Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕυγενία Διαμαντίδου: Ίσες ευκαιρίες για όλους τους μαθητές

Ευγενία Διαμαντίδου: Ίσες ευκαιρίες για όλους τους μαθητές

Την παρακάτω δήλωση στην «Αγκίδα» έκανε η Ευγενία Διαμαντίδου, προϊσταμένη νηπιαγωγείου στον Εύοσμο και υποψήφια δημοτική σύμβουλος με την παράταξη «Δήμος Πρωταγωνιστής» του Λευτέρη Αλεξανδρίδη:

«Όλοι οι μαθητές πρέπει να δικαιούνται ίση διαχείριση, με ίσες ευκαιρίες εκπαίδευσης! Ακόμα και το σχολικό περιβάλλον συντελεί στην εκπαιδευτική διαδικασία. Δεν μπορεί να υπάρχουν παιδιά σε υπόγειες αίθουσες και σε kimbo. Πέρσι υπηρέτησα σε kimbo και έζησα την κατάσταση από κοντά. Μέσα σε μια αίθουσα λίγων τετραγωνικών μέτρων έπρεπε να χωρέσουν 15 παιδιά. Στο ολοήμερο στον ίδιο χώρο να τρώνε τα παιδιά και μετά να στρωθούν 15 κρεβατάκια. Είναι ξεκάθαρο ότι λόγω στενότητας, δεν θα υπήρχε εύκολος τρόπος διαφυγής εάν συνέβαινε κάτι.

Η τσιμεντένια μας αυλή ήταν άδεια και επικίνδυνη, όπως δεν υπήρχε και κάποιο σημείο σκιάς με αποτέλεσμα αν είχε πολύ ήλιο και να μην μπορούμε να βγούμε διάλειμμα. Τα χόρτα γύρω γύρω τα έκοβε πολλές φορές γονιός για να μην έχουμε απρόοπτα. Γενικότερα το κομμάτι της σχολικής στέγης είναι ένα πρόβλημα σοβαρό στο Δήμο μας. Ως Δήμος Πρωταγωνιστής προτεραιότητά μας είναι όλοι οι μαθητές να έχουν ίσες ευκαιρίες σ’ ένα υγιές και ασφαλές περιβάλλον!»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ