Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΟ Μανδαλιανός κέρδισε γιατί δεν παρασύρθηκε…

Ο Μανδαλιανός κέρδισε γιατί δεν παρασύρθηκε…

Ο Μανδαλιανός κέρδισε γιατί οι ψηφοφόροι του δεύτερου μεγαλύτερου δήμου της Βορείου Ελλάδας βαρέθηκαν τους παλιούς που παρουσιάζονται κάθε φορά σαν νέοι. Κι ο Μανδαλιανός στην παράταξή του έχει αρκετούς παλιούς αλλά τουλάχιστον είναι ο ίδιος νέος. Οι κάτοικοι του δήμου Κορδελιού Ευόσμου βαρέθηκαν να ακούνε τους επί δεκαετίες παράγοντες του τόπου να ζητούν και να ξαναζητούν την ψήφο τους, αλλάζοντας παρατάξεις και εμφανιζόμενοι ως πρωτάρηδες. Οι πολίτες του δήμου ψήφισαν την παράταξη Μανδαλιανού που ναι μεν είχε και αρκετούς παλιούς, αλλά είχε και πολλούς νέους. Δεν είναι τυχαίο ότι αυτοί που εκλέγονται για πρώτη φορά δημοτικοί σύμβουλοι με την παράταξη Μανδαλιανού είναι σχεδόν τα 2/3 των εκλεγμένων της παράταξης, σε αντίθεση με τις παρατάξεις Καμαρινού και Σούλα που οι εκλεγμένοι για πρώτη φορά στο δημοτικό συμβούλιο, αθροιστικά και για τις δύο παρατάξεις, είναι σχεδόν το ¼ του συνόλου των δημοτικών συβούλων που εκλέγουν.

Ο Μανδαλιανός κέρδισε τις εκλογές γιατί οι αντίπαλοί του ήταν παλιοί που παρουσιάζονταν σαν νέοι και ζητούσαν την ψήφο του κόσμου για να κάνουν όσα δεν έκαναν ολόκληρες δεκαετίες. Ο Μανδαλιανός κέρδισε τις εκλογές γιατί ούτε στον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών, ούτε στο δεύτερο δεν πήρε μαζί του ανθρώπους που χοροπηδάνε από παράταξη σε παράταξη ανάλογα με το ποια παράταξη πιστεύουν ότι θα κερδίσει τελικά, γιατί δεν πήρε μαζί του ανθρώπους που προκαλούν το δημόσιο αίσθημα και ταλαιπωρούν τον δήμο με τις ενέργειές τους. Ο Μανδαλιανός κέρδισε τις εκλογές γιατί ο κόσμος βαρέθηκε να περιμένει ακούγοντας μεγάλα λόγια και υποσχέσεις, βαρέθηκε τις ασφαλτοστρώσεις ως μοναδική δραστηριότητα του δήμου.

Ο Μανδαλιανός όμως, πάνω απ’ όλα, κέρδισε τις εκλογές γιατί ήταν σεμνός. Δεν παρασύρθηκε ούτε μια φορά από τις εναντίον του επιθέσεις που πολλές φορές ήταν απαράδεκτες. Τις κατήγγειλε, αλλά δεν παρασύρθηκε. Δεν κατρακύλησε ούτε μια φορά την κουβέντα στο επίπεδο που προσπαθούσαν να τον παρασύρουν κι αυτό ο κόσμος το εκτίμησε. Ο Μανδαλιανός κέρδισε τις εκλογές γιατί σεβάστηκε το πτυχίο του και δεν απάντησε σε χαρακτηρισμούς όπως «το παιδί του μπαμπά του» και άλλους χειρότερους. Σ’ ένα debate μάλιστα είπε χαρακτηριστικά ότι «θα μπορούσα κι εγώ να πω τέτοια πράγματα αλλά δεν θα πω». Ούτε υπονοούμενα δεν άφησε, ενώ θα μπορούσε να το κάνει. Ακόμα και όταν στριμωχνόταν στα αυτοδιοικητικά, δεν έκανε τον έξυπνο παρά έλεγε ότι θα μάθει γιατί έχει γύρω του ανθρώπους που θα τον βοηθήσουν σ’ αυτό. Ακόμα κι όταν δέχθηκε επιθέσεις για το ότι θα συνεχίσει να ασκεί την ιατρική παράλληλα με τα δημαρχιακά καθήκοντα, απάντησε μπορεί να το κάνει αυτό γιατί έχει στην παράταξή του αξιόλογους ανθρώπους. Απάντησε στις επιθέσεις που δέχθηκε με ειλικρίνεια και σεμνότητα και οι απαντήσεις του αξιολογήθηκαν θετικά από τους κατοίκους που τον εξέλεξαν με συντριπτική πλειοψηφία.

Χ.Κ.

Οι νέοι δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Κορδελιού Ευόσμου
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ