Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΜαρία Τσερκεζίδου:  Προτεραιότητά μας η δημιουργία δημοτικών βρεφονηπιακών σταθμών

Μαρία Τσερκεζίδου:  Προτεραιότητά μας η δημιουργία δημοτικών βρεφονηπιακών σταθμών

Την παρακάτω δήλωση στην «Αγκίδα» έκανε η Μαρία Τσερκεζίδου, υποψήφια δημοτική σύμβουλος με την παράταξη του Λευτέρη Αλεξανδρίδη:

Την παρακάτω δήλωση στην «Αγκίδα» έκανε η Μαρία Τσερκεζίδου, υποψήφια δημοτική σύμβουλος με την παράταξη του Λευτέρη Αλεξανδρίδη:

«Είναι ενδεικτικό της άσχημης κατάστασης που επικρατεί στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου, στο δεύτερο μεγαλύτερο δήμο της βόρειας Ελλάδας, το γεγονός ότι υπάρχουν μόνον τρεις βρεφονηπιακοί σταθμοί. Αυτή η ανεπάρκεια υποδηλώνει την ανάγκη για άμεσες δράσεις και επενδύσεις στον τομέα της παιδικής μέριμνας.

Πρέπει να σκεφτούμε πως η ελλιπής ύπαρξη βρεφονηπιακών σταθμών ίσως αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα για νέα ζευγάρια που επιθυμούν να κάνουν οικογένεια στο δήμο. Η έλλειψη κατάλληλης παιδικής φροντίδας καθιστά την επίτευξη των επαγγελματικών και προσωπικών τους στόχων πιο δύσκολη. Επομένως, η ανάπτυξη περισσότερων βρεφονηπιακών σταθμών θα ενθαρρύνει τη νέα γενιά να εγκατασταθεί και να αναπτύξει τη ζωή της στο δήμο.

Σε ένα τόσο μεγάλο και αποκεντρωμένο δήμο, όπως ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου, η απόσταση μεταξύ των παιδικών σταθμών και πολλών περιοχών είναι εμφανής. Αυτό επιδεινώνει το πρόβλημα της πρόσβασης στην εκπαίδευση και φροντίδα για τα παιδιά. Με τη δημιουργία επιπλέον βρεφονηπιακών σταθμών, θα εξασφαλίζεται η δίκαιη και ισότιμη πρόσβαση για όλες τις περιοχές του δήμου.

Είναι αναγκαίο να αναγνωρίσουμε ότι η προσφορά επαρκών βρεφονηπιακών σταθμών αποτελεί ευθύνη της δημοτικής αρχής. Η πολιτική παράταξη “Δήμος Πρωταγωνιστής”, υπό την ηγεσία του δημάρχου Λευτέρη Αλεξανδρίδη, δεσμεύεται να προτεραιοποιήσει τη δημιουργία νέων βρεφονηπιακών σταθμών. Αυτό θα συμβάλει στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής για τους κατοίκους, ενώ θα δημιουργήσει ευκαιρίες ανάπτυξης για το μέλλον, αντικατοπτρίζοντας μια προοδευτική προσέγγιση στην διοίκηση του δήμου».

Μαρία Τσερκεζίδου: Είναι ανεπίτρεπτο ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου να μην έχει φιλαρμονική
Μαρία Τσερκεζίδου: Ατυχήματα στην οδό 25ης Μαρτίου με απούσα τη διοίκηση Μανδαλιανού
Μαρία Τσερκεζίδου: Τα ΚΑΠΗ επιτελούν σπουδαίο κοινωνικό έργο
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ