Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΔήμος Κορδελιού Ευόσμου δεν είναι μόνο το κέντρο του Ευόσμου

Δήμος Κορδελιού Ευόσμου δεν είναι μόνο το κέντρο του Ευόσμου

Ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου, κύριος Λευτέρης Αλεξανδρίδης, ευχαρίστησε, με δελτίο τύπου του δήμου, τους δημότες που βοήθησαν σε συνεργασία με τη διοίκηση του δήμου να παραμείνει ο δήμος μας καθαρός.

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύονται σ’ αυτό το άρθρο είναι από την περιοχή τής κάτω Ηλιούπολης και λήφθηκαν χθες το πρωί της Τρίτης 7 Μαΐου 2024. Δεν μπήκα στη διαδικασία να γράψω κάτι γιατί χθες ήταν η τέταρτη συνεχόμενη ημέρα αργίας και είναι γνωστό ότι στις αργίες υπάρχει μόνο απορριμματοφόρο υπηρεσίας.

Δεν ξέρω σε ποιες άλλες περιοχές του δήμου επικράτησαν τα ίδια χάλια με αυτά της κάτω Ηλιούπολης. Μάλλον η κατάσταση στο κέντρο του Ευόσμου ήταν όπως την περιγράφει ο δήμαρχος, αλλά δήμος Κορδελιού Ευόσμου δεν είναι μόνο το κέντρο του Ευόσμου. Σίγουρα σε κακή κατάσταση δεν ήταν μόνο η δική μου συνοικία, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση ευθύνονται οι συντοπίτες μας που σε μέρες αργίας ξεχείλισαν τους κάδους και όχι ο δήμος που είχε ζητήσει προκαταβολικά από όλους μας να μην βγάλουμε στους κάδους τα οικιακά σκουπίδια.

Είναι όμως άλλο πράγμα τα παραπάνω κι άλλο πράγμα οι διαπιστώσεις του δημάρχου ότι οι κάδοι απορριμμάτων δεν ξεχείλισαν, επειδή οι δημότες δεν κατέβασαν τα σκουπίδια τους στους κάδους. Είναι άλλο πράγμα ότι δεν είχε ευθύνη ο δήμος για τους κάδους απορριμμάτων που φαίνονται στις φωτογραφίες και άλλο πράγμα ότι οι κάδοι που βλέπουμε στις φωτογραφίες δεν ήταν γεμάτοι.

Η κατάσταση με τους κάδους απορριμμάτων στην κάτω Ηλιούπολη, στη γειτονιά μου και παλιά γειτονιά του δημάρχου, ήταν αυτή που φαίνεται στις φωτογραφίες και μάλιστα το απόγευμα ήταν πολύ χειρότερη. Δεν έβγαλα όμως άλλες φωτογραφίες, γιατί αφενός δεν ευθυνόταν ο δήμος και αφετέρου δεν φανταζόμουν να εκδοθεί ένα τέτοιο δελτίο τύπου από τον δήμο. Για να αλλάξει η κατάσταση πρέπει να βλέπουμε την πραγματικότητα κατάματα και πρώτος ο δήμος να δίνει το παράδειγμα σε όλα τα επίπεδα με τις πράξεις του.

Τέλος δεν είναι ωραίο να διαβάζουμε σε δελτία τύπου του δήμου άλλα από αυτά που βιώνουμε. Δεν μας γελούν τα μάτια μας όπως δεν μας γελούν οι μύτες μας όσο θαυμάσια και να περιγράψει καταστάσεις το δημοσιογραφικό επιτελείο του δημάρχου.

Πύρρα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ