Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΟ Οικουμενικός Πατριάρχης εγκαινίασε τη Στέγη Φροντίδας Ηλικιωμένων στον Εύοσμο

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης εγκαινίασε τη Στέγη Φροντίδας Ηλικιωμένων στον Εύοσμο

Μέσα σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης πραγματοποιήθηκαν από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου, τα εγκαίνια της “ΣΤΕΓΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΑΤΟΜΩΝ ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ” – «ΕΣΤΙΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ” της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, που βρίσκεται πλησίον του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου.
«Ιερό καθήκον των χριστιανών – και μάλιστα «σπουδαιότατο» – είναι η φροντίδα των ηλικιωμένων, ιδιαίτερα όσων αδυνατούν λόγω προχωρημένης ηλικίας να αυτοεξυπηρετηθούν» , υπογράμμισε στην ομιλία του ο Οικουμενικός Πατριάρχης συγχαίροντας τον Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβα που αντιλήφθηκε την ανάγκη, πήρε την πρωτοβουλία και κινήθηκε δραστήρια για την ανέγερση του γηροκομείου. Αναφέρθηκε, μάλιστα και στα άλλα φιλανθρωπικά ιδρύματα της Μητρόπολης που στεγάζονται στον ίδιο χώρο -τον παιδικό σταθμό, το ενοριακό συσσίτιο και τον ξενώνα φιλοξενίας για συνοδούς ασθενών- και ευχαρίστησε τους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης, τους κρατικούς λειτουργούς και όσους συνέβαλαν στο να ολοκληρωθεί το ζωτικό αυτό έργο.
Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβας ευχαρίστησε τον Οικουμενικό Πατριάρχη για την παρουσία του, τους εκπροσώπους της Πολιτείας, τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, τον Δήμο Κορδελιού Ευόσμου και όλους όσοι συνέβαλαν στην οικοδόμηση του εκκλησιαστικού ιδρύματος καθώς και τους δωρητές της «Εστίας Παπαγεωργίου».
Τον Οικουμενικό Πατριάρχη, ο οποίος συνοδευόταν από τον Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Ειρηναίο,υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Πέτρος Σούλας, Βουλευτές, εκπρόσωποι στρατιωτικών και αστυνομικών αρχών,  φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, Δημοτικοί Σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ