Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΈνα ταξίδι μέσα από τα βιβλία: Συνεργασία σχολείων για την Παγκόσμια Ημέρα...

Ένα ταξίδι μέσα από τα βιβλία: Συνεργασία σχολείων για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Τα παιδιά της Στ’ τάξης του 6ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου πήραν τη «βαλίτσα με τις ιστορίες» της κυρίας Βίκυς, τη φαντασία τους, τα βιβλία και τους ήρωές τους και ταξίδεψαν μέχρι το γειτονικό 19ο δημοτικό Ευόσμου. Ίσως πάλι, να μην ταξίδεψαν μόνο ως εκεί, αλλά να βρέθηκαν σε πολιτείες και δάση μακρινά, αλλά αυτό, είναι μια άλλη ιστορία.

Με την επιμέλεια της υπεύθυνης της σχολικής βιβλιοθήκης του 6ου δημοτικού Ευόσμου, κυρίας Βίκυς Τοπούζα και σε συνεργασία με τη διευθύντρια και μουσικό του 19ου δημοτικού, κυρίας Αρετής Τζίμπουλα, καθώς και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων, στήθηκε μια ζεστή και ιδιαίτερη δράση, μια γιορτή του παιδικού βιβλίου!

Τα παιδιά της Στ’ διάβασαν βιβλία στα παιδιά των Α’, Β’, Γ’ και Δ’ τάξεων και υλοποίησαν μαζί τους δημιουργικές δραστηριότητες με εφόρμηση τα βιβλία που διάβασαν. Προετοιμάστηκαν για μέρες, εξασκήθηκαν στην ανάγνωση, έθεσαν ερωτήματα και συνεργάστηκαν. Τα παιδιά του 19ου καλοδέχτηκαν τους επισκέπτες και τις επισκέπτριες με το τραγούδι που προετοίμασαν ειδικά για την ημέρα αυτή.

Η φωναχτή ανάγνωση μας φέρνει κοντά, σαν μια αγκαλιά πλεγμένη από λέξεις, ιδέες και συναισθήματα. Τα βιβλία στάθηκαν αφορμή για γνωριμία νέων φίλων, για τη δημιουργία νέων δικών μας ιστοριών, για τραγούδι, μουσική και κυρίως, χαρά!

Ευχαριστώ θερμά τους/τις εκπαιδευτικούς των σχολείων, τη διευθύντρια του 19ου δημοτικού κα Τζίμπουλα Αρετή και το διευθυντή του σχολείου μου, κο Λιάπη Ηλία για τη συμπαράστασή τους στη διοργάνωση αυτής της βιβλιοδράσης. Επιπλέον, ευχαριστούμε το Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του 19ου δημοτικού για το κέρασμα που πρόσφερε στα παιδιά μας.

Βίκυ Τοπούζα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ