Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΚλεονίκη Ωραιοπούλου: Στο Δήμο μας η λέξη «έργο» έχασε τη σημασία της

Κλεονίκη Ωραιοπούλου: Στο Δήμο μας η λέξη «έργο» έχασε τη σημασία της

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στην «Αγκίδα» η Κλεονίκη Ωραιοπούλου, υποψήφια δημοτική σύμβουλος Κορδελιού Ευόσμου με την παράταξη του Λευτέρη Αλεξανδρίδη, έγινε και η παρακάτω συζήτηση:

Αγκίδα: Έχετε επαφή με πολύ κόσμο, είστε ένας καθημερινός καταγραφέας της κοινής γνώμης. Τι σας λέει ο κόσμος;

Κλεονίκη Ωραιοπούλου: Μα φυσικά. Εμείς ζούμε μέσα στον κόσμο. Επαγγελματικά ήμασταν 19 χρόνια στο Κορδελιό, φέτος συμπληρώσαμε 4 χρόνια στον Εύοσμο. Αυτό σημαίνει ότι στις υπάρχουσες φιλίες μας προστέθηκαν και καινούργιες κι επειδή εμείς με τους περισσότερους πελάτες μας είμαστε και φίλοι και μιλάμε ανοιχτά, σαφώς και με παρακίνησαν κι αυτοί με τον τρόπο τους για να κάνω αυτό το βήμα. Τα λέμε μεταξύ μας γιατί ξέρετε τα τοπικά μας προβλήματα είναι κοινά και δεν έχουν να κάνουν με τι κόμμα ψηφίζει κάποιος στις βουλευτικές εκλογές, αλλά με το ποιος είναι ικανός να μας τα λύσει, γιατί αυτό το θέλουμε όλοι και γιατί μας αφορά όλους το ίδιο. Είναι λάθος πάντως να πιστεύουν οι εκάστοτε διοικήσεις ότι ο κόσμος μας δεν ενδιαφέρεται και δεν ασχολείται με τα δημοτικά γιατί έχει τα δικά του προβλήματα. Λάθος, πολύ μεγάλο λάθος. Ο κόσμος και ενδιαφέρεται και ενημερώνεται και αυτά τα χρόνια «γελάει» ειδικά με τη λέξη «έργα» γιατί στο Δήμο μας η λέξη «έργο» έχασε τη σημασία της. Πώς να το κάνουμε ΔΕΝ είναι όλα «έργα»!

Αγκίδα: Τι ακριβώς εννοείτε ότι ότι δεν είναι όλα «έργα»;

Κλεονίκη Ωραιοπούλου: Το να αλλάξεις μια καμένη λάμπα, να αδειάσεις τον κάδο, να βάψεις το σχολείο και τα κάγκελά του, με συγχωρείται πολύ αλλά αυτά δεν είναι «έργα», είναι υποχρέωση του Δήμου, είναι στα πάγια καθήκοντά του δήμου και γίνονται με δικά μας λεφτά από τα δημοτικά τέλη. Αντίθετα «Έργο» είναι να τελειώσεις και να παραδώσεις το Κολυμβητήριο, το Στάδιο, «Έργο» θα είναι να κάνεις ένα Κέντρο Ημέρας για την Άνοια, να κάνεις μια οργανωμένη προσπάθεια μαζί με τον κόσμο για την προστασία του Περιβάλλοντος μας από τη μεγάλη Ατμοσφαιρική Ρύπανση και όχι απλώς τη δυσοσμία, που μας πνίγει κάθε βράδυ, έργο θα είναι η αξιοποίηση των στρατοπέδων, των Μύλων Μελισσάρη που τόσο πολύ περιμένει ο κόσμος του Κορδελιού να γίνουν προς όφελος του δήμου, όπως και οι Ευοσμίτες περιμένουν την αξιοποίηση των Καπνομάγαζων. Επίσης ο κόσμος ενοχλείται πολύ και αισθάνεται ότι τον κοροϊδεύουν όταν για ένα πράγμα ανεβάζουν 15 και 20 φωτογραφίες. Ας μην μιλήσουμε για τις λήψεις με τα drones, για τα σποτάκια, για τα video με τα μηνύματα, γιατί όλα αυτά υποτιμούν τη νοημοσύνη του κόσμου. Αυτά δεν τον πείθουν, τον θυμώνουν τον κόσμο.

Κλεονίκη Ωραιοπούλου: Είμαστε όλοι υπεύθυνοι
Κλεονίκη Ωραιοπούλου: Γιατί δεν καταθέσαμε φάκελο για την «Πρωτεύουσα της Νεολαίας»;
Κλεονίκη Ωραιοπούλου: Οι άλλοι Δήμοι που είναι πολύ μικρότεροι γιατί μπορούν κι εμείς όχι;
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ