Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΈκλεισαν την παιδική χαρά της οδού Δροσίνη που έσφυζε από ζωή

Έκλεισαν την παιδική χαρά της οδού Δροσίνη που έσφυζε από ζωή

Οδός Δροσίνη στον Εύοσμο. Είναι ένας μικρός κάθετος δρόμος στην οδό Δωδεκανήσου. Η παιδική χαρά βρίσκεται στην αριστερή πλευρά της οδού Δροσίνη όπως κατεβαίνουμε από την οδό Καραολή Δημητρίου και κινούμαστε προς την οδό Επτανήσου.

Η παιδική χαρά βρίσκεται μέσα σ’ ένα μικρό πάρκο, το οποίο αποτελεί μια μικρή όαση ανάμεσα στις κατοικίες που βρίσκονται γύρω από αυτό. Το πάρκο σφύζει από ζωή καθώς η γειτονιά έχει πολλά μικρά παιδιά.

Η παιδική χαρά, όπως φαίνεται στη φωτογραφία, έχει εξαφανιστεί. Πριν από δύο χρόνια στο σημείο υπήρχαν παιχνίδια για τα μικρά παιδιά. Τα παιχνίδια ήταν τοποθετημένα πάνω σε ειδικό συνθετικό τάπητα για παιδικές χαρές, ώστε να μην τραυματίζονται τα παιδιά.

Οι περίοικοι μας ενημέρωσαν ότι πριν από δύο χρόνια τοποθετήθηκε γύρω από την παιδική χαρά και μία πολύ ωραία περίφραξη. Αμέσως μετά άρχισαν τα παιχνίδια της παιδικής χαράς να αφαιρούνται το ένα μετά το άλλο. Στις διαμαρτυρίες των κατοίκων στην τότε διοίκηση του δήμου, η διοίκηση Μανδαλιανού απάντησε πως αφαιρούνται για να συντηρηθούν.

Ένα χρόνο πριν, αφαιρέθηκε και η περίφραξη της παιδικής χαράς, πράγμα που θορύβησε τους περίοικους, οι οποίοι απευθύνθηκαν ξανά στην πρώην διοίκηση για να λάβουν την απάντηση ότι στο σημείο δεν έπρεπε να υπάρχει παιδική χαρά γιατί δεν υπάρχει άδεια!

Το μόνο που έχει απομείνει από την παιδική χαρά είναι η ταμπέλα που είχε τοποθετήσει ο δήμος. Προφανώς για την ταμπέλα δεν χρειαζόταν άδεια. Το πρόβλημα είναι ότι ο δήμος αντί να βγάλει άδεια για την παιδική χαρά, αφαίρεσε τα παιχνίδια και την έκλεισε. Πονούσε κεφάλι, έκοψε κεφάλι και έλυσε το πρόβλημα, αφήνοντας τα παιδιά χωρίς παιχνίδια.

Οι περίοικοι του πάρκου Δροσίνη απευθύνθηκαν στη νέα διοίκηση του δήμου και στον αντιδήμαρχο Πέτρο Μεσθανέα, ο οποίος τους απάντησε ότι αυτήν την κατάσταση την παρέλαβε από την προηγούμενη διοίκηση και ότι θα προσπαθήσει να λύσει το πρόβλημα.

Με δεδομένο ότι ο αντιδήμαρχος Πέτρος Μεσθανέας έχει δείξει πολύ θετικά δείγματα γραφής στους πρώτους τέσσερις μήνες στην αντιδημαρχία Καθημερινότητας, θεωρούμε ότι και θα προσπαθήσει και θα αποκαταστήσει τελικά τη λειτουργία της παιδικής χαράς. Είναι ένα πάρκο γεμάτο γονείς και μικρά παιδιά όλα τα απογεύματα.

Για το σημείο πρέπει να ενδιαφερθούν και οι αντιδήμαρχοι Πρασίνου και Καθαριότητας, Ανέστης Κεχαγιάς και Γιώργος Μαξούρας, καθώς οι περίοικοι μας ενημέρωσαν ότι δεν υπάρχει τακτικός καθαρισμός και κόψιμο των χόρτων. Οι ίδιοι περιποιούνται το πάρκο, αλλά οπωσδήποτε οι αρμόδιες Υπηρεσίες του δήμου θα πρέπει να το βάλουν στον προγραμματισμό τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ