Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΥΠΟΘΕΣΗ ΘΕΠΑΝ: Το ¨έξυπνο¨ πουλάκι από τη μύτη πιάστηκε

ΥΠΟΘΕΣΗ ΘΕΠΑΝ: Το ¨έξυπνο¨ πουλάκι από τη μύτη πιάστηκε

Αγαπητοί Συνδημότες και Συνδημότισσες

Στις 25-09-2023 ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και αρμόδιος για την υπόθεση των παλαιών κοιμητηρίων-ΘΕΠΑΝ διακίνησε ένα τετρασέλιδο μεγέθους Α4 με τίτλο: ¨ΣΤΟ ΦΩΣ ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΠΑΝ¨ όπου υποτίθεται ότι παραθέτει το ιστορικό της υπόθεσης αραδιάζοντας μια σειρά από έγγραφα και ημερομηνίες, αποκρύπτοντας όμως πολύ σημαντικά στοιχεία ( π.χ. ΦΕΚ 225 Α/38-9-1968 ή ο Νόμος 1644/86 άρθρο 1, ή ακόμα το πολύ σημαντικό απόσπασμα του πρακτικού 14/2009 αρ. αποφ. 298 κ.λ.π.). Επίσης τα γεγονότα από την ανάληψη της θητείας του τα προσπερνά εν ριπή οφθαλμού. Μετά την δημοσίευση της Μαύρης Βίβλου δεν μπορεί να κρύψει τον πανικό του.

Είναι προφανές ότι αυτό το τετράφυλλο είναι μια απέλπιδα προσπάθεια του κ. Αμανατιάδη να αποσπάσει την προσοχή των συνδημοτών μας από τη ΜΑΥΡΗ ΒΙΒΛΟ που κυκλοφόρησε πρόσφατα από την Πρωτοβουλία Κατοίκων. Η άριστη τεκμηρίωση της ΜΑΥΡΗΣ ΒΙΒΛΟΥ δεν του άφησε περιθώρια να την αμφισβητήσει. Όμως, ο πάντα προβλέψιμος Αντιδήμαρχος αυτοπαγιδεύτηκε. Το τετράφυλλο εξελίχτηκε σε μπούμερανγκ και το έξυπνο πουλάκι, σύμφωνα με την προσφιλή του έκφραση, πιάστηκε από τη μύτη.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

  1. Δυστυχώς, όσο κι αν προσποιείται, ο κ. Αντιδήμαρχος δεν έχει αλλάξει. Και να θέλει δεν έχει το ανάλογο ανάστημα να το πράξει. Πάντα σε ρόλο κομπάρσου. Καμμιά διάθεση προσβολής του ¨ΔΙΑΝΟΙΑ ΚΥΡΙΟΥ¨ και ¨ΚΑΛΗ ΤΗ ΠΙΣΤΕΙ¨. Αποδέχεται επομένως την εγκυρότητα αυτού του ανυπόστατου εγγράφου με το οποίο η εκκλησία θέλησε να καταπατήσει το χώρο των κοιμητηρίων. Ακόμα και σήμερα που έχουμε γνώση των ιστορικών πηγών ο κ. Αμανατιάδης δεν τολμά να προβεί σε ενέργειες αποδόμησης του εκκλησιαστικού αφηγήματος και ακύρωσης της συμβολαιογραφικής δήλωσης συναίνεσης. Άλλωστε ο ίδιος ο νομικός σύμβουλος του Δήμου (Γνωμοδότηση 160/2020) είχε υπαινιχθεί ότι εάν υπάρχουν στοιχεία μπορεί να προσβληθεί ως πλαστό το συμβολαιογραφικό έγγραφο. Παρεμπιπτόντως γιατί και ο συνεπίκουρος του κ. Αμανατιάδη, Αντιδήμαρχος Παιδείας Κ. Σταυρίδης υπεύθυνος των ιστορικών πηγών δεν φέρνει στο φως τα στοιχεία που αποδομούν αυτό το έγγραφο;

  2. Ουσιαστικά παραδέχεται ότι επί 16μήνες από τον Σεπτέμβριο του 2019 αρνείτο πεισματικά σε αλλεπάλληλες αιτιάσεις να συζητηθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ταυτόσημη ήταν και η άποψη της εκκλησίας.

  3. Αναγκαστικά παραδέχεται ο κ. Αμανατιάδης, ότι ο δικηγόρος του Δήμου συνέταξε τη γνωμοδότηση, ότι το ΘΕΠΑΝ είναι πολύ δύσκολο να το διεκδικήσει ο Δήμος, με βάση τα έγγραφα που επιλεκτικά του έδωσε η Δημοτική Αρχή. Ο ίδιος δικηγόρος δήλωσε στην τριμελή αντιπροσωπεία των κατοίκων που τον επισκέφτηκε ότι ο κ. Αντιδήμαρχος δεν του έδωσε εντολή να πραγματοποιήσει έρευνα. Άρα ο κ. Αμανατιάδης δεν είχε τη διάθεση να διεκδικήσει τα νομικά δικαιώματα του Δήμου, όπως όφειλε και είχε υποχρέωση από το νόμο.

  4. Ουσιαστικά παραδέχεται ότι παρόλο που από το Ιανουάριο του 2021 δικηγόρος της αντιπολίτευσης του υπέδειξε που πρέπει να απευθυνθεί για τον τίτλο του χώρου των κοιμητηρίων, ο κ. Αμανατιάδης επί 10 μήνες δεν έκανε καμία ενέργεια.

  5. Στην προσπάθειά του να μας πείσει ότι έκανε προσπάθειες, μεταπίπτει σε αντιφάσεις και ουσιαστικά παραδέχεται την ανικανότητά του. Παρότι είχε υπό την εποπτεία του, υπαλλήλους, νομική υπηρεσία, δύο κόμματα αρωγούς σε άλλες υποθέσεις, ΔΕΝ ΒΡΗΚΕ(;) το έγγραφο που αποδεικνύει ότι το ΘΕΠΑΝ δεν ανήκει στην εκκλησία. Την άκρη την βρήκε η αντιπολίτευση και τον ξελάσπωσε.

  6. Παραδέχτηκε επιτέλους ότι η εκκλησία ασκεί πιέσεις στους Δημοτικούς Συμβούλους. Έτσι εξηγείται η κωλυσιεργία εκ μέρους του για να μην προλάβει το Ελληνικό Δημόσιο και ο Δήμος να ασκήσουν αγωγή πριν το τέλος του 2022, καταληκτική ημερομηνία εγγραφών στο Κτηματολόγιο. Ευτυχώς δεν του πέρασε γιατί οι ενημερωμένοι δημότες αντιλήφθηκαν εγκαίρως τα σχέδιά του και τον ανάγκασαν να ανακρούσει πρύμναν.

  7. Όμως, η μεγαλύτερη απρέπεια που διέπραξε ο κ. Αμανατιάδης είναι ότι σε αυτό το τετρασέλιδο δεν υπάρχει καμία αναφορά για εμάς τους 41 Δημότες που με τις υπογραφές μας ξεκίνησε η διαδικασία κατοχύρωσης του ΘΕΠΑΝ στο Δήμο μας.

Αυτή η ενέργεια του κ. Αντιδημάρχου αποδεικνύει ότι δεν τρέφει κανένα σεβασμό στους πολίτες του Δήμου μας, τους οποίους ορκίστηκε να υπηρετεί και να υπερασπίζεται.

Άλλωστε σε παλαιότερες δηλώσεις του στο Δημοτικό Συμβούλιο είχε εκδηλώσει ευθαρσώς την απέχθειά του για τους μισθοσυντήρητους και τους μεροκαματιάρηδες αφού σ’ αυτήν την τάξη ανήκει η πλειοψηφία των συνδημοτών μας. Βλέπετε ο ίδιος είναι το μακρύ χέρι της Άρχουσας Τάξης και των συμφερόντων της.

Εντέλει ο κ. Αμανατιάδης είναι αμετανόητος. Αλλά και εάν ακόμη μετανοούσε και ζητούσε συγνώμη, ο επιλήψιμος τρόπος που χειρίστηκε την υπόθεση του ΘΕΠΑΝ αποτελεί μελανό σημείο στο πέρασμά του από την αυτοδιοίκηση.

Όμως, θα παραμείνει στίγμα ανεξίτηλο σε όλη τη ζωή του.

30-09-2023 Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ 41 ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ