Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΠάλι υψηλές οι τιμές των μικροσωματιδίων PM10 στον δήμο Κορδελιού Ευόσμου

Πάλι υψηλές οι τιμές των μικροσωματιδίων PM10 στον δήμο Κορδελιού Ευόσμου

Για μία ακόμα μέρα σήμερα, ο σταθμός μέτρησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης που βρίσκεται στο Κορδελιό δίνει αυξημένα επίπεδα μικροσωματιδίων PM10 στον δήμο Κορδελιού Ευόσμου. Συγκεκριμένα δίνει  54 µg/m3 από τον σταθμό μέτρησης του Κορδελιού. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, όπου δημοσιεύονται τα στοιχεία από τους σταθμούς μέτρησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, χθες η τιμή των μικροσωματιδίων PM 10, όπως δίνεται από τον σταθμό μέτρησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης που βρίσκεται στο Κορδελιό, ήταν 59 µg/m3 και προχθές ήταν 66 µg/m3!

Από την αρχή του Φεβρουαρίου τα επίπεδα των μικροσωματιδίων PM10 είναι αυξημένα στον δήμο Κορδελιού Ευόσμου. Όσον αφορά τα PM10 δεν έχει θεσπισθεί όριο συναγερμού. Η οριακή τιμή 50 μg/m3 δεν πρέπει να υπερβαίνεται περισσότερες από 35 φορές το έτος. Τα μικροσωματίδια PM10 στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου υπερέβαιναν την οριακή τιμή οκτώ ημέρες κατά τις πρώτες εννιά ημέρες του Φεβρουαρίου! Άλλες 5 ημέρες του Ιανουαρίου υπήρξε υπέρβαση αυτής της τιμής.

Η ατμόσφαιρα στον δήμο δεν είναι καθόλου καλή και ο δήμος, όπως και οι υπόλοιποι αρμόδιοι, πρέπει να απαντήσουν τι συμβαίνει. Επίσης πρέπει να απαντήσουν για το αν και πόσο επιβαρύνει την υγεία των κατοίκων ο συνδυασμός των μερκαπτανών, από τις οποίες προέρχεται η δυσοσμία, και των μικροσωματιδίων PM10. Η αντιδημαρχία Πρασίνου και Περιβάλλοντος του δήμο Κορδελιού Ευόσμου παρακολουθεί την κατάσταση; Έχει να δηλώσει κάτι γι’ αυτό; Έχει να δώσει κάποιες οδηγίες στους κατοίκους;

Χαρίλαος Ταπαρίδης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ