Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΑύριο Σάββατο 29 Δεκέμβρη μένουμε όλοι στον Εύοσμο με τον Σύλλογο Ποντίων...

Αύριο Σάββατο 29 Δεκέμβρη μένουμε όλοι στον Εύοσμο με τον Σύλλογο Ποντίων Ευόσμου

Αύριο Σάββατο 29 Δεκέμβρη δεν φεύγει κανένας από τον Εύοσμο, γιατί το κέντρο του Ευόσμου θα πλημμυρίσει με έθιμα, τραγούδια και χορούς του Πόντου. Αύριο Σάββατο ο Σύλλογος Ποντίων Ευόσμου «Παναγία Κρεμαστή» θα αναβιώσει στους κεντρικούς δρόμους του Ευόσμου το εθιμικό δρώμενο των Μωμόγερων από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι. Δεκάδες καταστήματα θα συμμετέχουν στο εθιμικό δρώμενο με τραπέζι το οποίο θα έχει τσίπουρο ή κρασί και εδέσματα για τους Μωμόγερους. Οι Μωμόγεροι θα σταματούν και θα χορεύουν έξω απ’ όλα τα καταστήματα που θα έχουν στρωμένο τραπέζι γι’ αυτούς.

Αλλά αύριο Σάββατο στον Εύοσμο δεν θα χορεύουν μόνο οι Μωμόγεροι. Αύριο Σάββατο 29 του Δεκέμβρη η πλατεία του Ευόσμου θα πλημμυρίσει με τραγούδια και χορούς του Πόντου καθ’ όλη τη διάρκεια του εθιμικού δρώμενου των Μωμόγερων, που θα λαμβάνει χώρα στους γύρω δρόμους. Στην πλατεία του Ευόσμου θα υπάρχουν εδέσματα του Πόντου. Οι Μωμόγεροι θα μπούνε δύο φορές στην πλατεία του Ευόσμου, στην αρχή και στο τέλος του δρώμενου και θα ανταμώσουν με τα υπόλοιπα μέλη του Συλλόγου Ποντίων Ευόσμου «Παναγία Κρεμαστή».

Όσοι παρακολούθησαν και πέρυσι το δρώμενο, αφού ο Σύλλογος Ποντίων Ευόσμου «Παναγία Κρεμαστή» το αναβιώνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ξέρουν ότι πρέπει να μείνουν αύριο Σάββατο στον Εύοσμο για να παρακολουθήσουν ένα μοναδικό θέαμα, στηρίζοντας με αυτόν τον τρόπο και τον Σύλλογο Ποντίων Ευόσμου «Παναγία Κρεμαστή» που τόσον κόπο έκανε για να δώσει αύριο άλλο χρώμα στον Εύοσμο, αλλά και την αγορά του Ευόσμου που συνέδραμε στην αναβίωση του εθιμικού δρώμενου των Μωμόγερων.

Αύριο λοιπόν μένουμε όλοι στον Εύοσμο και καλούμε τους φίλους μας από τις γύρω περιοχές να έρθουν για να παρακολουθήσουν το εθιμικό δρώμενο των Μωμόγερων, να κάνουν τα ψώνια τους από την αγορά του Ευόσμου, να φάνε και να πιούνε στον Εύοσμο μαζί με τους Μωμόγερους.

Δημήτρης Φωτιάδης

Το Σάββατο 29 Δεκέμβρη το κέντρο του Ευόσμου θα πλημμυρίσει με τραγούδια, χορούς και έθιμα του Πόντου
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ