Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΒιβλιοπαρουσίαση «Ο Ουρανός πάνω από την Βούτιδα» στις εκδηλώσεις «ΤΑΡΑΤΣΑ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ»

Βιβλιοπαρουσίαση «Ο Ουρανός πάνω από την Βούτιδα» στις εκδηλώσεις «ΤΑΡΑΤΣΑ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ»

Αύριο Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου στις 8.00

Βιβλιοπαρουσίαση «Ο Ουρανός πάνω από την Βούτιδα»

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σε περίπτωση βροχής η βιβλιοπαρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Θεάτρου “Μίκης Θεοδωράκης”.

Ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Κλεάνθης Μανδαλιανός και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Αθηνά Παμπουκίδου, προσκαλούν όλους τους Δημότες αύριο Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου, στην παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο «Ο Ουρανός πάνω από την Βούτιδα» του Βαγγέλη Κρυσταλάκου (εκδόσεις Ζήτρος) στις 8.00μμ στο Πολυλειτουργικό Θέατρο «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ» στην Δημοτική Ενότητα Ελευθερίου Κορδελιού.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

ο Δρ. Φιλοσοφίας Ηλίας Βαβούρας, η δημοσιογράφος Αφροδίτη Σπηλιώτη και ο συγγραφέας του βιβλίου Βαγγέλης Κρυσταλάκος.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ. Πρόσβαση σε όλους.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Μια περιπλάνηση στην ιστορία της Θεσσαλονίκης μέσα από ένα κυνήγι θησαυρού:

323 π.Χ. ΒΑΒΥΛΩΝΑ Στα πρόθυρα του θανάτου ο προβληματισμένος Μέγας Αλέξανδρος, αποφασίζει ότι ήρθε η ώρα να μοιράσει τα δαχτυλίδια της διαδοχής στους υποψήφιους για τον θρόνο. Βλέποντας όμως στα μάτια τους την άκρατη φιλοδοξία και απληστία να έχει φωλιάσει μέσα τους, νιώθει την ανάγκη να κρατήσει κρυφά από όλους το μεγαλύτερο του μυστικό. Τον τόπο ταφής του. 2015 μ.Χ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Ο Κώστας πρώην στρατιωτικός, η Ειρήνη νυν δημοσιογράφος και ο Αντώνης ιδιωτικός ερευνητής, γίνονται θηρευτές ενός θησαυρού που η μοίρα εμφανίζει μπροστά τους, ανασύροντάς τον μέσα από τα βάθη των χρόνων. Η αναζήτηση του ξεθάβει μνήμες και εικόνες από την ιστορία της πόλης, ενώ η προσπάθεια τους να παραμείνουν ζωντανοί σε αυτό το κυνήγι, δείχνει να είναι πρωταρχική ανάγκη. Το παρελθόν και το παρόν ταξιδεύουν, το καθένα στο δικό του σύμπαν, μέχρι την στιγμή που θα συναντηθούν αναπόφευκτα ως ιστορικά κομμάτια μέσα από τα μνημεία της Θεσσαλονίκης, με σκοπό να ανασύρουν τους θρύλους και τους μύθους της μέσα από την λήθη που τα έχει θάψει η ρουτίνα της καθημερινότητας. Όλα αυτά μέσα σε μια ιστορία που ακροβατεί ανάμεσα στην μυθοπλασία και στην πραγματικότητα, ανάμεσα στα παραμύθια και στα γεγονότα.

Ο Συγγραφέας

Ο Βαγγέλης Κρυσταλάκος γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη την πρώτη ημέρα του Σεπτέμβρη του 1969 στην σκιά της Διεθνούς Έκθεσης. Οι συνεχείς μετακινήσεις της οικογένειάς του, του έβαλαν το μικρόβιο των ταξιδιών μέσα του. Από νεαρός ασχολήθηκε με μουσικά ρόκ σχήματα ως ντράμερ καθώς και με το να γράφει στίχους και ποιήματα. Τώρα ζει μόνιμα με την οικογένειά του στην Θεσσαλονίκη όπου και εργάζεται ως οδηγός στον ΟΑΣΘ, ενώ τα ταξίδια, το ποδόσφαιρο και το διάβασμα είναι αυτά που τον χαλαρώνουν. “Ο ουρανός πάνω από την Βούτιδα” είναι η πρώτη του συγγραφική προσπάθεια σε μια ακόμη εσωτερική του αναζήτηση.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων «ΤΑΡΑΤΣΑ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ» επιμελήθηκε το Τμήμα Σχεδιασμού Πολιτιστικών δραστηριοτήτων.

Αντί εισιτηρίου οι επισκέπτες-θεατές μπορούν προαιρετικά να προσφέρουν σχολικά είδη για τις δικαιούχες οικογένειες του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου.

Πληροφορίες: Τμήμα Σχεδιασμού Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων, τηλέφωνο: 2310771033 (ώρες επικοινωνίας: 8.00 π.μ. – 3 μ.μ.).

Από την ιστοσελίδα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ