Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΜε πόσους αστυνομικούς θα ενισχυθεί το Αστυνομικό Τμήμα Ευόσμου;

Με πόσους αστυνομικούς θα ενισχυθεί το Αστυνομικό Τμήμα Ευόσμου;

Στη σύσκεψη των 14 Δημάρχων της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης και του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, που πραγματοποιήθηκε στις 4 Απριλίου 2024 η Δήμαρχος Δέλτα Γερακίνα Μπισμπινά έθεσε τα προβλήματα ασφάλειας που αντιμετωπίζει η περιοχή, με τον Υπουργό να κάνει γνωστό ότι πλέον η δύναμη της ΟΠΚΕ που εδρεύει στο Δήμο Δέλτα αυξάνει την δύναμη της από 30 σε 100 αστυνομικούς συνολικά.

Επιπλέον η Δήμαρχος Δέλτα ζήτησε την ενίσχυση των αστυνομικών τμημάτων καθώς στο Δήμο υπάρχει μόνο ένα, στην Σίνδο, ενώ οι ανάγκες είναι περισσότερες λόγω της μεγάλης έκτασης και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του Δήμου Δέλτα στον τομέα της διαφύλαξης της ασφάλειας του πολίτη.

Μετά την ίδια σύσκεψη, ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου, Λευτέρης Αλεξανδρίδης, δήλωσε ότι «Θέλουμε να προσεχτεί ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου, καθώς είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος στη βόρεια Ελλάδα, αυτός με τον πιο νεανικό κόσμο, αλλά και με τη μεγαλύτερη παραβατικότητα».

Επιπλέον ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου ευχαρίστησε την Ελληνική Αστυνομία γιατί, όπως ο ίδιος είπε, το τελευταίο χρονικό διάστημα υπάρχουν πιο συχνές περιπολίες στο δήμο και γιατί η ΕΛ.ΑΣ. προσπαθεί να δώσει λύσεις.

Στο δήμο Δέλτα πηγαίνουν άλλοι 70 αστυνομικοί για να προστεθούν στους 30 ήδη υπάρχοντες. Στο δήμο Δέλτα υπάρχουν αριθμοί. Στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου δεν υπάρχουν αριθμοί, αλλά μια θεωρητική αύξηση των περιπολιών.

Μήπως μπορεί να εξειδικευτεί η αύξηση της αστυνομικής παρουσίας στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου, όπως εξειδικεύεται στο δήμο Δέλτα; Μήπως θα μπορούσαν να δοθούν αριθμοί και για το δήμο Κορδελιού Ευόσμου, όπως δίνονται για το δήμο Δέλτα;

Φυσικά ο δήμος Δέλτα είναι τεράστιος σε έκταση και εκτός πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης. Ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου είναι εντός πολεοδομικού συγκροτήματος, αλλά από την άλλη είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος δήμος της βόρειας Ελλάδας. Μάλλον κάποιοι αριθμοί πρέπει να δοθούν. Δεν πρέπει; Άλλωστε ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου κοντεύει να παραχωρήσει ολόκληρο το δημοτικό κτήριο των Μύλων Μελισσάρη στην Αστυνομία.

Χ.Κ.

«Οι αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης αλλάζουν ειδικότητες και γίνονται τροχονόμοι»
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ