Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕίχε άδικο που εκνευρίστηκε ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου με την κυρία Μανούκα;

Είχε άδικο που εκνευρίστηκε ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου με την κυρία Μανούκα;

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου της 21ης Φεβρουαρίου 2024 συνέβησαν πράγματα που δεν είχαν ξανασυμβεί στη συγκεκριμένη αίθουσα.

Η διοίκηση Αλεξανδρίδη αποφάσισε να αποσύρει δύο θέματα από την ημερήσια διάταξη. Η κυρία Μαρία Μανούκα ζήτησε επίμονα το λόγο. Πρωτοφανές γεγονός! Δημοτικός σύμβουλος και μάλιστα επικεφαλής παράταξης ζητάει το λόγο από τη διοίκηση γιατί απέσυρε ένα θέμα, γιατί αυτό είχε συζητηθεί στη Δημοτική Επιτροπή!

Τι να απαντήσει κανείς στην κυρία Μανούκα; Γιατί έχει δικαίωμα να το αποσύρει η διοίκηση το θέμα, το απέσυρε. Μπορεί να το απέσυρε γιατί θεωρεί λάθος την εισήγηση, μπορεί να το απέσυρε γιατί θέλει να αναπροσαρμόσει πράγματα στην εισήγηση, μπορεί να το απέσυρε γιατί θεώρησε ότι η εισήγηση είχε παραλείψεις, μπορεί να το απέσυρε για οποιοδήποτε λόγο.

Η κυρία Μανούκα εμμονικά ζητούσε από τον δήμαρχο να της απαντήσει γιατί αποσύρθηκε το θέμα. Δεν έχει ξανασυμβεί τέτοιο πράγμα στο συγκεκριμένο Δημοτικό Συμβούλιο. Ο δήμαρχος και πάλι ήταν διαλλακτικός μαζί της, λέγοντάς της πως στο τέλος της συνεδρίασης μπορεί να ρωτήσει τον πρόεδρο για το λόγο της απόσυρσης του θέματος, ενώ ούτε ο δήμαρχος, ούτε ο πρόεδρος, ούτε και κανένας άλλος ήταν υποχρεωμένοι να απαντήσουν στην ερώτηση της κυρίας Μανούκα.

Προφανώς η κυρία Μανούκα είχε προετοιμάσει πύρινο λόγο εναντίον της διοίκησης για το θέμα που αποσύρθηκε και η απόσυρση του θέματος της στερούσε τη δυνατότητα να εξαπολύσει μύδρους εναντίον μιας διοίκησης ούτε δύο μηνών. Όμως το θέμα αποσύρθηκε και η κυρία Μανούκα δεν μπορούσε να προχωρήσει. Φαίνεται όμως πως είχε όμως plane Β. Αφού αποσύρθηκε το θέμα δημιούργησε καβγά, επιμένοντας να ρωτάει κάτι πρωτοφανές: Γιατί αποσύρθηκε ένα θέμα!

Είχε άδικο λοιπόν ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου που εκνευρίστηκε; Σίγουρα ο κύριος Αλεξανδρίδης δεν είχε κανένα δικαίωμα να υποδείξει στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να κλείσει το μικρόφωνο της κυρίας Μανούκα, όμως την έβλεπε να εκμεταλλεύεται την ευγένεια και την ανοχή του προέδρου και συνέχιζε να επιμένει να συνεχιστεί η συζήτηση για ένα θέμα που δεν έπρεπε να γίνεται συζήτηση.

Ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου δεν είχε άδικο που εκνευρίστηκε. Είχε άδικο που ζήτησε να κλείσει το μικρόφωνο της κυρίας Μανούκα, όχι γιατί δεν έπρεπε να κλείσει το μικρόφωνό της, αλλά γιατί αυτό έπρεπε να το κάνει ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ο οποίος όμως τελικά κακώς της άνοιξε το μικρόφωνο, παρά το γεγονός ότι προχώρησε σ’ αυτήν την ενέργεια επειδή είναι άνθρωπος ευγενής. Κακώς γιατί η κυρία Μανούκα αυτό ακριβώς εκμεταλλευόταν για να κάνει τον δήμαρχο να εκνευριστεί και να του καταλογίσει αντιδημοκρατική συμπεριφορά.

Όσοι βέβαια ήταν χθες στη συνεδρίαση και όσοι την παρακολούθησαν από το κανάλι του δήμου στο youtube ξέρουν ότι ο δήμαρχος είχε δίκιο, παρά το γεγονός ότι ξέφυγε από τις αρμοδιότητές του όσον αφορά τη διεύθυνση της συζήτησης, η οποία είναι δουλειά του προέδρου.

Δ.Κ.

Ο Χρήστος Αντίνου δεν αποχώρησε με την υπόλοιπη παράταξη Μανούκα
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ