Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΩΝ«Η μελέτη για το 25ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου ήταν ολοκληρωμένη κατά 95%»

«Η μελέτη για το 25ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου ήταν ολοκληρωμένη κατά 95%»

Συνέντευξη παραχώρησε στην «Αγκίδα» ο δημοτικός σύμβουλος και πρώην αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Κορδελιού Ευόσμου Βασίλης Ανδρεάδης και μεταξύ άλλων μίλησε και για την ανέγερση του 25ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου, του οποίου η χρηματοδότηση κινδυνεύει να χαθεί.

Αγκίδα: Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου είπε σε μια από τις τελευταίες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου ότι δεν ήταν έτοιμα τα χαρτιά για την ανέγερση του 25ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου. Μίλησε για έλλειψη στατικής μελέτης.

Βασίλης Ανδρεάδης: Όταν έφυγα το 2018 από την αντιδημαρχία Τεχνικών Υπηρεσιών η μελέτη ήταν σχεδόν έτοιμη. Υπήρχαν τα πάντα. Εκκρεμούσαν κάποια σχέδια με τις άδειες. Δεν έδινε άδεια η Διεύθυνση Υγιεινής, αν θυμάμαι καλά, γιατί είχε κοντά πυλώνες υψηλής τάσης ηλεκτρικού ρεύματος. Περιβαλλοντολογικές εκκρεμότητες και υγιεινής. Τέτοια πράγματα εκκρεμούσαν. Κάποιες άδειες, κάποιες υπογραφές εκκρεμούσαν. Η μελέτη σα μελέτη ήταν τακτοποιημένη στα πάντα.

Αγκίδα: Δηλαδή Μπορούσε να είχε απορροφηθεί η χρηματοδότηση και να χτίζεται αυτή τη στιγμή το 25ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου;

Βασίλης Ανδρεάδης: Η χρηματοδότηση ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ υπήρχε επί δημαρχίας του Πέτρου Σούλα και επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Είχαμε πάρει παράταση που λήγει στο τέλος του έτους. Η καθυστέρηση είναι τρομερή. Η μελέτη ήταν σχεδόν έτοιμη το καλοκαίρι του 2018. Μέχρι το 2019 είχε προχωρήσει ακόμα περισσότερο. Θεωρώ ότι όταν έφυγε η προηγούμενη διοίκηση μπορεί να ήταν σχεδόν έτοιμη. Δεν μπορεί δύο χρόνια να μην τελειώνει η μελέτη.

Αγκίδα: Άρα είναι αδικαιολόγητη οποιαδήποτε κουβέντα γίνεται για ελλείψεις στη μελέτη;

Βασίλης Ανδρεάδης: Δηλαδή για να καταλάβετε, η μελέτη ξεκίνησε στο τέλος του 2016, όταν ανέλαβα εγώ αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, και στη διετία, όταν αποχώρησα από την αντιδημαρχία, την είχαμε ολοκληρώσει κατά 95%. Δηλαδή δεν μπορεί το υπολειπόμενο 5% να παίρνει άλλα δύο χρόνια.

Αγκίδα: Εάν για την οικονομία της συζήτησης παραδεχτούμε ότι δεν ήταν εντελώς έτοιμη η μελέτη, ότι είχε ατέλειες, μία διοίκηση, δύο χρόνων πλέον, δικαιολογείται να προσπαθεί να ρίξει την ευθύνη στους προηγούμενους;

Βασίλης Ανδρεάδης: Για το συγκεκριμένο θέμα όχι. Πάντα προκύπτουν ζητήματα σε μια μελέτη. Μπορεί, δηλαδή, να ήταν εντελώς έτοιμη, να την καταθέταμε και να γυρνούσε πίσω με παρατηρήσεις. Δεν θα έπρεπε να τη διορθώσουμε; Δεν μπορούν να περνάνε έτσι δύο χρόνια. Επαναλαμβάνω ότι εμείς κάναμε λιγότερο από δύο χρόνια για να εκπονήσουμε το σύνολο της μελέτης. Έμειναν κάποια μικρά διαδικαστικά βήματα να γίνουν και δεν μας ενημερώνει η διοίκηση. Στις ερωτήσεις που γίνονται στο Δημοτικό Συμβούλιο κανένας δεν λέει συγκεκριμένα ποιο είναι το πρόβλημα.

Βασίλης Ανδρεάδης: Η δημοτική περιουσία δεν είναι δική σου για να την κάνεις ότι θέλεις
Καταπέλτης ο Βασίλης Ανδρεάδης για τη διαχείριση της πανδημίας από τη διοίκηση και το δήμαρχο
«Αυτή η καραμέλα περί νέας διοίκησης πρέπει να σταματήσει κάποια στιγμή»
«Από τα πιο ντροπιαστικά πράγματα η λήψη της χορηγίας»
Ο Βασίλης Ανδρεάδης εξέφρασε την πρόθεση να είναι υποψήφιος δήμαρχος
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ