραφία εκατό φορές. Κατά την υπογραφή της σύμβασης, κατά την εκτέλεση του έργου, κατά την ολοκλήρωση του έργου, δηλαδή για το ίδιο έργο βλέπουμε δέκα ανακοινώσεις.

Πρώτα η επικοινωνία γι’ αυτήν τη διοίκηση. Ας δούμε και την υπόθεση των γηπέδων στο στρατόπεδο Παπακυριαζή. Τους ενδιέφερε να πλησιάσουν τον κόσμο και τις ενδιαφερόμενες ομάδες για να πουν ότι φταίει η αντιπολίτευση γιατί δεν υπογράφει τη σύμβαση με την ΕΤΑΔ και τελικά αποδείχτηκε ότι η αντιπολίτευση είχε δίκιο γιατί υπήρχε καλύτερη πρόταση, την οποία διεκδικήσαμε και επιβάλλαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο. Όταν ρωτήθηκε η αρμόδια αντιδήμαρχος για τον τρόπο με τον οποίο θα φτιαχτούν τα γήπεδα, αφού η επισκευή των γηπέδων ήταν το πρόβλημα και γι’ αυτό θα υπέγραφαν σύμβαση με την ΕΤΑΔ, απάντησε ότι δεν υπάρχει πρόγραμμα, ενώ η επισκευή θα μπορούσε να γίνει πολύ εύκολα αφού υπάρχει έτοιμη μελέτη του 2017, όταν ήμουν αντιδήμαρχος, η οποία προβλέπει την αντικατάσταση του χλοοτάπητα και την κατασκευή της περίφραξης. Αν θυμάμαι καλά το κόστος της υλοποίησης ήταν 180.000 ευρώ, χρήματα που θα μπορούσε να βάλει ο δήμος. Γιατί περιμένει χρηματοδοτικό πρόγραμμα; Άρα δεν είχαν σκοπό να το κάνουν. Είχαν σκοπό αφενός μεν να καθυστερήσουν και αφετέρου να κατηγορήσουν επικοινωνιακά την αντιπολίτευση ότι φταίει αυτή.

Το ίδιο έκαναν και στο θέμα της εγκατάστασης Πυροσβεστικού Σταθμού στο δήμο. Κατηγόρησαν όλη την αντιπολίτευση ότι φταίει αυτή που δεν εγκαθίσταται Πυροσβεστικός Σταθμός στο δήμο, ενώ υπάρχει χώρος για να εγκατασταθεί. Εάν θέλει να έρθει ας έρθει στο χώρο, ο οποίος είναι ορισμένος για το συγκεκριμένο σκοπό. Θέλουν να πάνε τον Πυροσβεστικό Σταθμό σε άλλο οικόπεδο και χωρίς μάλιστα να μας πουν τι θα κάνουν με το προηγούμενο οικόπεδο και χωρίς να δεχτούν να μπει στην εισήγηση ότι το προηγούμενο οικόπεδο θα χρησιμοποιηθεί για κοινωνικό σκοπό, για κοινωνικό όφελος. Ήταν πολύ απλό να πούνε στην εισήγηση ότι θα γίνει γήπεδα ή πάρκο.

Αγκίδα: Για το θέμα του Πυροσβεστικού Σταθμού γράφτηκε εκείνο το άρθρο στην ιστοσελίδα του δήμου εναντίον της αντιπολίτευσης. Πώς σας φάνηκε που ενώ εσείς επισημάνατε ότι είναι απαράδεκτες τέτοιου είδους δημοσιεύσεις στην ιστοσελίδα του δήμου, ο δήμαρχος αρνήθηκε να κατέβει το άρθρο θεωρώντας πολύ φυσιολογική μια τέτοια δημοσίευση;

Βασίλης Ανδρεάδης: Δυστυχώς και η ιστοσελίδα του δήμου και η σελίδα του δήμου στο facebook υπηρετούν τη βασική προτεραιότητα που έχουν ο δήμαρχος και η διοίκηση να προβάλουν στον κόσμο δήθεν έργο και να κατηγορούν την αντιπολίτευση. Αυτά είναι πρωτοφανή πράγματα και μάλιστα ενώ έχουμε πάρει απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο οι ανακοινώσεις που θα ανεβαίνουν στη σελίδα του δήμου στο facebook να γίνονται με συγκεκριμένο τρόπο και θα έχει χώρο και η αντιπολίτευση. Ο τρόπος λειτουργίας της ιστοσελίδας του δήμου μας γυρίζει πολλά χρόνια πίσω. Εμένα με γυρίζει στη δεκαετία του 1980 και είναι κάτι που δεν πρέσβευε ούτε ο δήμαρχος ούτε η παράταξή του όταν διεκδικούσαν τη διοίκηση του δήμου. Τότε πρέσβευαν το νέο.

Αγκίδα: Ένα ζήτημα το οποίο η διοίκηση είχε προβάλει πάρα πολύ ήταν η επίλυση του προβλήματος της δυσοσμίας. Πώς σας φαίνεται τώρα η επιμονή της διοίκησης να πάτε να δείτε όλοι μαζί τα έργα που έκαναν τα ΕΛΠΕ, η επιμονή με το ΠΑΚΟΕ, ενώ η δυσοσμία συνεχίζεται. Είναι ο ρόλος του δημάρχου, ο ρόλος των δημοτικών συμβούλων να πάνε στα ΕΛΠΕ για να δούνε τι έργα έγιναν ή ο ρόλος τους είναι να πιέσουν ώστε να λυθεί το πρόβλημα της δυσοσμίας;

Βασίλης Ανδρεάδης: Και σ’ αυτόν τον τομέα η διοίκηση εφαρμόζει πολιτικές του 1980, δηλαδή καθαρά επικοινωνιακές. Από τη μια προσπαθεί να πάρει παράταση, γιατί ρωτήθηκε αν θυμάμαι καλά, πέρσι τέτοιον καιρό, σε πόσο χρονικό διάστημα θα έχουμε αποτελέσματα και μας είχε πει τότε σε τρεις με έξι μήνες. Έχει περάσει ένας – ενάμισης χρόνος από τότε. Και σ’ αυτό το θέμα προσπαθεί να κάνει το ίδιο πράγμα αφενός μεν αλλάζοντας τη συζήτηση για να παίρνουμε παράταση στον πραγματικό έλεγχο της δυσοσμίας και αφετέρου για να προβάλουμε ένα δήθεν έργο το οποίο κάνουμε ή δήθεν κινήσεις τις οποίες κάνουμε, οι οποίες δεν έχουν κανένα νόημα. Στο συγκεκριμένο θέμα δεν είναι ανάγκη να γίνουμε εμείς ελεγκτικός μηχανισμός. Ο δήμος πρέπει να είναι ελεγκτικός μηχανισμός της μόλυνσης της ατμόσφαιρας. Τη στιγμή που είναι αποδεδειγμένο πως υπάρχουν αυξημένα μικροσωματίδια, πρέπει να προσφύγουμε στις αρμόδιες αρχές για να διευκρινιστεί από που προέρχονται. Δεν θα πάμε να ελέγξουμε εμείς εάν τα ΕΛΠΕ βάζουν φίλτρα. Είναι πρόβλημά τους. Εμείς θα ελέγξουμε την ατμόσφαιρα, διότι αυτό ενδιαφέρει το δήμο. Να είναι η ατμόσφαιρα καθαρή. Τη στιγμή που δεν είναι, πρέπει να πάμε σε οποιοδήποτε μέσο μας δίνει τη δυνατότητα ο νόμος. Μάλιστα κάποια στιγμή είχαμε ξεκινήσει στην προηγούμενη διοίκηση να μαζεύουμε υπογραφές για να προσφύγουμε στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο. Είχαμε ανοίξει βιβλίο και είχαμε μαζέψει ένα μεγάλο αριθμό υπογραφών. Είχαμε φτάσει στις 15.000. Δεν ξέρω τι έγινε μετά.

Αγκίδα: Ο δήμαρχος και σ’ αυτήν την περίπτωση κατηγορεί την αντιπολίτευση γιατί δεν ψήφισε να γίνουν μετρήσεις από το ΠΑΚΟΕ κι έτσι έχουν σταματήσει όλα.

Βασίλης Ανδρεάδης: Έχει όμως ήδη στα χέρια του τις μετρήσεις του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης.

Αγκίδα: Ο ίδιος όμως λέει πως βλέπει πρόοδο.

Βασίλης Ανδρεάδης: Πώς βλέπει πρόοδο αφού συνεχίζει να υπάρχει δυσοσμία; Πήγα πρόσφατα στο Κορδελιό και η δυσοσμία υπήρχε. Είναι χαρακτηριστική. Άλλωστε αυτό λένε και οι κάτοικοι του Κορδελιού καθημερινά. Αν δεν λυθεί ένα πρόβλημα, προφανώς και δεν υπάρχει καμία πρόοδος. Εάν θέλει βοήθεια σε αυτό, η βοήθεια δεν είναι να πάμε και να ελέγξουμε τι γίνεται με τα ΕΛΠΕ και να μπούμε σε συζήτηση. Η βοήθεια είναι, αν θέλει, να μας πει ποιες κινήσεις θέλει να κάνει, να πούμε κι εμείς σαν αντιπολίτευση ποιες κινήσεις προτείνουμε να κάνει και να τον βοηθήσουμε ώστε να λυθεί το πρόβλημα.

Αγκίδα: Πώς να γίνει αυτό όταν πήρε τη χορηγία και δεν απαντάει αν ισχύει η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να μην λαμβάνει χορηγίες από τον όμιλο ΕΛΠΕ ή η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής που έλαβε τη χορηγία.

Βασίλης Ανδρεάδης: Εγώ ασχολούμαι με τα δημοτικά από το 2014, όταν πρωτοεκλέχτηκα δημοτικός σύμβουλος. Εάν θέλετε την άποψή μου, αυτή η περίπτωση της χορηγίας των 8.500 ευρώ ίσως είναι από τα πιο ντροπιαστικά πράγματα που έχω δει αυτά τα επτά χρόνια που ασχολούμαι. Δηλαδή για 8.500 ευρώ δεν ήταν ανάγκη να μπει σ’ αυτή τη διαδικασία, δεν ήταν ανάγκη να παραβλέψει τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν ήταν ανάγκη να αφήνει να εννοηθεί ότι υπάρχει κάποια άλλη δέσμευση με τα Πετρέλαια.

Αγκίδα: Ενώ ο δήμαρχος επιμένει να πάτε όλοι μαζί για να δείτε τις εργασίες που έχουν γίνει στα ΕΛΠΕ για τον περιορισμό της δυσοσμίας, δεν αναφέρεται καθόλου στο κλειστό γυμναστήριο το οποίο υποσχέθηκαν στον τέως δήμαρχο Πέτρο Σούλα σε αντικατάσταση του κλειστού γυμναστηρίου που βρισκόταν στο Αθλητικό Πάρκο της ΕΚΟ και γκρεμίστηκε. Μάλιστα ο κύριος Σούλας είπε στο δήμαρχο, σε κάποια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, να πάνε μαζί γι’ αυτό το θέμα στο ΕΛΠΕ.

Βασίλης Ανδρεάδης: Αυτά θέλουν ευρεία συναίνεση. Να μαζευτούμε διοίκηση και αντιπολίτευση και ένα από τα θέματα που θα θέσουμε πηγαίνοντας στα ΕΛΠΕ να είναι αυτό και όχι να ελέγξουμε αν έκαναν έργα για τη δυσοσμία. Να πάμε να θέσουμε τις προτεραιότητες της κοινωνίας του δήμου. Να υπάρχει καθαρό περιβάλλον, να υπάρχει σημαντική εταιρική ευθύνη κι όχι να δίνουν 8.500 ευρώ σε δωροεπιταγές super market, να ξαναχτίσουν το γήπεδο που υπήρχε και το καταστρέψανε. Υπήρχε όντως δέσμευση από τα ΕΛΠΕ εκείνην την εποχή. Εμείς αντίστοιχο χώρο δεν είχαμε. Ωστόσο από τότε προχώρησαν πάρα πολλά πράγματα. Έχει προχωρήσει το κομμάτι στην Καραολή και Δημητρίου το οποίο προορίζεται για πράσινο. Δίπλα σ’ εκείνο το κομμάτι είναι ένα άλλο που προορίζεται για γήπεδα. Θα μπορούσε να γίνει εκεί. Πρέπει να δούμε και τα τεχνικά στοιχεία. Δηλαδή θα έπρεπε να αγωνιστούμε προς αυτήν την κατεύθυνση, να βρούμε το χώρο και να ζητήσουμε από τα ΕΛΠΕ να μας φτιάξουν το κλειστό γυμναστήριο που μας χρωστάνε. Δυστυχώς από τη διοίκηση τηρείται σιγή ιχθύος. Είναι τουλάχιστον αδράνεια από την πλευρά της διοίκησης, να μην πω κάτι παραπάνω.

Αγκίδα: Θέλετε να σχολιάσετε την υποχρηματοδότηση του δήμου από το κονδύλι που δόθηκε από την πολιτεία για τον covid-19; Δόθηκαν στο δήμο μας 500.000 ευρώ λιγότερα από αυτά που θα έπρεπε να δοθούν και ο δήμος το έμαθε μέσω Πατρών από μία ανακοίνωση του εκεί δήμου με λίστα των δήμων που υποχρηματοδοτήθηκαν. Ο δήμος μας, παρόλο που πλέον γνωρίζει ότι υποχρηματοδοτήθηκε, συνεχίζει να μη λέει κουβέντα. Δεν θα έπρεπε να κάνει κάποια ενέργεια;

Βασίλης Ανδρεάδης: Αυτό οφείλεται στον τρόπο διοίκησης του δήμου. Δηλαδή δεν υπάρχει πλάνο, δεν υπάρχει πρόγραμμα για το τι θέλουμε να κάνουμε, για το τι θέλουμε να διεκδικήσουμε. Όλα γίνονται αποσπασματικά και πολλές φορές διαπιστώνουμε ότι μπλέκονται μέχρι και οι αρμοδιότητες των αντιδημάρχων. Δεν είναι ξεκάθαρο ποιος αντιδήμαρχος πρέπει να ασχολείται με τι και τι πρέπει να διεκδικήσει. Έτσι προφανώς θα διέλαθε και η υποχρηματοδότηση και δεν θα την κατάλαβαν. Το λέω αυτό γιατί βλέπουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο να γίνεται μία ερώτηση για Τεχνικά Έργα, για παράδειγμα, και εκτός από τον δήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, απαντάει ο αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών, απαντάει ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, απαντάνε οι πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών. Ένας είναι ο αρμόδιος και θα μπορούσε να μας πει τι γίνεται, αλλά έχουμε δέκα γνώμες για ένα θέμα. Νομίζω ότι είναι καθαρά θέμα έλλειψης διοίκησης.

Αγκίδα: Αναπτύχθηκε γοργά η αγορά στην Αντώνη Τρίτση και διαφαίνονται προοπτικές ακόμα μεγαλύτερης ανάπτυξης και στους κάθετους σ’ αυτήν δρόμους και στην Ακαδήμου από την απέναντι πλευρά της περιφερειακής οδού. Δεν πρέπει να γίνουν άμεσες παρεμβάσεις από το δήμο για να βοηθήσει σ’ αυτήν την κατεύθυνση; Δεν πρέπει να λυθεί το πρόβλημα της στάθμευσης με τη διαμόρφωση της οδού Ακαδήμου και την κατασκευή κι άλλων πεζογεφυρών;

Βασίλης Ανδρεάδης: Οι κόμβοι της περιφερειακής οδού έχουν γίνει πάρα πολύ ωραίοι και κυρίως ο κόμβος της Μακρυγιάννη που έχει από πάνω το πάρκο. Όσον αφορά όμως και το πάνω κομμάτι της περιφερειακής, το οποίο έχει σχεδόν εγκαταλειφθεί, αλλά και το κάτω κομμάτι και συνολικά όλο το δήμο μας, χρειάζεται κυκλοφοριακή μελέτη, την οποία είδα ότι τώρα έβαλαν στο πρόγραμμα και σκέφτονται να εκπονήσουν στο μέλλον. Όταν όμως προσλάβαμε τον ειδικό συνεργάτη ο οποίος ήταν συγκοινωνιολόγος, παρά τις αρχικές μου επιφυλάξεις γιατί ο άνθρωπος αυτός έχει τις εργασίες του στην Αθήνα και δεν ήξερα κατά πόσο θα ασχοληθεί με τα του δήμου μας, ειλικρινά χάρηκα γιατί ένα σημαντικό θέμα που έπρεπε να λυθεί ήταν το θέμα των κυκλοφοριακών μελετών. Τι πρέπει να γίνει ώστε να αποσυμφορηθεί ο δήμος. Επί δύο χρόνια είχαν τον ειδικό συνεργάτη κι όταν σήμερα ρωτάμε για τις κυκλοφοριακές μελέτες, έστω τις προμελέτες που έκανε, δεν μας δίνουν ούτε μισή απάντηση. Δηλαδή, αν είναι με τους ειδικούς συνεργάτες να ξεχρεώνουμε πολιτικά γραμμάτια ή ότι άλλου είδους γραμμάτια, νομίζω ότι πετιούνται τα λεφτά των δημοτών.

Αγκίδα: Με το μετρό στο δήμο μας τι βλέπετε να γίνεται;

Βασίλης Ανδρεάδης: Βλέπετε εσείς να γίνεται τίποτα; Από το 2018 έχει να γίνει κάτι, που ήμουν αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών. Τότε με την πίεσή μας είχαν έρθει από το μετρό της Αθήνας και ενώ ήθελαν να κάνουν μία στάση στο δημαρχείο και μετά επιστροφή στη Σταυρούπολη, καταφέραμε να το φτάσουμε στην οδό Μουσών και να κάνει άλλη μια στάση στο πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, να γίνεται, δηλαδή, ένας μεγαλύτερος κύκλος. Εμείς θέλαμε να φτάσει στο Κορδελιό, αλλά μας είπαν ότι αυτό δεν γίνεται. Εκεί που τα αφήσαμε το θέμα, εκεί είναι. Δεν έκανε τίποτα αυτή η διοίκηση και γενικώς δεν κάνει τίποτα όσον αφορά τα μεγάλα έργα. Στο πρόγραμμά της είχε σε πρώτη γραμμή το γήπεδο, το κολυμβητήριο, το μετρό, τις αναπλάσεις, μελέτες για σχολεία. Τίποτα τελικά. Μηδέν.

Αγκίδα: Τι θα μπορούσε να γίνει με τους μύλους Μελισσάρη;

Βασίλης Ανδρεάδης: Είναι ένα εμβληματικό κτίριο στην είσοδο της πόλης. Δεν υπάρχει άλλο αντίστοιχο βιομηχανικό κτίριο μέσα στο πολεοδομικό συγκρότημα, αν εξαιρέσεις το FIX. Άλλο κτίριο μύλων δεν υπάρχει. Θα μπορούσε να γίνει ένα πολύ ωραίο κτίριο που κάτω να στεγάζει κάποιες υπηρεσίες του δήμου, θα μπορούσε να στεγάζει εκθέσεις, μάλιστα είχε στεγάσει και μια έκθεση φυσικής ιστορίας, θα μπορούσε να στεγάζει κάποιο μουσείο, θα μπορούσε να γίνει πόλος έλξης. Δυστυχώς γενικά λείπει η αισθητική από το δήμο μας. Δεν έχουμε όραμα ούτε καν να φτιάξουμε τις εισόδους του δήμου μας. Θέλω να πιστεύω ότι τα πράγματα στο μέλλον θα πάνε καλύτερα. Στη διοίκηση δόθηκαν γενικά χρηματοδοτικές δυνατότητες γιατί έπεσε στη περίοδο λήξης του ΕΣΠΑ του 2014-2020 και επειδή έληγε, πολλά προγράμματα έτρεξαν πολύ πιο γρήγορα για να καλυφθεί η απορρόφηση. Δυστυχώς η διοίκηση δεν εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες που τις δόθηκαν. Επίσης δεν εκμεταλλεύτηκε τη βελτίωση των διαδικασιών διαγωνισμών και ανάθεσης και τη μείωση της γραφειοκρατίας κατά 50% σε σχέση με τη γραφειοκρατία που αντιμετώπισε η προηγούμενη διοίκηση. Τα έργα καθυστερούν.

Αγκίδα: Θα μας πείτε για το μέλλον της παράταξής σας και για τις δικές σας σκέψεις;

Βασίλης Ανδρεάδης: Η παράταξή μας αυτήν τη στιγμή είναι μείζων αντιπολίτευση, είχε πάρει στις εκλογές 32%, είχε και έχει πολύ μεγάλη δυναμική. Έχει επίσης ένα πρόγραμμα, το οποίο φιλοδοξούσε και φιλοδοξεί να εφαρμόσει ώστε να καλυτερεύσει τη ζωή των κατοίκων του δήμου και φυσικά να κάνει το δήμο μας πιο όμορφο. Σήμερα βρισκόμαστε σ’ ένα σταυροδρόμι που πρέπει η παράταξη να πάρει κάποιες αποφάσεις προκειμένου να δώσει αυτή το ρυθμό στις πολιτικές εξελίξεις του δήμου. Πρέπει να πάρει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Ο Γιάννης Καμαρινός με πολιτική γενναιότητα, πριν από περίπου ένα μήνα, ανακοίνωσε στη δημοτική ομάδα ότι δεν θα ξανακατέβει στις εκλογές, αλλά θα μείνει κοντά στην παράταξη και θα τη στηρίξει ούτως ώστε να έχει η παράταξη συνέχεια και να έχει και καλό αποτέλεσμα. Αυτό που έκανε ο Γιάννης Καμαρινός συνήθως δεν γίνεται στην πολιτική. Όποιος δηλώνει ότι δεν θα θέσει ξανά υποψηφιότητα, αποσύρεται παρατώντας την παράταξη στο έλεος του Θεού. Η στάση του Γιάννη Καμαρινού για τα πολιτικά δεδομένα είναι καινοτόμα γι’ αυτό και είπα ότι επέδειξε πολιτική γενναιότητα.

Εγώ, εδώ και πάρα πολύ καιρό, είχα εκφράσει την πρόθεση να αναλάβω την ηγεσία της μεγάλης αυτής παράταξης, υπό την προϋπόθεση της αποδοχής και της στήριξης από τα στελέχη της και της επιδίωξης ταυτόχρονα της διεύρυνσής της με όλες τις υγιείς πολιτικές δυνάμεις του δήμου μας, γιατί και άλλες δυνάμεις του τόπου θέλουν να συμπορευτούν μαζί μας.

Αγκίδα: Η φιλοδοξία σας δηλαδή είναι να μείνει ενωμένη η παράταξη και να διευρυνθεί;

Βασίλης Ανδρεάδης: Ακριβώς, γιατί η παράταξή μας και εγώ προσωπικά, σε αντίθεση με τη διοίκηση του δήμου, επιθυμούμε την ευρεία συναίνεση. Βλέπω ότι βαδίζουμε σωστά και δίνουμε εμείς το ρυθμό στις πολιτικές εξελίξεις στο δήμο. Πιστεύω ότι αυτό θα στεφθεί με επιτυχία.