Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΟ Λευτέρης Αλεξανδρίδης σαν δαρμένο σκυλί έβαλε την ουρά στα σκέλια…

Ο Λευτέρης Αλεξανδρίδης σαν δαρμένο σκυλί έβαλε την ουρά στα σκέλια…

Διαβάζει κανείς την ανάρτηση της κυρίας Μανούκα για την πρόταση της διοίκησης Αλεξανδρίδη όσον αφορά τα Τέλη Χρήσης Κοινόχρηστων Χώρων και δεν πιστεύει στα μάτια του. Η κυρία Μανούκα γράφει ότι ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου, Λευτέρης Αλεξανδρίδης, έβαλε την ουρά στα σκέλια! Μάλιστα ξεκινάει την ανάρτησή της με αυτήν τη φράση!

Για όσους δεν το γνωρίζουν η κυρία Μανούκα δεν είναι κάποια εφημερίδα, η οποία έχει και κάποια σατυρική στήλη. Η Μαρία Μανούκα είναι η επικεφαλής της τρίτης παράταξης του Δημοτικού Συμβουλίου του δεύτερου μεγαλύτερου δήμου της βόρειας Ελλάδας.

Η επικεφαλής της τρίτης παράταξης του δεύτερου μεγαλύτερου δήμου της βόρειας Ελλάδας αποφάσισε να γράψει πως ο δήμαρχος έβαλε την ουρά στα σκέλια. Μάλιστα δεν περιορίζεται στον τίτλο του δημάρχου, αλλά αναφέρει και το ονοματεπώνυμό του.

Είναι κουβέντα επικεφαλής παράταξης ότι ο δήμαρχος Λευτέρης Αλεξανδρίδης έβαλε την ουρά στα σκέλια; Θα ισχυριστεί η κυρία Μανούκα και οι παρατρεχάμενοί της ότι η φράση «έβαλε την ουρά στα σκέλια» είναι λαϊκή έκφραση και χρησιμοποιείται για κάποιον που φοβήθηκε και έκανε πίσω. Θα συνεχίσει λοιπόν και ο γράφων την περιγραφή της πράξης του δημάρχου με άλλες λαϊκές εκφράσεις, τις οποίες, αφού είναι λαϊκές εκφράσεις, μπορούμε να τις χρησιμοποιήσουμε.

Ο κύριος Αλεξανδρίδης λοιπόν δεν αφουγκράστηκε την κοινωνία, δεν άκουσε τους επαγγελματίες, αλλά έβαλε την ουρά στα σκέλια και γι’ αυτό δεν αύξησε τα Τέλη Χρήσης Κοινόχρηστων Χώρων. Ο δήμαρχος των τριών μηνών δεν έδειξε πνεύμα συνεννόησης, αλλά υποχώρησε γιατί τα έκανε στα βρακιά του από το φόβο του! Η φράση «τα έκανε στα βρακιά του» είναι λαϊκή έκφραση για κάποιον που φοβάται.

Ο κύριος Αλεξανδρίδης λοιπόν δεν ανέκρουσε πρύμναν. Ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου σαν δαρμένο σκυλί έβαλε την ουρά στα σκέλια. Και η φράση «σαν δαρμένο σκυλί» είναι λαϊκή έκφραση, όπως λαϊκή έκφραση είναι και το «βάλε λάδι κι έλα βράδυ», οπότε θα μπορούσαμε να κάνουμε ένα ποτ πουρί λαϊκών εκφράσεων και να γράψουμε:

«Σαν δαρμένο σκυλί έβαλε την ουρά στα σκέλια ο δήμαρχος Λευτέρης Αλεξανδρίδης, αφού πρώτα τα έκανε στα βρακιά του από το φόβο του. Για να μάθεις Αλεξανδρίδη τι σημαίνει σθεναρή αντιπολίτευση και να μην ξανατολμήσεις να κάνεις μαγκιές κι αν ξανατολμήσεις τότε βάλε λάδι κι έλα βράδυ. Βρε ουστ από εδώ» Και η φράση «Βρε ουστ» είναι λαϊκή έκφραση και χρησιμοποιείται σε πολλές Ελληνικές ταινίες.

Ας τελειώνει κάπου εδώ αυτό το κείμενο γιατί μου έρχονται και κάτι άλλες λαϊκές εκφράσεις που θα αποφύγω να τις χρησιμοποιήσω, αναμένοντας μήπως τις χρησιμοποιήσει η κυρία Μανούκα σε μελλοντική ανακοίνωσή της.

Τσάρλυ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ