Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΠρόγραμμα "Νταντάδες της Γειτονιάς" στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου

Πρόγραμμα “Νταντάδες της Γειτονιάς” στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ & ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΝΤΑΝΤΑΔΕΣ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ»

Ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου είναι μεταξύ των 61 Δήμων όλης της χώρας οι οποίοι συμμετέχουν στην Πιλοτική Δράση «ΝΤΑΝΤΑΔΕΣ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ» του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας.

Σε επιστολή της η Υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κ. Μαρία Κεφαλά προς τον Δήμαρχο Κορδελιού Ευόσμου κ. Κλεάνθη Μανδαλινό μεταξύ άλλων τονίζει ότι η Δράση ενισχύει την δημιουργία νόμιμων θέσεων εργασίας για τους επιμελητές που θα αναλάβουν την φύλαξη των βρεφών και των νηπίων, ενώ προβλέπει την δωρεάν πιστοποίηση ικανοτήτων πρώτων βοηθειών για τους εγγεγραμμένους στο Μητρώο Επιμελητές.

Το πρόγραμμα αυτό αφορά κυρίως τη φύλαξη βρεφών ηλικίας από δύο μηνών έως 2,5 ετών και προβλέπει την οικονομική ενίσχυση 250€ μηνιαίως, των εργαζομένων -κυρίως- γονέων, των μονογονέων, των αναδόχων και γενικά της οικογένειας, για τη φύλαξη του παιδιού ή των παιδιών τους, είτε εντός της οικογενειακής εστίας είτε στο σπίτι μιας/ενός παιδαγωγού-φροντιστή.

Το πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς» εμπίπτει στον άξονα δράσεων υπέρ της συμφιλίωσης οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής, ο οποίος αποτελεί έναν από τους βασικούς στόχους της Ευρωπαϊκής Στρατηγικής για την ισότητα, με στόχο αφενός στην υποστήριξη και τη διευκόλυνση των γυναικών μητέρων και κηδεμόνων, προκειμένου μετά την απόκτηση ενός παιδιού να πετύχουν την πλήρη επανένταξή τους στην αγορά εργασίας και τη συνέχιση της επαγγελματικής τους καριέρας και αφετέρου στη μείωση της αδήλωτης εργασίας μέσω της ενθάρρυνσης άνεργων, κυρίως, γυναικών να εργαστούν ως παιδαγωγοί-φροντιστές.

Περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες συμμετοχής στην ιστοσελίδα ntantades.gov.gr

Read more at Taxheaven: https://www.taxheaven.gr/news/61311/ntantades-ths-geitonias-analytika-oi-28-neoi-dhmoi-poy-entassontai-sto-programma

Για δυσκολίες ή παρατηρήσεις επικοινωνήστε με τα τηλέφωνα 2103258080 – 2103258090 ή στείλτε μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση ntantades@yeka.gr(ανοίγει σε καινούρια καρτέλα).

Από την ιστοσελίδα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ