Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΉττα σχεδόν όλου του ΠΑΣΟΚ στις δημοτικές εκλογές στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου

Ήττα σχεδόν όλου του ΠΑΣΟΚ στις δημοτικές εκλογές στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου

Στις δημοτικές εκλογές του 2019 ένα τμήμα του ΠΑΣΟΚ κατήλθε με την παράταξη του Κλεάνθη Μανδαλιανού και κέρδισαν.

Στις δημοτικές εκλογές του 2023 όλο το ΠΑΣΟΚ, πλην ελαχίστων, κατήλθε με την παράταξη του Κλεάνθη Μανδαλιανού, που ήταν Δημοτική Αρχή, και έχασαν.

Θα πει κανείς ότι η παράταξη Μανδαλιανού ήταν διοίκηση και είχε φθορά. Και τότε για ποιο λόγο το κομμάτι του ΠΑΣΟΚ που δεν ήταν με τον Μανδαλιανό, πήγε μαζί του; Προφανώς δεν εκτίμησε ότι είχε φθορά και προφανώς εκτίμησε πως θα κερδίσει τις εκλογές.

Παρά τη συσπείρωση όμως σχεδόν ολόκληρου του τοπικού ΠΑΣΟΚ γύρω από τον Κλεάνθη Μανδαλιανό, αλλά και τη συσπείρωση άλλων ετερόκλητων δυνάμεων την τελευταία στιγμή, η παράταξη έχασε τις εκλογές.

Φταίει το ΠΑΣΟΚ που χάθηκαν οι εκλογές; Είναι προφανές ότι φταίει το μέλος της Κεντρικής του Επιτροπής και αντιδήμαρχος κύριος Κώστας Σωτηράκης, ο οποίος δεν μπόρεσε να ζυγίσει το μέγεθος της καταστροφής που θα δημιουργούσε η καρατόμηση του Νέστορα Λαφαζανίδη από την αντιδημαρχία Τεχνικών Υπηρεσιών. Φταίει και για άλλα, αλλά αυτό το γεγονός ήταν η αρχή του τέλους για την παράταξη Μανδαλιανού. Φταίει που ο κύριος Σωτηράκης, μαζί βέβαια με τον κύριο Μανδαλιανό, υποτίμησαν την ισχύ του Στάθη Λαφαζανίδη στο Κορδελιό.

Όσο για τα μέλη της διοίκησης Μανδαλιανού που είναι και μέλη του ΠΑΣΟΚ στο Ελευθέριο Κορδελιό, οι αριθμοί είναι αμείλικτοι. Όταν θα βγούνε τα τελικά αποτελέσματα της σταυροδοσίας, θα δούμε ότι ο Στάθης Καϊτετζίδης, επίσης μέλος του ΠΑΣΟΚ, στο Ελευθέριο Κορδελιό θα έχει πάρει λίγους λιγότερους σταυρούς από τις ψήφους που πήρε εκεί η παράταξη Μανδαλιανού.

Στον Εύοσμο το όλο ΠΑΣΟΚ έτσι κι αλλιώς είχε πάντα πρόβλημα, ακόμα κι όταν ήταν κυβέρνηση πλησιάζοντας το 50%.

Το 2019 μια ευτυχής συγκυρία έδωσε τη νίκη στον Κλεάνθη Μανδαλιανό, η οποία όμως δεν μπόρεσε να κρατήσει, αφού Κλεάνθης Μανδαλιανός και Κώστας Σωτηράκης αποφάσισαν πως οπωσδήποτε ο Νέστορας Λαφαζανίδης έπρεπε να ξηλωθεί από την αντιδημαρχία Τεχνικών Υπηρεσιών. Τότε ξηλώνοντας το Νέστορα Λαφαζανίδη, δεν κατάλαβαν ότι ξήλωναν τον εαυτό τους και μια ολόκληρη παράταξη.

Όλα βέβαια τα παραπάνω σε συνδυασμό με το μηδενικό έργο που είχαν να επιδείξουν, το οποίο προσπαθούσαν να ισοσταθμίσουν με παραμύθια για πράσινες διαδρομές και με τον μπαμπούλα του παλιού που θα επέστρεφε.

Βασίλης Κιμ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ