Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑπίστευτο περιστατικό κλοπής σε γυμνάσιο του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

Απίστευτο περιστατικό κλοπής σε γυμνάσιο του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

Την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023, σε γυμνάσιο του δήμου Κορδελιού Ευόσμου, συνέβη ένα απίστευτο περιστατικό κλοπής.

Ένας μαθητής της Τρίτης Γυμνασίου έχασε το κινητό του. Στους δικούς του είπε ότι ενώ έφευγε από το σχολείο κάποιος του έβαλε τρικλοποδιά, έπεσε, του έφυγε το κινητό από το χέρι και κάποιος άρπαξε το κινητό και έφυγε τρέχοντας. Οι δικοί του θεώρησαν πως η ιστορία ήταν αποκύημα της φαντασίας του στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει την απώλεια του κινητού τηλεφώνου.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας χτύπησε το κουδούνι του σπιτιού του μαθητή, ένας συμμαθητής του τον κάλεσε να κατέβει κάτω, όπου τον περίμενε μαζί με άλλους δύο συμμαθητές του. Οι τρεις συμμαθητές τον ενημέρωσαν ότι αυτοί είχαν το κινητό του και του ζήτησαν 100 ευρώ για να του το δώσουν. Έπειτα από διαπραγμάτευση η τιμή έπεσε στα 50 ευρώ και ανέβηκε στο σπίτι να τους φέρει τα χρήματα. Αντί όμως για τα χρήματα τους έφερε τον μεγάλο του αδελφό, ο οποίος είναι αρκετά μεγαλύτερος σε ηλικία, κι έτσι ο εκβιασμός είχε άδοξο τέλος, αφού αναγκάστηκαν να δώσουν το κινητό… «δωρεάν»!

Ο πατέρας του μαθητή, που εκβιάστηκε από συμμαθητές του, επέλεξε να μην καταγγείλει το γεγονός στην αστυνομία, γιατί πρόκειται για μαθητές γυμνασίου. Σίγουρα βέβαια για το περιστατικό πρέπει να ενημερωθούν οι καθηγητές και ο διευθυντής του σχολείου, γιατί, όπως είπαν κι άλλοι μικροί μαθητές, τέτοια περιστατικά συμβαίνουν. Δεν είναι λογικό να συμβαίνουν και φυσικά δεν μπορούν να θεωρούνται φυσιολογικά. Τέτοιες συμπεριφορές πρέπει να τις αντιμετωπίζει το σχολείο με τον τρόπο που θεωρεί σωστότερο.

Σ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ