Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕύκολα ξέχασε ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου τι έλεγε για τη δυσοσμία

Εύκολα ξέχασε ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου τι έλεγε για τη δυσοσμία

Στη συνέντευξη που έδωσε ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου, Λευτέρης Αλεξανδρίδης, στην ATLAS τηλεόραση είπε ότι θα γίνει ξανά μελέτη από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο για τη δυσοσμία, γιατί τα ΕΛΠΕ ισχυρίζονται ότι έκαναν πράγματα για τον περιορισμό της.

Επειδή λοιπόν τα ΕΛΠΕ ισχυρίζονται ότι έκαναν πράγματα για τον περιορισμό της δυσοσμίας, ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου θα μπει στη διαδικασία νέας μελέτης από το ΑΠΘ την οποία θα χρηματοδοτήσει ο ίδιος κατά 50%, ενώ το υπόλοιπο 50% θα το χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Την προηγούμενη μελέτη την είχε χρηματοδοτήσει εξ ολοκλήρου η Περιφέρεια.

Ο κύριος Αλεξανδρίδης μάλιστα προχωράει σ’ αυτή τη νέα μελέτη, όχι για να αντιδράσει, εφόσον τα αποτελέσματα της μελέτης συμφωνήσουν με τις μύτες μας, οι οποίες καθημερινά συνεχίζουν να βασανίζονται από τη δυσοσμία. Ο κύριος Αλεξανδρίδης προχωράει σ’ αυτή τη μελέτη για να δει αν μπορούμε να συζητάμε με τα ΕΛΠΕ! Τι ακριβώς να συζητάμε με τα ΕΛΠΕ; Τα μπερδεύει λίγο στην αρχή ο κύριος Αλεξανδρίδης, αλλά τα ξεμπερδεύει στο τέλος όπου μιλάει ξεκάθαρα για εταιρική κοινωνική ευθύνη, μιλάει δηλαδή για τις χορηγίες που έπρεπε να παίρνει ο δήμος από τα ΕΛΠΕ, αλλά δεν τις παίρνει και κατηγορεί, μπερδεμένα και πάλι και με ήξεις αφήξεις, τις προηγούμενες διοικήσεις που σταμάτησαν να συζητούν με τα ΕΛΠΕ, που σταμάτησαν δηλαδή να παίρνουν τις χορηγίες.

Όμως ο κύριος Αλεξανδρίδης στο πρόσφατο παρελθόν έλεγε άλλα. Το Νοέμβριο του 2021 ως δημοτικός σύμβουλος σε συνέντευξή του στην «Αγκίδα», είπε ότι τα ΕΛΠΕ οφείλουν να φέρουν μελέτη από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης με την οποία να αποδεικνύουν ότι διόρθωσαν τα προβλήματα που προκαλούν τη δυσοσμία και όχι να ψάχνει ο δήμος φορέα για να μετρήσει εκείνος αν βελτιώθηκε ή όχι η κατάσταση, αφού ο δήμος έχει στα χέρια του τη μελέτη του ΑΠΘ βάσει της οποίας έπρεπε να κάνουν διορθώσεις τα ΕΛΠΕ. Σ’ εκείνην τη συνέντευξή του επίσης ο νυν δήμαρχος είχε υπογραμμίσει ότι δεν άλλαξε τίποτα με τη δυσοσμία και αυτό ο κόσμος το καταλαβαίνει.

Τον Οκτώβριο του 2022 ως υποψήφιος δήμαρχος κατά την παρουσίαση της παράταξής του, ο κύριος Αλεξανδρίδης είχε τονίσει ότι η τότε διοίκηση Μανδαλιανού όχι μόνο δεν μπήκε στην πρωτοπορία του αγώνα για την αντιμετώπιση της δυσοσμίας αλλά ήταν «άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε», γιατί σίγουρα υπήρχε στη σχέση του δήμου με τα ΕΛΠΕ αγάπη καθώς η διοίκηση Μανδαλιανού δεν έκανε τα αυτονόητα, δηλαδή να σηκώσει το ανάστημά της για να απαιτήσει την επίλυση του θέματος. Ο κύριος Αλεξανδρίδης είχε συμπληρώσει ότι το πρόβλημα είναι τεράστιο και απαιτεί δυναμισμό, αποφασιστικότητα και επιμονή.

Τον Ιούλιο του 2023 σε συνέντευξη ως υποψήφιος δήμαρχος στη ΔΙΟΝ τηλεόραση, ο κύριος Λευτέρης Αλεξανδρίδης είχε επισημάνει ότι εάν εκλεγόταν στη διοίκηση θα αντιμετώπιζε το θέμα ως εξής: «Εμείς θα το επιβάλλουμε, θα το ζητάμε καθημερινά και αν χρειαστεί εμείς σαν διοίκηση θα το ζητήσουμε μαζί με τους πολίτες ίσως πιο δυναμικά. Δεν θα αφήσουμε να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση».

Εύκολα ξέχασε ο δήμαρχος τι έλεγε στο πρόσφατο παρελθόν ως αντιπολίτευση για τη δυσοσμία και για την αντιμετώπισή της. Τώρα θα αρχίσει και αυτός τις μετρήσεις για να δει εάν οι μύτες μας είναι αντικειμενικές ή υποκειμενικές. Κυρίως το Ελευθέριο Κορδελιό πνίγεται καθημερινά στη δυσοσμία, αλλά ο κύριος Αλεξανδρίδης θα μετρήσει το πόσο πολύ πνίγεται και αν πνίγεται λιγότερο από πριν, αφού τα ΕΛΠΕ έχουν κάνει έργα για την αντιμετώπιση της δυσοσμίας, που ακόμα και τώρα δεν παραδέχονται ότι προέρχεται από τις δικές τους εγκαταστάσεις. Δεν πειράζει. Θα ζήσει το Ελευθέριο Κορδελιό και με τη δυσοσμία. Τουλάχιστον όμως η παρέλαση της 25ης Μαρτίου θα ξαναγίνει στην Ανδρέα Παπανδρέου. Δυσοσμία αλλά με παρέλαση και έχει ο Θεός για τα αποτελέσματα των μελετών και των ερευνών του κυρίου Αλεξανδρίδη.

Χαρίλαος Ταπαρίδης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ