Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΤέθηκε στο αρχείο η μήνυση σε βάρος του Γιώργου Χατζηβρέττα;

Τέθηκε στο αρχείο η μήνυση σε βάρος του Γιώργου Χατζηβρέττα;

Πέρασαν δυόμιση περίπου χρόνια, για την ακρίβεια πέρασαν 31 μήνες, από το Σεπτέμβριο του 2021, όταν κατατέθηκε μήνυση σε βάρος του τότε δημοτικού συμβούλου Κορδελιού Ευόσμου και πρώην προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργου Χατζηβρέττα.

Η μήνυση κατατέθηκε σε βάρος του κυρίου Χατζηβρέττα από τη σύζυγο του τότε δημάρχου Κλεάνθη Μανδαλιανού, γιατί, σε συνέντευξη που έδωσε στις 27 Ιανουαρίου 2021 στο «euro tv», ο πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου διατύπωσε σοβαρές κατηγορίες σε βάρος της διοίκησης του δήμου και του ίδιου του δήμαρχου. Αναφέρθηκε στον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας, που ήταν πρώτο θέμα σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, και είπε ότι ο τρόπος που εισήχθη προς συζήτηση φωτογράφιζε τη σύζυγο του δημάρχου ούτως ώστε να προκύψει μία θέση διευθύντριας στο δήμο.

Στο τέλος της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου της 3ης Φεβρουαρίου 2021, ο τότε δήμαρχος Κλεάνθης Μανδαλιανός είπε ότι η σύζυγός του θα κινηθεί νομικά εναντίον του δημοτικού συμβούλου και πρώην προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργου Χατζηβρέττα, για όσα είπε σε τηλεοπτική εκπομπή αναφερόμενος στο πρόσωπό της.

Η μήνυση σε βάρος του Γιώργου Χατζηβρέττα ήταν μια ξεκάθαρα πολιτική δίωξη. Ο πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου άσκησε πολιτική κριτική. Η κριτική ήταν για ενέργειες της διοίκησης. Ο κύριος Χατζηβρέττας δεν κατηγόρησε τη σύζυγο του δημάρχου. Τον δήμαρχο και τη διοίκησή του κατηγόρησε. Μήνυση όμως σε βάρος του κυρίου Χατζηβρέττα έκανε η σύζυγος του τότε δημάρχου γιατί είναι προφανές πως αν την έκανε ο ίδιος ο δήμαρχος θα ήταν ξεκάθαρα πολιτική δίωξη.

Το ερώτημα που τίθεται είναι τι έγινε με εκείνη τη μήνυση. Μήπως τέθηκε στο αρχείο; Μήπως ο εισαγγελέας αποφάσισε πως τα όσα είχε πει ο κύριος Χατζηβρέττας ήταν πολιτική πράξη και συνεπώς και η μήνυση σε βάρος του ήταν πολιτική πράξη; Μπορεί να μας απαντήσει κάποιος από τους εμπλεκόμενους;

Ρωτάμε για να μάθουμε αν έκλεισε η υπόθεση, γιατί υποθέτουμε ότι αν έκλεισε θα έπρεπε να ενημερώσουν τους δημότες αυτοί που έσυραν τον κύριο Χατζηβρέττα στα δικαστήρια και θα έπρεπε και να του ζητήσουν δημόσια συγνώμη, όπως θα έπρεπε να ζητήσουν συγνώμη απ’ όλους τους δημότες για την ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής του τόπου.

Τι έγινε λοιπόν με τη μήνυση σε βάρος του Γιώργου Χατζηβρέττα;

Σ.

Σοβαρές κατηγορίες του Γιώργου Χατζηβρέττα σε βάρος της διοίκησης του δήμου και του ίδιου του δημάρχου
Νομικά θα κινηθεί η σύζυγος του δημάρχου εναντίον του Γιώργου Χατζηβρέττα
Κατατέθηκε μήνυση σε βάρος του Γιώργου Χατζηβρέττα
Το κρίσιμο ερώτημα στη δικαστική δίωξη σε βάρος του Γιώργου Χατζηβρέττα
Ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου
Αργά θυμήθηκε ο δήμαρχος ότι η δικαστική διαμάχη δεν τον αφορά
Μόνο ο δήμαρχος και η σύζυγός του έχουν ευθιξία;
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ