Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΠρόεδρος επιτροπής ελέγχου της δυσοσμίας ο Στάθης Καϊτετζίδης

Πρόεδρος επιτροπής ελέγχου της δυσοσμίας ο Στάθης Καϊτετζίδης

Κατά τη λογοδοσία της διοίκησης Αλεξανδρίδη στο Δημοτικό Συμβούλιο Κορδελιού Ευόσμου την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024, ο δήμαρχος Λευτέρης Αλεξανδρίδης ανακοίνωσε πως ο Στάθης Καϊτετζίδης, δημοτικός σύμβουλος της παράταξής του και πρώην δήμαρχος του πρώην δήμου Ελευθερίου Κορδελιού, τοποθετήθηκε πρόεδρος σε επιτροπή επίβλεψης μέτρησης της δυσοσμίας.

Η επιτροπή, της οποίας πρόεδρος είναι ο κύριος Καϊτετζίδης, επιβλέπει τη μέτρηση της δυσοσμίας στο δήμο, μέτρηση η οποία γίνεται παράλληλα με αυτήν του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για τον ίδιο λόγο. Υπάρχουν δηλαδή δύο παράλληλες έρευνες για τη δυσοσμία.

Η μέτρηση της δυσοσμίας, που επιβλέπει η επιτροπή της οποίας πρόεδρος είναι ο κύριος Στάθης Καϊτετζίδης, γίνεται από διάφορους φορείς, μεταξύ των οποίων και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και πληρώνεται από τα ΕΛΠΕ. Δηλαδή υπάρχει μία έρευνα από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, την οποία ζήτησε ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου και μία δεύτερη έρευνα διαφόρων φορέων που πληρώνεται από τα ΕΛΠΕ και ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου έχει την προεδρεία μιας επιτροπής που ελέγχει αυτήν τη δεύτερη έρευνα.

Στην επταμελή επιτροπή εκτός από τον κύριο Καϊτετζίδη, ο οποίος συμμετέχει ως πρόεδρος, συμμετέχουν η κυρία Καζαντζίδου Βικτωρία, χημικός μηχανικός εκπρόσωπος του δήμου, η κυρία Σαμαρά Κωνσταντινή, εκπρόσωπος του ΑΠΘ, η κυρία Αδάμ Κατερίνα, καθηγήτρια στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο, η κυρία Σιδέρη Βασιλική και ο κύριος Αγγελής Απόστολος, εκπρόσωποι της εταιρείας ελέγχου των οσμών, η κυρία Παπακώστα Ελένη, εκπρόσωπος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Αυτή η επιτροπή ελέγχει μια Ολλανδική εταιρεία, η οποία εξειδικεύεται να βάζει τεχνητές μύτες και η οποία θα τοποθετήσει τέτοιες σε 13 σημεία του δήμου. Θα ελέγχεται περιοδικά τι γίνεται με την οσμή. Θα παίρνει αυτά τα στοιχεία η εταιρεία, θα τα αναλύει, θα βλέπει σε ποια επίπεδα βρίσκονται οι οσμές και αν είναι σε επίπεδα συναγερμού και θα βγάζει κάποια αποτελέσματα, τα οποία θα έρχονται σε γνώση της επιτροπής και από την επιτροπή θα ενημερώνεται το Δημοτικό Συμβούλιο.

Στις υποχρεώσεις αυτών που θα στήσουν αυτό το πρόγραμμα μετρήσεων οσμών είναι να στηθεί και μία εφαρμογή για τα κινητά, ώστε να μπορούν και οι πολίτες όταν νιώθουν ότι υπάρχει έντονη δυσοσμία, να πατάνε τον συναγερμό και η εταιρεία να βλέπει τι γίνεται στη συγκεκριμένη περιοχή.

Αναπληρωτής του κυρίου Καϊτετζίδη στη συγκεκριμένη επιτροπή θα είναι ο ίδιος ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου, Λευτέρης Αλεξανδρίδης.

Για όλα τα παραπάνω ενημέρωσε ο δήμαρχος το Δημοτικό Συμβούλιο.

Τα. Σ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ