Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑπό τον Απρίλιο χωρίς κρέας και ψάρι οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί!

Από τον Απρίλιο χωρίς κρέας και ψάρι οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί!

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου για τη λογοδοσία της διοίκησης, την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024, έπειτα από ερώτηση της δημοτικής συμβούλου της Λαϊκής Συσπείρωσης Μαρίας Ξενίδου, έγινε ευρύτερα γνωστό ότι τα παιδιά στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς του δήμου Κορδελιού Ευόσμου από τον Απρίλιο του 2023 δεν έχουν στη διατροφή τους κρέας και ψάρι και επίσης ότι το πρόγραμμα των γευμάτων δεν κοινοποιείται στους γονείς.

Η Μαρία Πουρσανίδου, αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών Κορδελιού Ευόσμου, ενημέρωσε αναλυτικά το Δημοτικό Συμβούλιο για τις διαδικασίες διαγωνισμού όσον αφορά τη σίτιση των παιδιών, για τον πολύτιμο χρόνο που χάθηκε, για το γεγονός ότι η προηγούμενη σύμβαση τροφοδοσίας έληξε στο τέλος του 2022, για την τετράμηνη παράταση που μπορούσε να δοθεί μέχρι τη νέα σύμβαση, για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν με την τετράμηνη παράταση. Επίσης η κυρία Πουρσανίδου είπε ότι ίσως τα παιδιά στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς να μην έτρωγαν ψάρι και κρέας από τις 31 Δεκεμβρίου του 2022, ημερομηνία κατά την οποία έληξε η σύμβαση!

Όσον αφορά τις ενέργειες της διοίκησης Αλεξανδρίδη, η αντιδήμαρχος τόνισε ότι έγιναν μέσα σε δυο μήνες όσα δεν είχαν γίνει επί ένα χρόνο και αναφέρθηκε στις συμβάσεις για τα τρόφιμα των παιδικών σταθμών που είτε υπογράφηκαν είτε πρόκειται να υπογραφούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Το λόγο κατόπιν έλαβε ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου, Λευτέρης Αλεξανδρίδης, και αναρωτήθηκε από το βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου πώς προμηθευόταν ο δήμος τρόφιμα, αφού η παράταση της σύμβασης έληξε τον Απρίλιο του 2023. Ο κύριος Αλεξανδρίδης υπογράμμισε την αποφασιστικότητά του να προχωρήσει σε Ένορκη Διοικητική Εξέταση για το συγκεκριμένο θέμα, προκειμένου να διερευνηθεί εάν υπάρχει ευθύνη σε υπαλλήλους του δήμου, ώστε να τιμωρηθούν εάν υπάρχει ευθύνη.

«Δεν γίνεται από τον Απρίλιο του 2023 να φτάνουμε στο Φεβρουάριο του 2024 και να μην μπορούμε να ολοκληρώσουμε τις διαδικασίες», τόνισε ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου.

Τα. Σ.

Ευτυχώς η σίτιση όλων των δημοτών δεν ήταν στο χέρι της διοίκησης Μανδαλιανού
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ