Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΓια τα χρώματα του ουράνιου τόξου μίλησε ο κύριος Ηλίας Λιάπης;

Για τα χρώματα του ουράνιου τόξου μίλησε ο κύριος Ηλίας Λιάπης;

«Τα προβλήματα τα οποία καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε και να δώσουμε λύσεις δεν έχουν χρώμα. Είμαστε εδώ με συνεργασία, όλοι μαζί, με βασικό άξονα τον αλληλοσεβασμό μεταξύ μας να είμαστε χρήσιμοι στο σύνολο και όχι αρεστοί».

Τα παραπάνω είπε ο κύριος Ηλίας Λιάπης, δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Μανούκα, κατά τη λογοδοσία της διοίκησης Αλεξανδρίδη στο Δημοτικό Συμβούλιο Κορδελιού Ευόσμου την 23η Φεβρουαρίου 2024.

Μάλιστα. Χωρίς χρώματα. Τι εννοούσε ο κύριος Λιάπης χωρίς χρώματα; Χωρίς τα χρώματα του ουράνιου τόξου; Μάλλον όχι. Χωρίς κομματικά χρώματα; Ή μήπως χωρίς παραταξιακά χρώματα; Γιατί εκτός από τα κομματικά χρώματα, υπάρχουν και τα παραταξιακά χρώματα, τα οποία στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου αλλάζουν και αλλάζονται πιο συχνά κι από τα πουκάμισα.

Χωρίς χρώματα λοιπόν. Πάει καλώς. Ο κύριος Λιάπης είναι διευθυντής δημοτικού σχολείου και μέλος του Δ.Σ. του Η΄ Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Γνωρίζει δηλαδή από πρώτο χέρι ότι στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου υπάρχουν 52 υπόγειες αίθουσες διδασκαλίας. Ποιος φταίει γι’ αυτές; Το κακό το ριζικό μας; Ο Θεός που μας μισεί;

Πώς είναι δυνατόν να λυθεί το πρόβλημα των 52 υπόγειων αιθουσών στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου αν ρίξουμε το φταίξιμο στον Θεό, που δεν έχει χρώματα; Αν το ρίξουμε στον Θεό, τότε θα περιμένουμε και τη λύση του από τον Θεό και τότε κλάφ’ τα Χαράλαμπε. Εάν πάλι ρίξουμε το φταίξιμο στη μοίρα μας, θα αρχίσουμε να μοιρολογάμε και οι υπόγειες αίθουσες θα αυξηθούν αντί να μειωθούν.

Το πρόβλημα των 52 υπόγειων αιθουσών διδασκαλίας στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου έχει χρώμα, όσο και να προσπαθεί να το αποχρωματίσει ο κύριος Λιάπης. Αν θα γίνει ιστορική αναδρομή για τα χρώματα που έχουν ευθύνη, θα χρειαστεί ολόκληρη εγκυκλοπαίδεια. Ξεκινώντας όμως από το πρόσφατο παρελθόν, χρειάζεται αναφορά στη διοίκηση Μανδαλιανού, η οποία δεν έκανε ούτε μία μελέτη για ανέγερση σχολικού κτηρίου, σ’ έναν δήμο με τόσο μεγάλο μαθητικό πληθυσμό, με 52 υπόγειες αίθουσες και με δεκάδες κίμπο.

Δεν τα ξέρει αυτά ο κύριος Λιάπης; Μια χαρά τα ξέρει, αλλά τι να κάνει ο άνθρωπος, αφού η παράταξή του επέλεξε τη στενή συνεργασία με την παράταξη που δεν έκανε ούτε μια μελέτη για ανέγερση σχολικού κτηρίου; Ρίχνει ένα «χωρίς χρώματα» και πηγαίνει παρακάτω. Με τέτοιου είδους όμως αοριστίες κανένα πρόβλημα δεν πρόκειται να λυθεί.

Γ. Παπαδ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ