Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΑνεπιθύμητος ο Αμερικανός πρέσβης στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης

Ανεπιθύμητος ο Αμερικανός πρέσβης στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης

Παράσταση διαμαρτυρίας στην Πρυτανεία του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν την Πέμπτη το πρωί μέλη ΔΣ των φοιτητικών συλλόγων του Ιδρύματος και άλλοι φοιτητές, με αφορμή την πρόσκληση που φημολογείται ότι έχει απευθύνει το Ίδρυμα στον Αμερικανό πρέσβη, Τζέφρι Πάιατ.

Οι φοιτητές επέδωσαν ψήφισμα απαιτώντας «να δεσμευτεί η Πρυτανεία ότι κανείς εκπρόσωπος των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, κανείς μακελάρης των λαών δεν θα πατήσει το πόδι του στο χώρο του ΑΠΘ», θυμίζοντας και την επίσκεψη του Αμερικανού πρόξενου στο τμήμα Πολιτικών Επιστημών «στα μουλωχτά», τη μέρα των πανελλαδικών φοιτητικών συλλαλητηρίων.

Η αντιπρύτανης, που μίλησε με τους φοιτητές, δήλωσε αρχικά ότι δεν γνωρίζει για κάποια σχετική εκδήλωση και πρόσθεσε ότι η παρουσία του πρέσβη, ή και οποιουδήποτε εκπροσώπου των ΗΠΑ, είναι εθιμοτυπική και ότι το Αριστοτέλειο είναι ένα διεθνές πανεπιστήμιο με συμφωνίες με πάνω από 90 χώρες.

Οι φοιτητές κλιμακώνουν την πάλη τους «κατεβάζοντας» το προαναφερθέν ψήφισμα σε όλα τα ΔΣ των φοιτητικών συλλόγων του ΑΠΘ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ