Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΣταμάτης Ροδακόπουλος: Πρωταγωνιστικός ρόλος για το δήμο μας στον Πολιτισμό

Σταμάτης Ροδακόπουλος: Πρωταγωνιστικός ρόλος για το δήμο μας στον Πολιτισμό

Την παρακάτω δήλωση στην «Αγκίδα» έκανε ο Σταμάτης Ροδακόπουλος, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Κορδελιού Ευόσμου με την παράταξη του Λευτέρη Αλεξανδρίδη:

«Τα συσσωρευμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολιτιστικοί σύλλογοι του τόπου μας και τα οποία καταγράψαμε μετά από συναντήσεις με εκπροσώπους αρκετών από αυτούς, δείχνουν ξεκάθαρα ότι εδώ και χρόνια η τοπική αυτοδιοίκηση έχει “γυρίσει την πλάτη της” στο τεράστιο έργο που επιτελούν. Υπάρχουν στο χώρο προβλήματα που “σέρνονται” επί χρόνια, χωρίς κανένας από τους διοικούντες να έχει ενσκήψει πάνω από αυτά και να αναζητήσει ουσιαστικές λύσεις, υπάρχουν και τα ζητήματα που προκύπτουν από την καθημερινότητα και τη δράση των συλλόγων, για τα οποία δείχνει τη συστηματική αδιαφορία του το αρμόδιο τμήμα Πολιτισμού του δήμου.

Μόνο ως λυπηρό μπορεί να χαρακτηριστεί το γεγονός ότι ο 2ος μεγαλύτερος δήμος της Θεσσαλονίκης εξόφθαλμα υστερεί στη διοργάνωση πολιτιστικών δρώμενων. Είναι στενάχωρο οι σύλλογοι να ΜΗΝ έχουν έδρα-χώρο, ώστε να φιλοξενούνται τα μέλη τους, είναι αδιανόητο να υπάρχουν δημοτικοί χώροι, όπου θα μπορούσαν να γίνουν εκδηλώσεις και αυτοί να ΜΗΝ παραχωρούνται ή να ΜΗΝ είναι λειτουργικοί, με συνέπεια να μένουν αδρανείς.

Είναι Απαράδεκτο να ΜΗΝ υπάρχει ένα Πολιτιστικό Πάρκο, σε ένα δήμο με τόσο δραστήρια νεολαία.

Είναι αδήριτη ανάγκη ο Δήμος μας να επανέλθει σε Πρωταγωνιστικό ρόλο και στον τομέα του πολιτισμού. Είναι αναγκαίο να διοργανώνονται περισσότερα πολιτιστικά δρώμενα και αυτά να προβάλλονται και να αναδεικνύονται σωστά. Η παράταξή μας “Δήμος Πρωταγωνιστής” έχει όραμα και σχέδιο προς αυτήν την κατεύθυνση.

Η δημιουργία πολυήμερων πολιτιστικών φεστιβάλ και εκδηλώσεων, σχεδόν σε κάθε γειτονιά του Δήμου μας, αποτελεί προτεραιότητά μας και αυτό θα γίνει σε άμεση και αγαστή συνεργασία με όλους τους πολιτιστικούς συλλόγους του τόπου μας. Στοχεύουμε να διοργανώνουμε ανταμώματα και εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους, ώστε να επισκέπτονται την περιοχή μας άτομα από διάφορα σημεία της χώρας, γεγονός που θα αναδείξει τον τόπο μας σε όλη την Ελλάδα και θα τον καταστήσει μία από τις καλύτερες επιλογές για city break.

Δέσμευσή μας, παράλληλα, αποτελεί η γενικότερη βελτίωση της καθημερινότητας των συνδημοτών μας και η ουσιαστική εξυπηρέτησή τους από το Δήμο. Μεταξύ άλλων αυτό θα επιτευχθεί με την Γραμμή Επικοινωνίας Δημότη που θα λειτουργεί καθημερινά, από το πρωί έως το βράδυ, αλλά και με ψηφιακή πλατφόρμα επικοινωνίας που στοχεύουμε να εφαρμόσουμε. Σχεδιάζουμε, επίσης, παρεμβάσεις σε όλα τα πεζοδρόμια και τους πεζόδρομους, ώστε η μετακίνηση όλων των πεζών να γίνεται ανεμπόδιστα και χωρίς δυσκολίες, που μπορεί να δημιουργήσουν σοβαρούς κινδύνους για τη σωματική τους ακεραιότητα.

Για έναν Δήμο Πρωταγωνιστή, λοιπόν, η επιλογή και η απόφαση βρίσκεται στα χέρια των συνδημοτών μας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ