Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΗ υποτίμηση των δημοτών με την άρνηση για debate

Η υποτίμηση των δημοτών με την άρνηση για debate

Η διεξαγωγή των debate σε οποιαδήποτε προεκλογική περίοδο είναι η κορυφαία διαδικασία προαγωγής της δημοκρατίας, της προάσπισης του δικαιώματος να γνωρίσουν οι δημότες τις θέσεις, τις απόψεις και το πρόγραμμα των συνδυασμών, καθώς αναδεικνύει κι αν υπάρχει σεβασμός προς τους δημότες.

Κοινώς; Δεν είναι στο χέρι κανενός να δεχθεί ή να μην δεχθεί, πόσο μάλλον όταν λίγες ημέρες πριν, απάντησαν οι υποψήφιοι δήμαρχοι πως δέχονται να συμμετέχουν.

Δεν γίνεται κάποιοι/ες να μην μπορείτε να σταθείτε μπροστά σε μία κάμερα, αλλά να θέλετε να διοικήσετε τον δήμο.

Δεν γίνεται κάποιοι/ες να κρύβονται για να μην υπάρξουν ερωτήσεις που δεν τους βολεύουν.

Δεν γίνεται να υπάρχουν απαντήσεις πως συμφωνείτε όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι και στην τελική ευθεία για να οργανωθεί να γίνονται βήματα πίσω.

Δεν θέλετε να φανερωθεί η σύμπλευση μεταξύ σας, λόγω και του κοινού πολιτικού χώρου που κινήστε;

Δεν θεωρείτε πως υποτιμάτε τους δημότες που θα πάνε να ψηφίσουν;

Δεν θεωρείτε πως υποτιμάτε το δικαίωμα της ενημέρωσης των δημοτών;

Όλοι οι δημότες πρέπει να γνωρίζουν με ποιους έχουν να κάνουν. Κι όλοι οι δημότες πρέπει να θυμηθούν στην ώρα της κάλπης ποιοι τους σέβονται, ποιοι δεν κρύβονται, ποιοι έχουν άποψη και ποιοι έχουν πρόγραμμα που δεν φοβούνται να το εκφράσουν με ζωντανό λόγο με οποιεσδήποτε ερωτήσεις τεθούν από τους δημοσιογράφους.

Προτεραιότητα είναι η ενημέρωση των δημοτών και όχι το ενδεχόμενο πολιτικό κόστος που μπορεί να προκύψει σε μία «λανθασμένη» ή κακή τοποθέτηση για κάποιο σοβαρό θέμα. Ο σεβασμός προς τους δημότες πρέπει να είναι πιο πάνω από το προσωπικό συμφέρον.

Τσιότσος Αθανάσιος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ