Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΠρος αποκατάσταση της αλήθειας για το οικόπεδο του Ειδικού Σχολείου

Προς αποκατάσταση της αλήθειας για το οικόπεδο του Ειδικού Σχολείου

Του Πέτρου Σούλα, πρώην δημάρχου Κορδελιού Ευόσμου

ΠΡΟΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.

(Εργαστήρια Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης)

Ιδιαίτερη έκπληξη προκάλεσε το δημοσίευμά σας για το Σχολείο Ειδικής Αγωγής, που σύμφωνα με αυτό φέρεται να δήλωσε ο νυν δήμαρχος κ. Λευτέρης Αλεξανδρίδης ότι «το οικόπεδο άνωθεν της περιφερειακής οδού που είναι χαρακτηρισμένο για να χτιστεί σ’ αυτό Ειδικό Σχολείο, είναι ρέμα!». Συνεχίζοντας δε ο αρθρογράφος στο δημοσίευμα, δικαίως αναρωτιέται «πώς αφού είναι ρέμα, αναφερόταν σε αυτό ο τέως δήμαρχος κ. Σούλας και προέτρεπε μάλιστα την διοίκηση Μανδαλιανού να κάνει σχετική μελέτη; Δεν το γνώριζε;» Και συνεχίζοντας «δεν γνώριζε κανείς ότι στο συγκεκριμένο οικόπεδο δεν μπορεί να ανεγερθεί ούτε σχολείο, ούτε τίποτε άλλο; Δηλαδή τώρα πρέπει να γίνουν διαδικασίες για τον χαρακτηρισμό άλλου οικοπέδου, προκειμένου σ’ αυτό να ανεγερθεί Ειδικό Σχολείο; Δηλαδή όσα ακούστηκαν μέχρι τώρα ήταν λόγια του αέρα;»

Χωρίς την ευθύνη του αρθρογράφου και κυρίως της «ΑΓΚΙΔΑΣ», που βασίσθηκε στην δήλωση του νυν δημάρχου κ. Λευτέρη Αλεξανδρίδη, υπεύθυνα δηλώνω ότι η ΑΛΗΘΕΙΑ δεν είναι αυτή. Πιο συγκεκριμένα:

  1. Ο χώρος αυτός άνωθεν της περιφερειακής οδού (Ο.Τ. Γ746) χαρακτηρίστηκε ως χώρος ανέγερσης Γυμνασίου και Λυκείου, σύμφωνα με το αρχικό Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο (Γ.Π.Σ.).

  2. Με την υπ’ αρ. 196/ 26-3-2007 απόφαση του Δ.Σ. της διοίκησης Δ. Χατζηβρέττα, αποφασίστηκε η ανέγερση Ειδικού σχολείου Ε.Ε.Ε.Ε.Κ στον χώρο αυτόν. (βλ. σχετική επισυναπτόμενη απόφαση).

  3. Απόσπασμα από την GOOGLE EARTH όπου φαίνεται και σε φυσική κατάσταση το ρέμα σε σχέση με το οικόπεδο.

Σε σχέση με τα ανωτέρω, για το αν είναι ρέμα ή όχι επισυνάπτω αποσπάσματα του Γ.Π.Σ. όπου φαίνεται το ρέμα στα όρια του οικοπέδου (Ο.Τ. Γ746). Το ρέμα αυτό είναι οριοθετημένο πλην όμως για την πλήρη αξιοποίηση του χώρου σχολείου χρειάζονται κάποιες εργασίες διευθέτησης. Με λίγα λόγια το ρέμα δεν εμποδίζει καθόλου την ανέγερση σχολείων στο Ο.Τ. Γ746.

Για του λόγου το αληθές περί του αν γνώριζα ή όχι για το θέμα αυτό και τις διαδικασίες αξιοποίησης του οικοπέδου, σας επισυνάπτω απόσπασμα της επίσημης απομαγνητοφώνησης, από την ομιλία μου στο ΔΣ του δήμου μας στις 21-10-2020 (πρακτικό 24/2020).

ΣΟΥΛΑΣ: ………… Σας μίλησα, κ. ΑντιΔήμαρχε Παιδείας, αν και δεν είστε εσείς αρμόδιος να κρίνετε αυτά τα προβλήματα, είναι ο Αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας για το οικόπεδο που είναι στο ΕΕΕΕΚ. Το οικόπεδο αυτό στο ΕΕΕΕΚ να αναφέρω τα προβλήματα που έχει. Πρώτα από όλα δίπλα έχει να πυλώνα με ρεύμα υψηλής τάσης. (παρέμβαση) Για το ΕΕΕΕΚ μιλάμε και μην με πείτε πού είναι τώρα, υποτίθεται το ξέρετε. (παρέμβαση) Για το ΕΕΕΕΚ μιλάμε. Όχι. (παρέμβαση) Άλλο. Δεν ξέρω αν τώρα είναι 4ο, 7ο, 5ο ή 3ο τα νούμερα πολλές φορές ξέρετε διαψεύδονται και η μνήμη αδυνατίζει δεν μπορεί να το συγκρατήσει. Και δίπλα έχει ένα ρέμα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Στην προέκταση Παπάγου, δεξιά είναι.

ΣΟΥΛΑΣ: Το οποίο ρέμα κάναμε ενέργειες είναι οριοθετημένο. Αλλά θέλει…

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ανάμεσα.

ΣΟΥΛΑΣ: Όχι Μακρυγιάννη. (σχ. επειδή ακούστηκε Μακρυγιάννη)

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ανάμεσα προέκταση Παπάγου και Μακρυγιάννη είναι, συνάδελφοι.

ΣΟΥΛΑΣ: Το οποίο το ρέμα όμως αυτό θέλει διευθέτηση, είναι διευθετημένο (σχ. προφανώς οριοθετημένο). Θέλει διαμόρφωση. Θέλει τοιχίο. Κάντε μία μελέτη, κάντε το τοιχίο. Ο πυλώνας μπορεί να αποφευχθεί, γιατί το Σχολείο μπορεί να χτιστεί στην άλλη γωνία προς τα επάνω να απομακρυνθεί λίγο από τον πυλώνα. Δεν μπορεί το ΕΕΕΕΚ συνέχεια να είναι σε μισθωμένο κτίριο. Λοιπόν, αυτά τα προβλήματα στείλτε αύριο την Τεχνική Υπηρεσία να δει αυτά τα προβλήματα, όπως τα είχαμε δρομολογήσει τότε, εμείς για την ανέγερση του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ …………………….

Κλείνοντας να πω ότι κανείς δεν μπήκε στην αυτοδιοίκηση γνωρίζοντας τα πάντα και ούτε κανείς μας θα φτάσει στο σημείο που να γνωρίζει τα πάντα. Όλοι προσπαθούμε καθημερινά να εμπλουτίσουμε τις γνώσεις μας, με την αρχή «για ότι δεν ξέρουμε ρωτάμε».

Ανέγερση Μουσικού Γυμνασίου μαζί με το Ειδικό Σχολείο

Οικόπεδο που προορίζεται για Ειδικό Σχολείου από φωτογραφία google earth
Οικόπεδο για Ειδικό Σχολείο ΓΠΣ 1
Οικόπεδο για Ειδικό Σχολείο ΓΠΣ 2
Γιάννης Καμαρινός: Όπως τα λέει ο κύριος Σούλας για το οικόπεδο του Ειδικού Σχολείου
Σωτήρης Παπανικολάου: Το οικόπεδο για το Ειδικό Σχολείο δεν είναι ρέμα
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ