Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΟι πολιτιστικοί σύλλογοι δεν είμαστε μαγαζάκια κύριε Αλεξανδρίδη

Οι πολιτιστικοί σύλλογοι δεν είμαστε μαγαζάκια κύριε Αλεξανδρίδη

Της Χριστίνας Στεφάνου

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου, της 20ης Μαρτίου 2024, ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου, Λευτέρης Αλεξανδρίδης, αναφέρθηκε σε πολιτιστικούς συλλόγους του δήμου που είναι «μαγαζάκια».

Τα όσα είπε ο κύριος Αλεξανδρίδης προσβάλλουν όσους ασχολούμαστε με τα κοινά, με διάθεση προσφοράς, με διάθεση να δώσουμε στους κατοίκους αυτά που θα έπρεπε να τους δώσει ο δήμος στο επίπεδο του πολιτισμού και δεν τους τα δίνει. Τα όσα είπε ο κύριος Αλεξανδρίδης προσβάλλουν όσους ασχολούμαστε με τα κοινά και προσπαθούμε να εξοικονομήσουμε με πολύ κόπο αυτά που πρέπει να πληρώσουμε για να λειτουργούνε οι σύλλογοι.

Βέβαια ο κύριος δήμαρχος δεν μίλησε για όλους τους συλλόγους, αλλά δεν μας είπε ποιους συλλόγους εννοεί. Όταν μιλάς για «μαγαζάκια» χωρίς να διευκρινήσεις για ποια «μαγαζάκια» μιλάς, τότε αναφέρεσαι σε όλους. Την επόμενη φορά που θα θελήσει ο κύριος δήμαρχος ή οποιοσδήποτε άλλος να μιλήσει για πολιτιστικούς συλλόγους «μαγαζάκια», πρέπει να δώσει ονόματα και διευθύνσεις.

Ακούστηκαν όμως και άλλα χθες στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου για συλλόγους που χρησιμοποιούν τους χώρους του δήμου, το ρεύμα του δήμου, το νερό του δήμου, λες και οι πολιτιστικοί σύλλογοι είμαστε τίποτα μπαταχτσήδες που καταχρόμαστε τη δημοτική περιουσία. Χρόνια ολόκληρα με εμάς κάνει εκδηλώσεις ο δήμος και αυτές τις εκδηλώσεις παρουσιάζει προεκλογικώς ως επιτεύγματα.

Χρόνια ολόκληρα παραμονές δημοτικών εκλογών, οι πολιτιστικοί σύλλογοι και οι εκδηλώσεις τους γίνονται χώροι προεκλογικής περαντζάδας υποψηφίων δημάρχων και υποψηφίων δημοτικών συμβούλων. Αφού παρέρχονται οι δημοτικές εκλογές, αρχίζουν αυτού του είδους οι κουβέντες από τις διοικήσεις του δήμου.

Για την ιστορία, χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν υπήρχε κανένα θέμα που να αφορά τους πολιτιστικούς συλλόγους. Υπήρχε θέμα που αφορούσε την παραχώρηση δημοτικού χώρου σε κάποια ένωση ιδιοκτητών ραδιοφωνικών σταθμών. Ο κύριος Αλεξανδρίδης επειδή δεν μπορούσε να απαντήσει στα εύλογα ερωτήματα που τέθηκαν γι’ αυτό το θέμα, αποφάσισε να πει όσα είπε για τους πολιτιστικούς συλλόγους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ