Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΓραμμένο στα παλιά του τα παπούτσια έχει τον πολιτισμό ο κύριος Αλεξανδρίδης

Γραμμένο στα παλιά του τα παπούτσια έχει τον πολιτισμό ο κύριος Αλεξανδρίδης

Του Θανάση Κοκονά

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου, της 20ης Μαρτίου 2024, υπήρχε στην ημερήσια διάταξη θέμα για παραχώρηση χώρου στην ομάδα ΔΙΑΣ της Ελληνικής Αστυνομίας στους μύλους Μελισσάρη, όπου ήδη έχει παραχωρηθεί χώρος στο βενζινάδικο της Αστυνομίας.

Η εισήγηση της διοίκησης Αλεξανδρίδη δεν έγραφε ποιον χώρο στους μύλους Μελισσάρη παραχωρεί ο δήμος στην ομάδα ΔΙΑΣ. Είχε σκοπό ο κύριος Αλεξανδρίδης να ψηφιστεί το θέμα χωρίς να ξέρουμε ποιον χώρο παραχωρούσαμε. Μετά από ερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης, ο κύριος Αλεξανδρίδης απάντησε ότι παραχωρούμε τη μισή μεγάλη αίθουσα Πολιτισμού!

Για όσους δεν γνωρίζουν, στους δήμους Μελισσάρη κατασκευάστηκε μια μεγάλη αίθουσα για πολιτιστικές εκδηλώσεις και εκθέσεις. Μάλιστα όταν εγκαινιάστηκε η αίθουσα, έγινε μια μεγάλη και ωραία έκθεση Φυσικής Ιστορίας. Στο χώρο τοποθετήθηκαν μεγάλα και ακριβά μηχανήματα κλιματισμού.

Κατόπιν οι διοικήσεις του δήμου άφησαν την αίθουσα να ρημάζει, ισχυριζόμενες ότι στο συγκεκριμένο σημείο δεν μπορεί να συγκεντρώνεται κόσμος εξαιτίας της οδηγίας SEVESO. Αυτό δεν τις εμπόδισε να δώσουν χώρο στα καύσιμα της Αστυνομίας και κατόπιν στη φιλαρμονική της Αστυνομίας. Η φιλαρμονική της Αστυνομίας, η οποία σαφώς προσφέρει στον πολιτισμό, δεν χρησιμοποίησε το χώρο γιατί είναι ακατάλληλος. Έρχεται η διοίκηση Αλεξανδρίδη, λίγους μήνες μετά την εκλογή της, να δώσει το χώρο στην ομάδα ΔΙΑΣ, μετατρέποντας τον πολιτιστικό χώρο σε έδρα της Αστυνομίας και σε αποθήκη του δήμου, αφού στον άλλο μισό χώρο της μεγάλης αίθουσας θα παραμείνουν οι ηλεκτρολόγοι του δήμου με τα ηλεκτρολογικά υλικά του δήμου.

Στους μύλους Μελισσάρη απαγορεύεται η συγκέντρωση κόσμου για πολιτιστικές εκδηλώσεις, λόγω SEVESO, αλλά επιτρέπεται η συγκέντρωση αστυνομικών. Προφανώς οι αστυνομικοί δεν κινδυνεύουν από τη βιομηχανία. Βέβαια στα παραμύθια περί απαγορεύσεων, εξαιτίας της οδηγίας SEVESO, απάντησε η ίδια η Κομισιόν και διευκρίνισε πως δεν ισχύουν. Αυτό το ξέρει και η διοίκηση Αλεξανδρίδη, αλλά αποφάσισε να μετατρέψει έναν τεράστιο πολιτιστικό χώρο σε Αστυνομικό Μέγαρο και σε αποθήκη του δήμου.

Δυστυχώς ο κύριος Αλεξανδρίδης απέδειξε με το καλημέρα πως έχει γραμμένο τον πολιτισμό στα παλιά του τα παπούτσια. Στην ίδια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που τσουβάλιαζε ως μαγαζάκια όλους τους Πολιτιστικούς Συλλόγους του δήμου μας, αφού δεν έλεγε ονόματα συλλόγων που τους θεωρεί μαγαζάκια, στην ίδια συνεδρίαση παραχωρούσε ακόμα 350-400 τετραγωνικά μέτρα στην Αστυνομία.

Ο κύριος Αλεξανδρίδης αντί να απαιτήσει από το κράτος χώρους για το δήμο, παραχωρεί χώρους του δήμου στο κράτος. Η κατασκευή Ειδικού Σχολείου είναι δύσκολη για τον κύριο Αλεξανδρίδη και θέλει πολύ κόπο, αλλά η παραχώρηση δημοτικού χώρου στην Αστυνομία γίνεται με μία απλή απόφαση. Δυστυχώς σίγουρα θα δούμε τον κύριο Αλεξανδρίδη να δίνει κι άλλα, αλλά δύσκολα θα τον δούμε να παίρνει κάτι.

Ο Θανάσης Κοκονάς είναι επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Κορδελιού Ευόσμου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ