Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣΟ Εμπορικός Σύλλογος Ευόσμου Κορδελιού για την επίσκεψη στα ΕΛΠΕ

Ο Εμπορικός Σύλλογος Ευόσμου Κορδελιού για την επίσκεψη στα ΕΛΠΕ

Την Τρίτη 30 Απριλίου 2024, παρευρεθήκαμε, έπειτα από πρόσκληση του Δημάρχου, κ. Λευτέρη Αλεξανδρίδη, στην επίσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα Ελληνικά Πετρέλαια.

Τον Εμπορικό Σύλλογο Ευόσμου Κορδελιού εκπροσώπησε στη συνάντηση ο Γενικός Γραμματέας, Γιάννης Σούλας, έχοντας ως κύριο στόχο να εκφραστεί η διαμαρτυρία μας τόσο για τη ρύπανση της ατμόσφαιρας, όσο και για την έντονη δυσοσμία, που ταλαιπωρεί εδώ και χρόνια τους κατοίκους της περιοχή μας.

Στην “ξενάγηση” που πραγματοποιήθηκε στους χώρους του εργοστασίου, κρίθηκε σκόπιμο να αποχωρήσουμε, καθώς δεν διαθέτουμε τις γνώσεις, ούτε -πολύ περισσότερο- την επιστημονική επάρκεια για να αντικρούσουμε τα επιχειρήματα της άλλης πλευράς.

Όπως αναφέραμε και στον ίδιο τον Δήμαρχο, οι δηλώσεις των εκπροσώπων των ΕΛΠΕ, ουδεμία σχέση έχουν με αυτά που διαπιστώνουν καθημερινά οι 30000 κάτοικοι του Ελευθερίου – Κορδελιού και οι 106.000 κάτοικοι του Ευόσμου.

Οι μαρτυρίες των κατοίκων του Δήμου μας, είναι πολύ πιο σημαντικές από τα στατιστικά στοιχεία και τις αναλύσεις που παρουσιάζονται από τα ΕΛΠΕ.

Ελπίζουμε σε άμεσες ενέργειες που θα βελτιώσουν την κατάσταση και δε θα βάζουν σε κίνδυνο την υγεία μας, και δηλώνουμε αρωγοί σε οποιαδήποτε προσπάθεια πραγματοποιηθεί προς αυτή την κατεύθυνση.

Από τον Εμπορικό Σύλλογο Ευόσμου Κορδελιού

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ