Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΜπορεί να δούμε αλλαγές στους εκλεγέντες δημοτικούς συμβούλους στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου

Μπορεί να δούμε αλλαγές στους εκλεγέντες δημοτικούς συμβούλους στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου

Στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου μπορεί να δούμε αλλαγές στους δημοτικούς συμβούλους, που θα αναλάβουν από 1η Ιανουαρίου 2023 και οι οποίοι εξελέγησαν κατά τις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι μπορεί να αλλάξουν γιατί έχουν γίνει ενστάσεις και γίνεται επανακαταμέτρηση. Το ζήτημα είναι σε τι αφορά η επανακαταμέτρηση.

Εάν η επανακαταμέτρηση αφορά σταυρούς προτίμησης, θα εκλεγούν δημοτικοί σύμβουλοι υποψήφιοι που έχουν κάνει ενστάσεις, εάν βρεθούν τελικά με παραπάνω σταυρούς από υποψηφίους της παράταξής τους που μέχρι τώρα φαίνονται να εκλέγονται.

Εάν η επανακαταμέτρηση αφορά ψήφους, μπορεί να αλλάξει η κατανομή των εδρών των δύο πρώτων παρατάξεων στις δύο Δημοτικές Κοινότητες Ελευθερίου Κορδελιού και Ευόσμου. Η διοίκηση Μανδαλιανού για 4 ψήφους έχασε τη 2η έδρα στο Ελευθέριο Κορδελιό κι έτσι πήρε 7 έδρες στον Εύοσμο, με συνέπεια να πάρει η πρώτη παράταξη του Λευτέρη Αλεξανδρίδη 16 έδρες στον Εύοσμο και 7 στο Κορδελιό. Εάν οι ψήφοι της παράταξης Μανδαλιανού βρεθούν αυξημένες κατά 4 ψήφους στο Ελευθέριο Κορδελιό, τότε θα πάρει 2 έδρες στο Ελευθέριο Κορδελιό και 6 στον Εύοσμο, με συνέπεια η παράταξη Αλεξανδρίδη να πάρει 17 έδρες στον Εύοσμο και 6 στο Ελευθέριο Κορδελιό.

Από την τελευταία ανακατάταξη μπορεί για την παράταξη Μανδαλιανού να εισέλθει στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Γιώργος Σταυρίδης από το Ελευθέριο Κορδελιό και να μείνει εκτός Δημοτικού Συμβουλίου ο Κώστας Σωτηράκης από τον Εύοσμο. Από την παράταξη Αλεξανδρίδη μπορεί να εισέλθει στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Δημήτρης Χρήστου από τον Εύοσμο και να μείνει εκτός Δημοτικού Συμβουλίου ο Μίμης Κεραμιδάς από το Ελευθέριο Κορδελιό.

Α.Π.

Τελικά αποτελέσματα της σταυροδοσίας στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου για τις δημοτικές εκλογές 2023
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ