Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΠοινικοποίηση της πολιτικής ζωής στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου

Ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου

Η πολιτική ζωή στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου ποινικοποιείται για μία ακόμα φορά. Δεν μας έφταναν όλες εκείνες οι καταγγελίες, που ταλαιπώρησαν αιρετούς και υπαλλήλους του δήμου επί πολλά χρόνια μέχρι να τις στείλει τελικά η Δικαιοσύνη στο αρχείο, ήρθε τώρα και η μήνυση σε βάρος του πρώην προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Γιώργου Χατζηβρέττα.

Ο Γιώργος Χατζηβρέττας εξέφρασε μία πολιτική εκτίμηση για τον δήμαρχο και τη διοίκησή του. Τα «πυρά» που εκτόξευσε ο κύριος Χατζηβρέττας βρήκαν και συγγενικά πρόσωπα των μελών της διοίκησης. Πλην όμως η κριτική του κυρίου Χατζηβρέττα αφορούσε πολιτικούς χειρισμούς. Δεν μίλησε ο κύριος Χατζηβρέττας για το τι κάνουν τα μέλη της διοίκησης με τις οικογένειές τους στα σπίτια τους.

Ο πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου έκανε μια πολιτική κριτική. Η κριτική του μπορεί να ήταν σωστή ή λάθος, αλλά δεν ενδιαφέρει αυτό τον γράφοντα. Η κριτική του ήταν για ενέργειες της διοίκησης. Ο κύριος Χατζηβρέττας σε μια συνέντευξή του στο «Euro Tv» αναφέρθηκε στον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας και είπε ότι ο τρόπος που εισήχθη προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο φωτογράφιζε τη σύζυγο του δημάρχου ούτως ώστε να προκύψει μία θέση διευθύντριας στον δήμο.

Ο κύριος Χατζηβρέττας δεν κατηγόρησε τη σύζυγο του δημάρχου. Τον δήμαρχο και τη διοίκησή του κατηγόρησε. Η σύζυγος του δημάρχου γιατί θα έπρεπε να γνωρίζει, αν υποθέσουμε ότι ο κύριος Χατζηβρέττας είχε δίκιο για τις κατηγορίες που διατύπωσε σε βάρος της διοίκησης του δήμου; Γιατί λοιπόν, αν ο δήμαρχος αποφάσισε να ποινικοποιήσει την πολιτική ζωή, δεν έκανε ο ίδιος μήνυση στον κύριο Χατζηβρέττα; Αυτόν κατηγόρησε ο κύριος Χατζηβρέττας και όχι τη σύζυγό του. Όπως όμως ενημερώθηκε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο, κατατέθηκε μήνυση σε βάρος του Γιώργου Χατζηβρέττα από τη σύζυγο του δημάρχου.

Σ’ εκείνην τη συνέντευξη όμως στο «Euro Tv» ο πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου κατηγόρησε κι άλλους και αναφέρθηκε και σε άλλα συγγενικά πρόσωπα μελών της διοίκησης. Κανένας από εκείνους ποτέ δεν κατέθεσε μήνυση εναντίον του, αλλά ούτε και τον απείλησε ότι θα κάνει κάτι τέτοιο. Γιατί; Δεν θίχτηκαν οι υπόλοιποι για τους οποίους μίλησε ο κύριος Χατζηβρέττας ή δεν θέλουν να ποινικοποιήσουν την πολιτική ζωή ή τελικά αντιλαμβάνονται ότι αυτά που έλεγε ο πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν στο πλαίσιο της πολιτικής κριτικής;

Δύο χρόνια μετά την ανάληψη της διοίκησης του δήμου Κορδελιού Ευόσμου από την παράταξη Μανδαλιανού, η πολιτική ζωή του τόπου οδηγείται στα δικαστήρια. Έτσι θα προχωρήσει ο δήμος; Θα πρέπει να προσέχουν οι δημοτικοί σύμβουλοι τι λένε για να μην ταλαιπωρούνται στα δικαστήρια; Η μήνυση στον Γιώργο Χατζηβρέττα δεν είναι μια υπόθεση που αφορά τον κύριο Χατζηβρέττα και τον κύριο Μανδαλιανό, όπως είπε στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο δήμαρχος. Αφορά όλο το Δημοτικό Συμβούλιο επειδή η μήνυση που κατατέθηκε σε βάρος του Γιώργου Χατζηβρέττα δεν αφορά προσωπικές τους διαφορές. Η μήνυση σε βάρος του κυρίου Χατζηβρέττα είναι ένα μήνυμα της διοίκησης στην αντιπολίτευση να προσέχει τα λόγια της.

Κιμ. Ο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ