Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΟι προσλήψεις που κατήγγειλε ο κύριος Χατζηβρέττας και η υπόθεση του ΘΕΠΑΝ

Οι προσλήψεις που κατήγγειλε ο κύριος Χατζηβρέττας και η υπόθεση του ΘΕΠΑΝ

Την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021 στο «Euro tv» λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Γιώργος Χατζηβρέττας, δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Σούλα και πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κατήγγειλε τη διοίκηση του δήμου για διάφορες προσλήψεις στον δήμο συγγενικών προσώπων στελεχών της διοίκησης.

Μετά από ερωτήσεις αρκετών αναγνωστών, απαντήσαμε ότι οι προσλήψεις στις οποίες αναφέρθηκε ο κύριος Χατζηβρέττας ήταν νόμιμες και ότι η αναφορά του αφορούσε το ηθικό του ζητήματος και όχι το νόμιμο.

Οι καταγγελίες του κυρίου Χατζηβρέττα έγιναν την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου και αφορούσαν το ηθικό ζήτημα των προσλήψεων συγγενικών προσώπων στελεχών της διοίκησης στο δήμο, ενώ συνδημότες μας δεν έχουν να θρέψουν τις οικογένειές τους.

Δύο εβδομάδες πριν από αυτήν την ημερομηνία και συγκεκριμένα την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου του 2021 συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα το Θεματικό Ευρυζωνικό Πάρκο Νεολαίας Ελευθερίου Κορδελιού, μετά από συλλογή υπογραφών πολιτών που ζητούσαν να διασφαλιστεί η δημοτική περιουσία.

Η διοίκηση του δήμου αντί να συνταχθεί με την πρόταση των πολιτών αποφάσισε να ψηφίσει ότι το Θεματικό Ευρυζωνικό Πάρκο Νεολαίας ανήκει στην Εκκλησία, με βάση μια γνωμοδότηση νομικού συμβούλου του δήμου που έλεγε ότι οι πιθανότητες να διεκδικηθεί νομικά το ΘΕΠΑΝ είναι πολύ μικρές. Τότε έγινε μία πρόταση βάσει της οποίας η Εκκλησία θα μπορούσε να σταματήσει να διεκδικεί το ΘΕΠΑΝ, το οποίο φτιάχτηκε με χρήματα του δήμου γιατί ο δήμος το θεωρούσε δικό του, και να παραχωρηθούν στην Εκκλησία οι τίτλοι ιδιοκτησίας δημοτικών οικοπέδων μέσα στα οποία χτίστηκαν Ιεροί Ναοί.

Στην καλή αυτή πρόταση που έγινε, ο κύριος Χατζηβρέττας τοποθετήθηκε λέγοντας ότι δεν μπορεί να υλοποιηθεί γιατί σε άλλον Ιερό Ναό ανήκει το ΘΕΠΑΝ και άλλοι Ιεροί Ναοί είναι χτισμένοι σε δημοτικά οικόπεδα, οπότε δεν μπορεί να γίνει συνολική συμφωνία με τη Μητρόπολη, αφού η Μητρόπολη είναι απλά η υπερκείμενη αρχή των Ιερών Ναών! Και τα είπε όλα αυτά ο κύριος Χατζηβρέττας ενώ ο δήμαρχος είχε ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο ότι οι συζητήσεις για το ΘΕΠΑΝ γίνονταν με τον Μητροπολίτη και όχι με τους ιερείς του Ιερού Ναού της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος.

Θα περιμέναμε λοιπόν ο κύριος Χατζηβρέττας στη συνέντευξή του να καταγγείλει την εκχώρηση δημοτικής περιουσίας. Όμως ο πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου επέλεξε να καταγγείλει τη διοίκηση του δήμου και τον δήμαρχο για προσλήψεις στον δήμο συγγενικών προσώπων στελεχών της διοίκησης, όχι γιατί οι προσλήψεις δεν ήταν μόνιμες αλλά για το ηθικό της υπόθεσης αφού πολλοί δημότες δεν έχουν να θρέψουν τις οικογένειές τους. Η παραχώρηση του ΘΕΠΑΝ, κι αν ακόμη είναι νόμιμη, είναι ηθική; Δηλαδή άλλα μέτρα κι άλλα σταθμά; Για το ΘΕΠΑΝ να μην καταγγείλουμε τη διοίκηση, αλλά να την καταγγείλουμε για τις προσλήψεις; Μήπως θα ήταν σωστότερο και για τις προσλήψεις να δώσουν εξηγήσεις όσοι πρέπει και για το ΘΕΠΑΝ να δώσουν εξηγήσεις επίσης όσοι πρέπει; Μήπως;

Δημ. Θ.

«Το ΘΕΠΑΝ πρέπει να το απολαμβάνουν οι κάτοικοι ως πνεύμονα πρασίνου και χώρο αναψυχής»
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ